Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Paniek door Carry Slee

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Paniek
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 959 woorden
  • 30 januari 2008
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
12 keer beoordeeld

Boekcover Paniek
Shadow

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en zonder er verder aandacht aan te besteden gaat ze voor de spiegel staan. Maar dan schrikt ze, Ze heeft het zich niet verbeeld. In de spiegel ziet ze Felix. Ze draait zich met een ruk om. Wat …

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en z…

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en zonder er verder aandacht aan te besteden gaat ze voor de spiegel staan. Maar dan schrikt ze, Ze heeft het zich niet verbeeld. In de spiegel ziet ze Felix. Ze draait zich met een ruk om. Wat moet hij in haar kamer?

Sasja voelt zich niet veilig in haar eigen huis, maar ze durft er met niemand over te praten. Ze schaamt zich dood, en daarom wil ze niet dat iemand het weet. Vooral Jorrit niet! 

Als Jorrit per ongeluk het grote geheim van zijn beste vriend Ruben ontdekt, belooft hij het aan niemand te vertellen. Maar hij is zo kwaad en geschrokken dat hij zijn mond voorbij praat. En dan gaat alles pas echt goed fout...

Paniek door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Paniek, Carry Slee
2.
Titel : Paniek
Schrijver : Carry Slee
Uitgeverij : Lucifer Prometheus
Plaats van uitgave: Amsterdam
Jaar van uitgave: eerste druk in 2001

3. Het boek gaat over een meisje dat Sasja heet. Haar ouders zijn gescheiden en Sasja’ s moeder heeft een nieuwe vriend gevonden, hij heet Koen. Als Sasja’ s moeder en Koen een tijdje samen zijn, gaan ze samenwonen. Koen heeft een zoon, Felix. De eerste tijd gaat het heel goed met zijn vieren in één huis. Op een dag staat Sasja zich om te kleden in haar kamer en voelt ze zich bekeken. Ze kijkt om en ziet Felix bij haar deur staan. Ze schrikt en eist dat Felix weggaat en niet meer ongevraagd haar kamer binnenkomt. Het helpt niets. Felix blijft de hele tijd bij haar in de buurt en komt binnen op momenten dat Sasja dat niet wil. Sasja zwijgt hierover.

Ruben is de beste vriend van Jorrit en Jorrit vindt Sasja al een hele tijd leuk.

Sasja moet een spreekbeurt houden en hij biedt aan om haar te helpen. Het blijkt dat hij weinig tot bijna niets over het onderwerp weet en roept de hulp van zijn zus Carolien in. Deze heeft een oud klasgenoot, die over dit onderwerp ook een spreekbeurt heeft gehouden. Zij biedt aan om deze spreekbeurt te gaan halen, maar daar moet wel wat tegenover staan; namelijk dat Jorrit probeert haar beste vriendin Marloes aan Ruben te koppelen. Jorrit doet zijn best maar Ruben blijft heel nuchter als het om meisjes gaat. Jorrit ontdekt als hij een keer bij Ruben is dat hij op homo sites heeft zitten kijken en chatten. Hij trekt daaruit de conclusie dat Ruben een homo is! Ruben geeft dit toe, maar vraagt of Jorrit zijn mond wil houden.
Als Jorrit om de spreekbeurt vraagt weigert Carolien deze te geven, omdat Marloes nog steeds niks met Ruben heeft. Jorrit wordt boos en praat zijn mond voorbij. Als Carolien dat hoort krijgt hij meteen de spreekbeurt.
Carolien vertelt het geheim van Ruben door aan Marloes en binnen de kortste keren weet heel de school het.
Als Ruben op school komt wordt hij heel raar aangekeken. Kevin, Ramon en Maarten beginnen hem vanaf die zelfde dag heel regelmatig te pesten, ook heeft dat groepje nog een stelletje meelopers; namelijk Berend en Edwin.
Ze pesten Ruben heel erg, Ruben wordt zelfs met een list buiten de school gelokt en dan wordt hij in elkaar geslagen.

Bij Sasja is Felix nu echt te ver gegaan. Op een nacht probeert hij haar te verkrachten! Gelukkig valt er een lampje kapot en dat waarschuwt Koen en de Moeder van Sasja.

Alle problemen worden opgelost; het pestgroepje wordt van school verwijderd en Berend en Edwin worden twee weken geschorst. Ruben wordt geaccepteerd! Ook het probleem van Sasja wordt opgelost. Ze verhuizen naar hun oude huis terug.
Nu kan ze niet meer lastiggevallen worden door Felix.
Jorrit en Sasja krijgen hun zin, want ze krijgen verkering.

4a. Ze hebben het boek Paniek genoemd, want er gebeurt alles wat je in je dagelijkse leven niet zo gauw meemaakt. Bijvoorbeeld dat Felix dingen bij Sasja doet wat ze helemaal niet wil. Of dat je beste vriend homo is en dat hij op school er heel erg mee gepest wordt.
b. Ik vind dat ze een goede titel hebben gekozen , want er is behoorlijk paniek te merken in het boek.

5a. Ze zitten allemaal in de 2de klas van de middelbare school en ik denk dat ze allemaal ongeveer een leeftijd hebben van 13/14 jaar. Het speelt zich af dus in deze tijd.

b. 1) Er staat in het verhaal dat ze in klas 2b zitten.
2) De uitspraak wat ze in het boek zeggen lijkt een beetje op wat wij ook zeggen.
3) Er worden ook dingen georganiseerd wat wij ook hebben en vroeger had je zo een dingen niet.

6a. Sasja rond de 13/14 jaar :
Karakter:Ik denk dat het een erg gevoelig meisje is die zich niet zo goed weet hoe ze moet zeggen hoe ze zich voelt. Het lijkt me een heel erg lief meisje.
Uiterlijk: Ik denk dat ze mooi is en dat ze blond haar heeft. Ze heeft stijl en veel connecties met mensen op school.
Jorrit rond de 13/14 jaar :
Karakter: Hij is een lieve jongen die snel boos kan worden omdat hij gekwetst/geschokt wordt door dingen.
Uiterlijk: een hele mooie jongen, bruin haar, blauw ogen.
b. De relatie tussen de beide hoofdpersonen is heel goed, want Sasja heet in de 1ste al het hele jaar achter Jorrit aan zitten lopen en in de 2de vond ze hem nog steeds leuk maar dacht dat ze hem niet kon krijgen. Jorrit werd in de 2de op Sasja verliefd en deed zo veel mogelijk om in contact te komen met Sasja. Naderhand kwamen ze van elkaar te weten dat ze op elkaar waren en op het laatste kregen ze iets met elkaar.

7a. Ik vond het stukje wel spannend dat Felix Sasja wou gaan verkrachten , want je weet nooit wat er zou kunnen gebeuren op dat moment, want hij zou eigenlijk niet thuiskomen en als hij niet thuis is dan voelt zij zich veilig in haar huis. Felix komt onverwachts thuis en ging naar de zolder en wilde haar verkrachten.

Erna komt haar moeder en Koen naar boven kwam en betrapte Felix.
b. Omdat het een spannend stuk is, omdat je dan eigenlijk meedenkt in de gedachten van Sasja.

8. Mijn mening over het boek is: Ik vond het een heel leuk boek, want het is spannend, want je weet nooit wanneer iets gebeurt en ik vond het ontroerend, want wat je allemaal te weten komt van hun leven, want het kon best zijn dat het echt gebeurt zo kunnen worden. En het gaat over de tijd van nu.

REACTIES

A.

A.

goed verslag

12 jaar geleden

R.

R.

slechte boekverslag !
er staan fouten in.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Paniek door Carry Slee"