Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

1.Titel: Paniek

Auteur: Carry Slee2.Eerste druk: 2001 (Prometheus Lucifer Amsterdam)3.Titel verklaring: Het boek heet Paniek omdat de hoofdpersonen in paniek zijn. Ze weten niet wat ze moeten doen.4.Plaats: Het speelt zich af ergens in Nederland in de 2e klas

Tijd: Rond deze tijd5.Hoofdpersonen:

Jorrit: hij is een jongen van ongeveer 13 jaar. Hij is verliefd op Sasja zij zit bij hem in de klas. Ruben is Jorrit’s beste vriend.

Sasja: zij is ook 13 jaar. Ze is net verhuisd naar het huis van haar moeder’s vriend. Zij is ook op Jorrit. Lieke is Sasja’s beste vriendin.Bijpersonen: Lieke: Sasja’s beste vriendin.

Ruben: Jorrit is zijn beste vriend. Ruben heeft net ‘ontdekt’ dat hij homo is.

Felix: zoon van Koen ( de vriend van Sasja’s moeder)6.Samenvatting:

Sasja is net verhuisd. Haar moeder heeft een nieuwe vriend en daar woont ze nu. Maar die vriend heeft ook een zoon (Felix) en daar heeft Sasja op een feest mee gezoend. Nu denkt Felix dat Sasja op hem verliefd is, maar dat is niet zo want Sasja is verliefd op Jorrit. (een jongen uit haar klas) Sasja durft tegen niemand wat tezeggen ook niet tegen haar moeder omdat ze niet wil dat haar moeder ongelukkig wordt. Jorrit vindt Sasja ook leuk, maar durft dat niet tegen haar tezeggen. Ruben is zijn beste vriend. Als hij een keer naar Ruben gaat ziet hij dat Ruben altijd naar homo site’s gaat. Ruben is homo, hij belooft het niet door te vertellen maar doet dat toch. Ruben wordt nu heel erg gepest om dat hij homo is.

Als Sasja’s kamer geverfd wordt moet ze op zolder slapen dat wil ze niet omdat Felix dan komt en die gaat aan haar zitten. Maar als ze hoort dat Felix ergens anders gaat slapen doet ze het toch. ’s Avonds komt Felix weer thuis het was ‘niet leuk’. Hij gaat naar Sasja en wil haar verkrachten.Maar hij stoot een lamp om en dat horen Sasja’s moeder en Koen. (haar vriend) Koen wordt heel boos op Felix , Sasja en haar moeder gaan weer in hun oude huis wonen. Koen komt nog wel elk weekend langs zonder Felix.

Ruben wordt zo gepest dat hij weg wil lopen. Jorrit houdt hem tegen en ze zijn weer vrienden. Maar als Ruben weer gepest wordt dan kan Jorrit niks doen. Ruben rent weg hij ‘komt’ onder een auto. Later hoort Jorrit dat hij net voor de auto was geglipt. Maar Ruben wil wel naar een andere school. Maar als het basketbal team niet wil spelen voor een school die homo’s weg pest komt Sasja met Ruben hij blijft op school! Ruben komt er achter dat en ook nog meer homo’s zijn om zijn school en dus dat hij niet de enige is. Jorrit en Sasja krijgen dan ook nog met elkaar verkering.7.Het is een hij/zij verhaal want het wordt verteld vanuit 2 personen8. Ik vond het een mooi boek omdat, spannend is je wilt telkens weten wat er verder gaat gebeuren. Het kan echt gebeurd zijn omdat homo’s wel gediscrimineerd worden. Het zet je dus ook aan het denken en het is ook leerzaam dat homo’s ook gewoon mensen zijn. Maar ik vond het boek wel op spijt lijken dus geef ik het boek een 8.5

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

Hallo Carry,

Ik hoop dat u dit mailtje leest, want ik wou even kwijt dat ik een enorme fan van u ben qua leesboeken! Ik heb echt alle boeken gelezen. Ik ben nou 14 jaar en ik lees al vanaf kleins af aan boeken van u. Ik wist niet hoe ik anders een mailtje aan u kon versturen, dus hehb ik het maar even via deze site gedaan. Ik zou echt héél graag een reactie op dit mailtje willen hebben. Nou, ik vind paniek trouwens een héél mooi boek, vooral om dat homo´s ook eens aan bod komen, want ik vind dat iedereen zelf mag weten voor welk geslacht hij/zij valt. Want hier kan je natuurlijk niets aan doen, want het ziet gewoon in je!!!

Groetjes -xxx- Rachelle

18 jaar geleden

I.

I.

wat een vreslijk ingewikkeld verslag ben je een mummie ofzow?

Doei isabela

18 jaar geleden

A.

A.

het is goed geschreven, ik vin de beoken van carry slee altijd mooi ze heeft meer zielige boeken en dat is typish mijn type


de groeten ayse

17 jaar geleden

I.

I.

hey je hebt de samenvatting goed gedaan maar het is een beetje door de war. want bijna aan het einde wordt sasja bijna verkracht en zij gooit de lamp om en niet felix

17 jaar geleden

M.

M.

bedankt!!!!!!!!!

17 jaar geleden

B.

B.

eyz...

ik vond het een goed boekverslag en daarom leen ik er stukken uit. ik had zelf namelijk nog niks........thanx

16 jaar geleden