Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Paniek door Carry Slee

Beoordeling 0
Foto van een scholier
Boekcover Paniek
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 602 woorden
  • 27 mei 2015
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Boekcover Paniek
Shadow

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en zonder er verder aandacht aan te besteden gaat ze voor de spiegel staan. Maar dan schrikt ze, Ze heeft het zich niet verbeeld. In de spiegel ziet ze Felix. Ze draait zich met een ruk om. Wat …

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en z…

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en zonder er verder aandacht aan te besteden gaat ze voor de spiegel staan. Maar dan schrikt ze, Ze heeft het zich niet verbeeld. In de spiegel ziet ze Felix. Ze draait zich met een ruk om. Wat moet hij in haar kamer?

Sasja voelt zich niet veilig in haar eigen huis, maar ze durft er met niemand over te praten. Ze schaamt zich dood, en daarom wil ze niet dat iemand het weet. Vooral Jorrit niet! 

Als Jorrit per ongeluk het grote geheim van zijn beste vriend Ruben ontdekt, belooft hij het aan niemand te vertellen. Maar hij is zo kwaad en geschrokken dat hij zijn mond voorbij praat. En dan gaat alles pas echt goed fout...

Paniek door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Sasja is een beetje bang voor Felix. Hij komt de hele tijd de kamer binnenstormen van Sasja. Zelf ’s nachts begluurt hij Sasja. Hij is verliefd op Sasja. Ze wil en durft het tegen niemand te zeggen. Al helemaal niet tegen Jorrit, want daar is ze smoorverliefd op. Jorrit heeft ook een probleem. Zijn zus (Carolien) heeft een vriendin genaamd Marloes. Marloes is op Jorrit zijn beste vriend Ruben verliefd. Jorrit zegt dat tegen Ruben, maar die reageert een beetje raar. Net alsof hem het niks kan schelen of interesseert. Jorrit weet wel dat het Ruben interesseert maar Ruben doet zo om stoer te zijn dus wil hij het niet zeggen. Maar daar vergist hij zich in.

Jorrit wil graag verkering met Sasja want hij is verliefd op haar. Hij kwam Sasja tegen in de bieb en Sasja vertelt hem dat ze een spreekbeurt moet maken over eco-voeding. Jorrit heeft verzonnen dat hij thuis nog een spreekbeurt over eco-voeding heeft liggen. Hij heeft gezegd dat ze het een keertje op moet halen bij hem thuis. Als hij thuis komt vertelt hij gelijk aan Carolien wat hij tegen Sasja heeft gezegd.  Zij kent iemand die een keertje een spreekbeurt had over eco-voeding dus ze heeft voorgesteld dat hun een deal maken. Jorrit gaat ervoor zorgen dat Marloes en Ruben verkering krijgen en Carolien zorgt ervoor dat Jorrit de spreekbeurt krijgt. Dat vind Jorrit wel een goed plan. Maar het loopt anders dan hij het had gewild. Als Jorrit eens een keertje naar Ruben toe gaat is Ruben er niet. Ruben zijn moeder zegt dat Jorrit alvast naar Ruben zijn kamer mag gaan. Als Jorrit dan boven komt en op de kamer komt ziet hij dat de computer nog aan staat. Daar schrikt hij van. Ruben zit op homosites!! Daarom deed Ruben dus steeds zo raar dat er een meisje op hem verliefd was. Ruben is een homofiel…! Jorrit fiets met een rotvaart naar huis toen. Hij wil helemaal niks meer met Ruben te maken hebben.

Als Carolien vraagt over de deal, vertelt Jorrit alles over dat van Ruben. Carolien is boos en verteld het tegen haar vriendinnen. Binnen een paar dagen weet de hele school dat Ruben een homofiel is. ze pesten Ruben ermee en Ruben wil weglopen, maar door Sasja ziet Jorrit dat homo’s ook maar gewone mensen zijn en probeert hem tegen te houden. Dat lukt. Maar Carolien wil Jorrit de spreekbeurt nu niet meer geven en ze zegt: een deal is een deal. Als Sasja die ene middag bij Jorrit komt vertelt Jorrit dat hij de spreekbeurt niet heeft en word Sasja kwaad en gaat weg. Carolien vind het sneu en geeft Jorrit de spreekbeurt. Jorrit gaat snel naar Sasja toe en hij geeft haar de spreekbeurt en Sasja is erg blij. Als Sasja die avond gaat slapen hoort ze geluiden op de trap. Het is natuurlijk Felix weer. ze word bang. Felix komt op haar kamer en probeert Sasja te verkrachten. Gelukkig stoot Felix een lamp om en door dat harde geluid komen Koen en Sasja haar moeder naar boven en die schrikken hun heel erg rot.

 Als alles weer goed uitgesproken is besluiten Sasja en haar moeder weer in hun eigen huisje te gaan wonen (dan zijn ze ook van Felix af). Koen komt lekker elk weekend nog wel te logeren. Jorrit en Ruben zijn weer vrienden geworden. Nadat Ruben de straat op rende en bijna was aangereden door het pesten, is het pesten eindelijk ook afgelopen!! Jorrit en Sasja krijgen verkering en zoenen. Zo loopt alles toch nog goed af!!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Paniek door Carry Slee"