Philip en Julia door Else van Erkel

Beoordeling 0
Foto van een scholier
Boekcover Philip en Julia
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 683 woorden
  • 17 februari 2009
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
128
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Philip en Julia
Shadow
Philip en Julia door Else van Erkel
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Else van Erkel – Philip en Julia

Personages: Julia Philip Jacques en Liesbeth Sandra Alice Krista

Bijpersonen:
Jaques: Julia’s vader, hij is volgens haar streng en ouderwets, maar hij is een bezorgde vader.
Liesbeth: Julia’s moeder, zij is ook bezorgd.
Alice: Julia’s oma, is juist heel aardig. Julia kan altijd bij haar komen als er iets is.
Sandra: Een klasgenootje van Julia.
Krista: Philips moeder.

Hoofdpersonen: De belangrijkste personen uit dit boek zijn Philip & Julia. Zij zijn verliefd op elkaar.
Philip is zo’n jongen met rijke ouders, die precies doet wat hij zelf wil en wanneer hij het wil. Hij gaat soms zomaar op reis als hij daar behoefte aan heeft, houdt zich niet aan afspraken en trekt zich van niemand wat aan.
Julia is een meisje die eigenlijk precies het tegenovergestelde is van Philip. Zij houdt rekening met haar ouders. Doet liever niets zonder toestemming van haar ouders. In het begin van het boek zijn Julia en Philip net verliefd. Julia is helemaal gek van Philip en vind alles wat hij doet geweldig. Dan gaat ze met hem op reis. En blijkt het allemaal niet zo leuk te zijn als ze dacht. Hij is de ene keer heel erg bazig, en de andere keer weer heel erg lief.

Hun problemen: Niemand begrijpt wat Philip precies wil, behalve Julia dan een beetje. Julia mag niet langer meer met Philip omgaan en haar vader wordt steeds boos als ze stiekem weer bij hem is geweest.

Uiterlijk Julia: een meisje met lang bruin haar.
Innerlijk Julia: Ze is erg verlegen en durft niet zo goed te zeggen wat ze voelt. Ze is netjes en wil altijd op tijd komen.

Uiterlijk Philip: een jongen met blond haar en blauwe ogen.
Innerlijk Philip: Hij heeft maling aan alles. Hij doet waar hij zin in heeft en is erg druk.

Plaats: Het verhaal vindt in de tegenwoordige tijd plaats en op het begin in Euro Disney. Later bij Julia en Philip thuis, daarna maken ze een reis door Europa. Ook bezoeken ze in België een stadje (wordt niet vernoemd). Ze gaan zelfs op reis naar Spanje (Barcelona), Frankrijk (Pyreneeën; Parijs). Verder speelt het verhaal zich af in Nederland bij Julia en Philip thuis. Dit verhaal speelt zich eigenlijk overal wel af. In het begin in Disneyland en de rest van Parijs. Later naar Barcelona, de Pyreneeën en nog een paar dagen in Frankrijk. Deze plaatsen zijn op zich niet zo heel belangrijk. Daar komen ze op hun reis. Het verhaal eindigt in het paviljoen waar Philip dan logeert om tot rust te komen.

Open einde: want op het einde lees je dat Philip naar een soort inrichting moet en Julia zoekt hem dan nog op. Je weet verder niet hoe het gaat aflopen.

Vertelperspectief: Het verhaal wordt verteld door iemand van buiten het verhaal. Iemand die niet in het verhaal mee speelt. Ik denk dat dit vertel perspectief gekozen is, omdat het dan makkelijker te lezen en te begrijpen is. Het is in een chronologische volgorde verteld.

Doel van schrijfster: Dit keer wilde Else van Erkel schrijven over een jongen die zo vrijbuiterig is, dat ouders hem liever niet als vriendje voor hun dochter willen. Zeker als hij haar zo beïnvloedt, dat zij niet meer naar hen luistert en zelfs zonder hun toestemming met hem mee gaat op reis naar een onbestemd doel. Hoe ver ga je dan als meisje van 15. De schrijfster laat je ervaren hoe moeilijk het is voor Julia, omdat ze moet kiezen tussen Philip en haar ouders. Ze geeft ook aan dat de keuze van Julia misschien toch niet de beste keuze was, omdat Julia zelf er toch mee zit dat ze haar ouders gewoon heeft achtergelaten.

Titelverklaring: De titel is Philip en Julia die is goed gekozen omdat het de hoofdpersonen zijn uit het boek.

Genre: liefde. Dit kun je zien aan het kaft, daar staat het op. Maar je kunt het ook aan het verhaal zien. Het gaat over een jongen en een meisje die heel erg verliefd zijn en koste wat kost bij elkaar wil zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Philip en Julia door Else van Erkel"