Piercings & parels door Maren Stoffels

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 537 woorden
  • 15 februari 2007
  • 71 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.2
  • 71 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2006
Pagina's
141
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Piercings & parels
Shadow
Piercings & parels door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Kaftbeschrijving

Ik vind het kaft van het boek erg leuk omdat het een foto is en je ziet waar het boek over gaat. Er staan 2 onderlichamen van 2 meisjes op die heel verschillend gekleed zijn: het eerste meisje heeft een netpanty, een rok en hakschoenen aan terwijl het tweede meisje een streepjesmaillot, spijkerbroek en gymschoenen aan heeft. Ook de accessoires zijn erg verschillend: meisje 1 heeft een cello in haar handen en een parelarmband om haar pols en meisje 2 heeft een basgitaar omhangen. Het kaft is erg kleurrijk en aansprekend.

Kaft-Inhoud relatie

De relatie tussen het kaft en de inhoud van het boek is erg duidelijk te zien. Het boek gaat over 2 totaal verschillende meisjes, dat denken ze van elkaar, die eigenlijk alleen aan de buitenkant verschillend blijken te zijn. Ze worden goede vriendinnen, vertellen elkaar alles en helpen elkaar met hun problemen. Op het kaft zijn 2 meisjes te zien waarvan je ook denkt dat ze geen enkele overeenkomst hebben. Ik vind het kaft daarom erg goed bij het boek passen.


De Hoofdpersoon

De hoofdpersoon heet Sofie en is 13/14 jaar. Ze heeft een stoer uiterlijk en wil niets weten van meisjesdingen, ze is een skatemeisje. Ze heeft dreadlocks in haar haar en draagt stoere kleding. Ze heeft een vriendje Tygo, waar ze in dit boek niet meer verliefd op blijkt te zijn. Ze lijkt een beetje een kreng in het eerste boek: ze vindt ‘type-fotomodel-meisjes’ maar dom en voelt zich ellendig tussen de mooie meiden op vakantie in Frankrijk maar ze leert Floor hier kennen, waar ze eerst niets van wil weten: Ze vindt haar een ‘type-fotomodel-meisje’ maar als ze Floor beter leert kennen en erachter komt dat ze ook hersens in haar mooie hoofd heeft zitten worden ze heel goede vriendinnen. Door de afstand mailen ze veel en vertellen elkaar dan al hun problemen: school, jongens, uiterlijk, vriendinnen en Floor’s eetprobleem. Sofie vertelt het verhaal en zo leer je haar gevoelens kennen.

Over de Auteur

De auteur van het boek is Maren Stoffels. Maren Stoffels is op 13 januari 19 jaar geworden en ze maakte haar succesvolle debuut toen ze 17 jaar was met: Dreadlocks & Lippenstift, het eerste deel uit deze serie. Maren is een natuurtalent en begon al met schrijven toen ze nog maar 9 jaar oud was.
Maren heeft haar vwo diploma gehaald en heeft nu een jaartje vrij genomen om te schrijven. Ze heeft nu 3 jeugdromans geschreven: -Dreadlocks & Lippenstift
-Piercings & Parels
-Cocktails & Ketchup
, en ze is nu bezig met een nieuw boek: Sproetenliefde, welke niets te maken heeft met de vorige serie.

Gedicht

Floor & Sofie

Sofie, een stoere skatemeid,
Floor, een type fotomodel.
Allebei in Frankrijk voor een korte tijd,
Ontmoeten elkaar al snel.


Na een tijdje worden ze dan toch vriendinnen,
Thuis beginnen ze te mailen,
Ze gaan hun problemen delen,
En proberen oplossingen te verzinnen.

Maar als Floor een eetprobleem krijgt wordt het serieus,
En heeft ze Sofie hard nodig als beste vriendin.
Ook Sofie heeft het niet gemakkelijk en een moeilijke keus,
Haar vriendje Tygo en het uit elkaar vallen van haar gezin.

Floor en Sofie, twee beste vriendinnen,
Weten voor elk probleem een oplossing te verzinnen.
Maar of hun vriendschap dit probleem ook doorstaat…
Dat is het lezen van het derde boek wel waard!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

F.

F.

het is echt een super tof boek!

11 jaar geleden

B.

B.

mee eens :) het is gewoon super ik zou hem nog wel een stuk of 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 keer willen lezen

10 jaar geleden

L.

L.

het is echt een mooi boek ja !
een van de weinige boeken die ik aan een stuk door heb uitgelezen !

10 jaar geleden

Andere verslagen van "Piercings & parels door Maren Stoffels"