Pietje Bell door Chris van Abkoude

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
Boekcover Pietje Bell
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 300 woorden
  • 6 november 2003
  • 95 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
95 keer beoordeeld

Boekcover Pietje Bell
Shadow
Pietje Bell door Chris van Abkoude
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A 1 ] Pietje Bell
2 ] Chris van Abkoude
3 ] 160 pagina's
4 ] Niet van toepassing
5 ] Kluitman Alkmaar
B 1 ] Een avonturenboek met veel humor
2 ] Het gaat over een jongen die Pietje Bell heet en ontzettend veel avonturen beleefd. Hij haalt heel veel kattenkwaad uit en dat is leuk. Hij doet het echt bij iedereen, van z'n vader tot pakweg de eerste vreemde die hij ziet. Hij zit op een school en zijn zus geeft hem les want ze is lerares. Hij heeft een verschrikkelijke chagrijnige buurman die zijn zoon een echt wereldwonder vindt. Hij heeft ook een vreselijke familie, zijn ouders zijn top maar z'n tantes en andere familieleden echt niet. Ondanks alle streken heeft deze jongen ook een hart van goud. Dat blijkt wel door de mooie reddingsactie van Pietje toen hij meneer Geelman weer aan het lachen kreeg en zo en de winkel van zijn vader redde. 3 ] Pietje Bell, Pieter Bell ( Jan Plezier ) en buurman Geelman 4b ] In de havens te Rotterdam
4b ] Rond 1910 5a ] Ja, omdat het verhaal echt alleen maar over hem gaat ( Pietje Bell ) en dus daarom vind ik het een gepaste titel voor het boek. 5b ] Belhamel, omdat het gaat over een jongen die allemaal streken uithaalt en belhamel heeft de zelfde betekenis. 6a ] Pietje Bell en zijn vader staan op de voorkant. Pietje met een blauw oog, maar hij lacht wel. Je kunt daaraan zien dat hij een kwajongen is. En zijn vader staat er lachend op met een smeedijzer in zijn hand en lacht zich een ongeluk, gewoon omdat hij gelukkig is. 6b ] Jawel, omdat het zo'n uitstraling heeft dat je het gelijk wilt lezen. 7a ] Ja, ik vond het goed omdat het goed is verwoord, je kunt zo voor je zien wat er wordt verteld. 7b ] Dat zou ik niet weten. C Aanvullende opdracht voor mr.Riet.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pietje Bell door Chris van Abkoude"