Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Pietje Bell door Chris van Abkoude

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Pietje Bell
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 362 woorden
  • 28 oktober 2005
  • 73 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
73 keer beoordeeld

Boekcover Pietje Bell
Shadow
Pietje Bell door Chris van Abkoude
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A. Het boek is geschreven door Chris van Abkoude. Het is geillustreerd door Henri Pieck. Deze uitgave is uit 1999,maar het boek is al veel ouder. Het is een Nederlands boek maar is wel in meer talen verschenen. B. 1.De hoofdpersoon heet Pietje Bell ,hij heeft zwart haar pik zwarte ogen, En heeft een nieuwsgierig karakter en wil graag mensen helpen. 2.Het boek gaat erover dat Pietje mensen wil helpen maar dat er steeds iets misgaat en hij in de krant komt. 3. aan het einde bewijst Pietje dat hij een lieve jongen is met de beste bedoelingen. 4.zen vrienden Engeltje en Peentje zijn de andere meest voorkomende personen. 5.Het verhaal speelt zich af in Rotterdam na de tweedewereldoorlog. 6.De bedoeling van de schrijver amuseren met de avonturen van Pietje. 7.Het is een Amuserend boek. Samenvatting. Het begint allemaal als Pietje aan een wedstrijd meedoet en reclame koning kan worden. En allemaal dingen verzint om ook echt de reclame koning te worden. Maar als hij wordt opgepakt wegens briefjes op de rug van de mensen plakken en hij loopt achter op zijn tegenstander . maar zijn vrienden,van de zwarte hand zijn zogenaamde roversbende ,schieten hem te hulp . Maar als de man (Mr Gordon Russel) waarvoor hij de wedstrijd houdt de wedstrijd aflast omdat hij inziet dat Pietje te jong is om reclame koning te zijn , is Pietje zeer teleurgesteld maar als troost krijgt hij een Fiets . De Fiets waar hij reclame voor moest maken. Na afloop van dat gaat hij naar zijn getrouwde zus Martha . Die is Getrouwd met Paul Velinga en daar gaat weer van alles mis maar na afloop van dat bewijst hij toch een brave jongen te zijn. C. Ik vind het een zeer grappig boek met veel orginele humor. Het is goed neergezet en goed te snappen humor het gaat ook niet snel vervelen . Ik zou het zeker een 8 geven. D. De schrijver heet eigenlijk christiaan van Abkoude . Hij geboren in Roterdamin 1880 hij was leraar maar is daarmee gestopt en is kinderboeken gaan schrijven.hij is later naar amerika geemigreerd . Daar is hij op 79 jarige leeftijd overleden . Hij heeft een reeks Pietje Bell boeken geschreven en het boek kruimeltje.

REACTIES

J.

J.

er staat bij D. rotterdamin

16 jaar geleden

T.

T.

chill

17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pietje Bell door Chris van Abkoude"