Paniek in Prinsenland door Ben de Raaf

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 906 woorden
  • 5 april 2007
  • 41 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.5
  • 41 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2001
Pagina's
189
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Paniek in Prinsenland
Shadow
Paniek in Prinsenland door Ben de Raaf
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Paniek in Prinsenland
Auteur: Ben de Raaf

Is het een oorspronkelijk Nederlands verhaal?
Ja.

Is de titel van het verhaal goed gekozen?
Ja

Het boek is volgens mij een:
Avonturenverhaal

Hoofdfiguren zijn:
* Roel is Ingrid’s vriend
* Kalebas

Bijfiguren zijn:
* Ingrid’s ouders
* Wijkagent

Op welke plaats(en) speelt het verhaal zich voornamelijk af?
In Prinseland, een woonwijk in Rotterdam.

In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Het is in onze tijd want het is een nieuwbouwwijk in Rotterdam.


Het verhaal strekt zich uit over een periode van?
Weken

Het boek wordt verteld in de:
Hij / zij vorm

Samenvatting:
Ingrid is verhuisd naar de wijk Prinseland.
Haar vriend Roel gaat er vaak heen.
Op de w.c hangt een vieze lucht het lijkt wel aceton.
De mensen uit de buurt praten over de buurman die er nooit is alleen s’nachts. De Buurt zeurt er ook al over dat het zo stinkt. Het stinkt zo erg dat Ingrid er een keer niet van kan slapen, Ze gaat naar beneden om wat warme melk te drinken en ziet een man lopen.
Het is de overbuurman. Het is een raar figuur met een oorbel in. Hij laat de duur openstaan en loopt weg. Ingrid is nieuwsgierig en gaat achter het gordijn staan kijken dan ziet ze hem terug komen, met een masker op. Ze ziet dat hij een fles op zijn rug hangt voor dat hij de deur dicht doet. De stank woord steeds erger en ze besluiten dat ze naar de wijkagent gaan,


Ton Volkers is de wijkagent van Prinseland. De vader van Ingrid kan niet dus Ingrid en Roel gaan er heen samen met wammes haar hond.
Ze zeggen wat over de stank, en dat het vermoedelijk uit het riool komt. Ook praten ze over de overbuurman. De wijkagent maakt een afspraak om langs te komen. Ook hij vindt de stank zeer heftig, hij gaat naar buiten bij het riool put ruiken en daar stinkt het nog erger. Hij probeert naar binnen te kijken maar kan niets zien alles zit pot dicht. Hij zou proberen om contact te krijgen met de buurman. Als het echt te gek wordt komt de brandweer voor de stank op te meten na het weekend. Op zaterdag gaan Ingrid ouders weg en Ingrid en Roel gaan naar de Oosterhof daar krijgen ze ruzie en Roel gaat boos naar huis. Ingrid gaat eerst verder winkelen maar gaat daarna ook naar huis.

De stank is heel erg. Ingrid gaar op bed liggen. Ineens is er een enorme knal. ( een ontploffing) Het is het huis van Kalebas. Er breekt brand uit. Alle ruiten van de huizen van de straat zijn gesprongen. De buurvrouw krijgt een zware kast over zich heen. En Ingrid word door de kracht op de grond gesmeten. Roel is thuis en ligt naar de politie radio te luisteren. Hij hoort dat er uitgerukt moet worden na ontploffing in de Clara Egginkstraat. Hij stapt gauw op zijn fiets om te gaan kijken. Hij vraagt zich af waar Ingrid is. Hij kan er niet door alles is afgezet. Dan ziet hij de wijkagent en samen zoeken ze Ingrid ze vinden haar huilend op het monument. Ze heeft een gebroken arm. Ze gaan naar het IJsselland Ziekenhuis.. De mensen uit de buurt worden opgevangen in een bejaarden tehuis.

Tegen Ingrid haar ouders word verteld dat Ingrid in het ziekenhuis ligt. Ze gaan er gauw heen. Ze kunnen voorlopig niet hun huis in. Ingrid gaat bij Roel logeren en haar ouders bij familie. Als de politie gaat onderzoeken wat de oorzaak is. Komen ze in het huis van Kalebas. Daar komen ze van alles tegen om XTC te maken. Maandag gaat het onderzoek verder. Kalebas die ook gehoord heeft wat er is gebeurd wil zijn pillen die al klaar staan in de schuur in koffieblikken nog gauw ophalen. Dat lukt. Hij vlucht naar een bunker in Zeeland met een hoop pillen. Om alles een beetje te vergeten gaat ook Ingrid en Roel en haar ouders een weekje op vakantie op een camping in Zeeland.

Als Ingrid en Roel op het strand zijn komt er een man aan. Ingrid herkent hem en ze achtervolgen hem. Als ze zien waar hij heen gaat bellen ze de politie in Zeeland die zoekt contact met de politie in Rotterdam. Die besluiten direct te komen. Ze bellen naar Roel via zijn mobiel. Roel spreekt af waar ze elkaar zien. De bunker kunnen ze vanuit de camping zien. Ze zien hem spullen in de kofferbak doen en weg rijden. De politie is er dan nog niet. Hij gaat de pillen verkopen. Als de politie komt aan rijden ze heel hard erachter aan en krijgen hem te pakken. Hij wordt dankzij Roel en Ingrid gearresteerd. De zaak is opgelost.

Het mooiste gedeelte van het boek vond ik:
Als de ontploffing gebeurt. (blz 61)

De taal vond ik:
Gemakkelijk

Iets over de schrijver.
Ben de Raaf is geboren op 4 Julie 1961 te Rotterdam.
Hij is getrouwd en heeft 4 zoons ,van 19,18,14 en 9 jaar oud.
Het doel van zijn schrijven is om leuke, gezellige en ontspannende boeken te schrijven. De boeken moeten spannend zijn en een christelijke boodschap hebben.

Andere boeken van dezelfde schrijver zijn:
1999 “Op surveillance” onder het pseudoniem Herman Dad
1999 “Bomen Jatten”
2000 “Moord in Ommoord”
2001 “Paniek in Prinsenland”
2002 “Commotie in Crooswijk”
2002 “Vlucht BR 41 keert terug”
2003 “Ramkraak in Kralingen”
2003 “Op Surveillance 2”
2004 “Rovers op het Rivium”
2005 “Kidnap in Krimpen”
2005 “Bardo” een serie voor jongere kinderen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Paniek in Prinsenland door Ben de Raaf"