ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Gegevens.
Datum: 31 oktober 2001
Titel: Paniek 
Auteur: Carry Slee 
Genre: probleemboek/liefde
Samenvatting:
Sasja is net verhuisd. Haar moeder heeft een nieuwe vriend waar ze mee gaan samenwonen. Het enige probleem is dat die vriend ook een zoon (Felix) heeft waar Sasja op een feest mee heeft gezoend. Nu denkt Felix dat Sasja hem leuk vindt maar Sasja is niet op Felix. Sasja is in stilte verliefd op Jorrit (een jongen uit haar klas). Sasja durft niet tegen Felix in te gaan en Felix blijft maar geloven dat Sasja ook verliefd op hem is, waar dus niets van klopt. Maar dat is niet het enige, Jorrit heeft ook een probleem. Hij komt erachter dat zijn beste vriend (Ruben) homo is. Jorrit is woedend op Ruben dat hij het niet aan zijn beste vriend verteld heeft. Ruben vraagt hem om het niet door te vertellen. Maar Jorrit is zo boos dat hij zijn mond voorbijpraat en zo weet binnen de kortste keren de hele school dat Ruben homo is. Ruben wordt heel erg gepest door veel van zijn klasgenoten en wil weglopen…

Personen:
De hoofdpersonen zijn Jorrit en Sasja. Jorrit is een jongen van ongeveer 13 jaar. Hij houd wel van grappen uithalen en is een beetje verlegen. Sasja is ook ongeveer 13 jaar. Als ze iets gelooft houdt ze zich ook bij het standpunt en laat ze zich niet gemakkelijk ompraten. Soms is ze een beetje snauwerig maar ze kan goed naar andere mensen luisteren. 
Andere belangrijke personen: 
Ruben is 13 jaar. Hij is heel onzeker omdat hij net heeft “ontdekt” dat hij homo is. 
Plaats & Tijd: 
Het verhaal speelt in deze tijd, de kinderen uit het boek zitten in de tweede klas. 
Begin:
Het verhaal begint hij het begin van de eigenlijke gebeurtenissen, bij het probleem van Sasja. Felix komt net haar kamer binnen terwijl ze zich omkleedt.

De betekenis van het boek Paniek:
Sasja is in paniek omdat ze zich niet veilig voelt in haar eigen huis en ze durft niet tegen iemand te vertellen met watvoor probleem ze zit. Ruben is in paniek omdat de hele school achter zijn geheim is gekomen dat hij homo is en daar wordt hij heel erg mee gepest.

 

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.