Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Paniek door Carry Slee

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Paniek
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 650 woorden
  • 4 november 2001
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
14 keer beoordeeld

Boekcover Paniek
Shadow

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en zonder er verder aandacht aan te besteden gaat ze voor de spiegel staan. Maar dan schrikt ze, Ze heeft het zich niet verbeeld. In de spiegel ziet ze Felix. Ze draait zich met een ruk om. Wat …

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en z…

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en zonder er verder aandacht aan te besteden gaat ze voor de spiegel staan. Maar dan schrikt ze, Ze heeft het zich niet verbeeld. In de spiegel ziet ze Felix. Ze draait zich met een ruk om. Wat moet hij in haar kamer?

Sasja voelt zich niet veilig in haar eigen huis, maar ze durft er met niemand over te praten. Ze schaamt zich dood, en daarom wil ze niet dat iemand het weet. Vooral Jorrit niet! 

Als Jorrit per ongeluk het grote geheim van zijn beste vriend Ruben ontdekt, belooft hij het aan niemand te vertellen. Maar hij is zo kwaad en geschrokken dat hij zijn mond voorbij praat. En dan gaat alles pas echt goed fout...

Paniek door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Ik hou mijn spreekbeurt over het boek Paniek
*Het is geschreven door Carry Slee
*Op de kaft zie je Ruben die wordt gepest en de pesters.
*de uitgever is Prometheus Lucifer in Amsterdam.
*Dit jaar werd het voor het eerst gedrukt.
*Het zijn 160 bladzijden.
*Ik heb er bijna 3 uur over gelezen.

De hoofdproblemen zijn: Iemand is homo en wordt daarom gepest en iemand wordt bijna verkracht.

Jorrit en Ruben zijn hele goede vrienden. Maar op een dag komt Jorrit erachter dat Ruben homo is. Jorrit is kwaad en over zijn toeren . Hij vertelt het per ongeluk aan zijn zus door, terwijl hij beloofd heeft het aan niemand door te vertellen. Jorrit’s zus, Caroline verteld het weer aan Marloes en al heel snel weet de hele school het. Ruben wordt hartstikke gepest. Er wordt bijvoorbeeld make-up bij hem opgedaan. Jorrit vindt het heel erg voor Ruben en wil hem graag helpen, maar Ruben is nog steeds boos, omdat Jorrit zijn geheim heeft doorverteld. Als Ruben wil weglopen van huis kan Jorrit hem nog maar net overhalen om dat niet te doen. En ze worden weer vrienden.
Op school zeggen Berend en Edwin dat ze een plan hebben om de drie ergste pesters te laten stoppen. In de pauze willen Ruben en Jorrit naar de afgesproken plek gaan, maar het is een val

En de vijf beginnen hun te slaan en te schoppen.
- lees bladzijde 142 en 143

Eerst denkt iedereen dat Ruben dood is, maar later blijkt dat hij tussen twee auto’s is doorgeglipt. Veel bieden aan hem hun verontschuldigingen aan. Maar Ruben heeft besloten dat hij naar een andere school gaat. Door Sasja beseft hij gelukkig dat hij op een andere school ook gepest kan worden en dat dus geen zin heeft. Op school hebben ze zich voorgenomen om niemand meer te pesten die iets anders is. En de drie pesters zijn van school gestuurd.

Sasja is pas verhuisd, omdat haar moeder een nieuwe vriend heeft. Er is alleen 1 probleem, ze heeft gezoend met Felix dat is de zoon van de vriend van haar moeder. Sasja vindt hem eigenlijk helemaal niet leuk, maar Felix denkt van wel. Hij staat zelfs een keer te kijken als ze zich een keer in haar kamer aan het omkleden is. Ze voelt zich niet meer veilig in haar eigen huis. Ze probeert er van alles tegen te doen zoals een slot op de deur, maar het helpt niet. Ze had op een dag haar kamer geverfd en toen vond Koen, de vriend van haar moeder, dat ze maar op de zolder moest gaan slapen. Eerst wilde ze dat totaal niet, maar toen ze hoorde dat Felix bij iemand ging logeren vond ze het geen probleem. ’s Nachts blijft Felix met een rotsmoesje toch thuisslapen.
- lees bladzijde 131

Voortaan wonen Sasja en haar moeder weer in hun oude huis en komt Koen alleen in het weekend zo hoeft Sasja niet meer bang te zijn.

Ik denk dat het boek Paniek heet, omdat er in alle hoofdstukken wel wat paniek voorkomt.

Het is een problemenboek, omdat alle hoofdpersonen wel een probleem hebben.

Het gebeurt op school en bij iemand thuis en het kan bijna overal in Nederland voorkomen, het boek beschrijft ongeveer een maand uit het leven van de hoofdpersonen.
De hoofdproblemen zijn verkrachting en het gepest worden, omdat je net iets anders bent dan de rest in dit boek is dat een homo.

Het is een boek wat echt gebeurd kan zijn, het is spannend en zielig en je wilt telkens verder lezen, echt zo’n boek dat je in een keer uit wil lezen.
In een woord samengevat is het bijna hetzelfde als de titel paniekerig, omdat er bij jezelf ook telkens paniek toeslaat als er iets engs of raars gebeurt.


De slotvraag: Als je Jorrit was had je dan Ruben geholpen of laten vallen omdat je dan zelf ook gepest zou kunnen worden.

REACTIES

K.

K.

Ik vind dit niet zo'n goede, heb er weinig aan. Maar dat komt om dat dit als boekbespreking is gedaan, dat je het moet vertellen. Ik moet een verslag maken en dat is veel groter.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Paniek door Carry Slee"