Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Paniek door Carry Slee

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Paniek
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 546 woorden
  • 24 juni 2010
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
5 keer beoordeeld

Boekcover Paniek
Shadow

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en zonder er verder aandacht aan te besteden gaat ze voor de spiegel staan. Maar dan schrikt ze, Ze heeft het zich niet verbeeld. In de spiegel ziet ze Felix. Ze draait zich met een ruk om. Wat …

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en z…

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en zonder er verder aandacht aan te besteden gaat ze voor de spiegel staan. Maar dan schrikt ze, Ze heeft het zich niet verbeeld. In de spiegel ziet ze Felix. Ze draait zich met een ruk om. Wat moet hij in haar kamer?

Sasja voelt zich niet veilig in haar eigen huis, maar ze durft er met niemand over te praten. Ze schaamt zich dood, en daarom wil ze niet dat iemand het weet. Vooral Jorrit niet! 

Als Jorrit per ongeluk het grote geheim van zijn beste vriend Ruben ontdekt, belooft hij het aan niemand te vertellen. Maar hij is zo kwaad en geschrokken dat hij zijn mond voorbij praat. En dan gaat alles pas echt goed fout...

Paniek door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie


Algemene gegevens

Titel: Paniek
Auteur: Carry slee
Uitgeverij: 2009 Carry slee en fmb uitgevers, Amsterdam.
Aantal blz: 160

Samenvatting
Als Sasja en haar moeder gaan verhuizen naar de nieuwe vriend van haar moeder, en zijn zoon Felix.

Voelt Sasja zich niet meer veilig in de buurt van Felix. Maar ze durft dit aan niemand te vertellen zelfs niet aan haar beste vriendin Lieke.

Ruben zit bij Sasja in de klas en heeft ook een geheim, hij durft dit aan niemand te vertellen. Tot op een dag Rubens beste vriend Jorrit erachter komt. Hij is zo kwaad dat hij het aan zijn zus Carolien verteld en binnen een week weet de hele school het.

Als Jorrit en Ruben samen naar school fietsen. Verteld Jorrit een geheim aan Ruben. Weetje wie er verliefd op jou is zegt Jorrit. Marloes de beste vriendin van mijn zus. Ruben reageert koel en fietst door. Jorrit snapt Ruben niet, hoe kan je nou zo kalm reageren?.

Als Jorrit de bibliotheek binnen komt ziet hij Sasja meteen zitten. Hij loopt naar Sasja toe. Wat ben je aan het doen? Oh Sasja schrikt op. Informatie zoeken voor mijn spreekbeurt over ecovoeding. Dat is toevallig zegt Jorrit. Ik heb thuis nog een spreekbeurt over ecovoeding. Die mag je wel gebruiken.

Als Jorrit thuis komt vertelt hij alles aan Carolien. Je moet me helpen Carolien ik heb helemaal geen spreekbeurt over ecovoeding. Ik heb een idee zegt Carolien jij koppelt Ruben aan Marloes en ik zorg voor die spreekbeurt. Oke dat is dan hierbij afgesproken zegt Jorrit.

Jorrit gaat S’avonds bij Ruben langs om het allemaal te regelen. Als hij doorloopt naar Rubens kamer. Ziet hij een site op Rubens computer. Jorrit gaat nog is beter kijken. Ineens ziet hij een homosite. Jorrit schrikt en rent naar buiten. Als hij thuis is vertelt hij alles aan Carolien.

Sasja wil gaan slapen maar voelt zich nog steeds niet veilig. Ineens hoort ze geluid onder haar raam Sasja schrikt op, wat was dat?! Als ze bijna licht te slapen word ineens haar raam open geschoven. Er loopt iemand haar kamer binnen. Het is Felix! Hij pakt Sasja stevig beet en begint haar te betasten. Sasja licht versteend op haar bed. Ze weet niet wat ze moet doen. Felix loopt haar kamer uit, en zegt nog tegen Sasja: mondje dicht.

De volgende dag komt Jorrit langs met de spreekbeurt. Sasja is dolgelukkig.

Als Sasja die avond wilt gaan slapen. Word ineens de deur open getrokken, Felix komt binnen. Zo, waar waren we gebleven gisteren? Felix duwt Sasja op bed, en begint haar broek los te maken. Sasja wil schreeuwen maar het lukt niet. Ze duwt haar lamp op de grond. Ineens word de deur open getrokken. Daar staat de vader van Felix. Sasja begint te huilen. En Felix moet met zijn vader mee naar beneden.

De volgende dag komt Ruben op school. Iedereen kijkt naar hem. En hij word van alle kanten uitgescholden. Als hij uit school naar huis wilt rijden staat een groepje jongens hem op te wachten. Ruben komt bont en blauw thuis. En besluit alles aan zijn ouders te vertellen. De school word ingelicht. En alles komt uiteindelijk goed.

Jorrit en Sasja krijgen verkering. En Ruben word niet meer gepest. En Sasja en haar moeder verhuizen terug naar hun oude huis.

 



REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Paniek door Carry Slee"