Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Paniek door Carry Slee

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Paniek
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 544 woorden
  • 31 oktober 2001
  • 522 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
522 keer beoordeeld

Boekcover Paniek
Shadow

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en zonder er verder aandacht aan te besteden gaat ze voor de spiegel staan. Maar dan schrikt ze, Ze heeft het zich niet verbeeld. In de spiegel ziet ze Felix. Ze draait zich met een ruk om. Wat …

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en z…

Het overvalt Sasja 's ochtends als ze zich aankleedt; een onbehaaglijk gevoel, alsof er iemand naar haar kijkt. Het zal wel komen omdat ik hier nog maar net woon, denkt ze en zonder er verder aandacht aan te besteden gaat ze voor de spiegel staan. Maar dan schrikt ze, Ze heeft het zich niet verbeeld. In de spiegel ziet ze Felix. Ze draait zich met een ruk om. Wat moet hij in haar kamer?

Sasja voelt zich niet veilig in haar eigen huis, maar ze durft er met niemand over te praten. Ze schaamt zich dood, en daarom wil ze niet dat iemand het weet. Vooral Jorrit niet! 

Als Jorrit per ongeluk het grote geheim van zijn beste vriend Ruben ontdekt, belooft hij het aan niemand te vertellen. Maar hij is zo kwaad en geschrokken dat hij zijn mond voorbij praat. En dan gaat alles pas echt goed fout...

Paniek door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens. Datum: 31 oktober 2001
Titel: Paniek
Auteur: Carry Slee
Genre: probleemboek/liefde Samenvatting: Sasja is net verhuisd. Haar moeder heeft een nieuwe vriend waar ze mee gaan samenwonen. Het enige probleem is dat die vriend ook een zoon (Felix) heeft waar Sasja op een feest mee heeft gezoend. Nu denkt Felix dat Sasja hem leuk vindt maar Sasja is niet op Felix. Sasja is in stilte verliefd op Jorrit (een jongen uit haar klas). Sasja durft niet tegen Felix in te gaan en Felix blijft maar geloven dat Sasja ook verliefd op hem is, waar dus niets van klopt. Maar dat is niet het enige, Jorrit heeft ook een probleem. Hij komt erachter dat zijn beste vriend (Ruben) homo is. Jorrit is woedend op Ruben dat hij het niet aan zijn beste vriend verteld heeft. Ruben vraagt hem om het niet door te vertellen. Maar Jorrit is zo boos dat hij zijn mond voorbijpraat en zo weet binnen de kortste keren de hele school dat Ruben homo is. Ruben wordt heel erg gepest door veel van zijn klasgenoten en wil weglopen… Personen: De hoofdpersonen zijn Jorrit en Sasja. Jorrit is een jongen van ongeveer 13 jaar. Hij houd wel van grappen uithalen en is een beetje verlegen. Sasja is ook ongeveer 13 jaar. Als ze iets gelooft houdt ze zich ook bij het standpunt en laat ze zich niet gemakkelijk ompraten. Soms is ze een beetje snauwerig maar ze kan goed naar andere mensen luisteren. Andere belangrijke personen: Ruben is 13 jaar. Hij is heel onzeker omdat hij net heeft “ontdekt” dat hij homo is.
Plaats & Tijd: Het verhaal speelt in deze tijd, de kinderen uit het boek zitten in de tweede klas. Begin: Het verhaal begint hij het begin van de eigenlijke gebeurtenissen, bij het probleem van Sasja. Felix komt net haar kamer binnen terwijl ze zich omkleedt. Probleem: Het verhaal heeft twee belangrijke problemen. * Sasja voelt zich niet veilig in haar eigen huis. * Jorrit ontdekt dat Ruben homo is. Het probleem van Sasja eindigt goed. Want Sasja en haar moeder verhuizen als haar moeder erachter komt wat Felix aan het doen is. Het probleem van Ruben eindigt goed want de pestkoppen worden van school gestuurd omdat dit echt te ver ging. Het boek heeft een gesloten einde want alle problemen zijn opgelost en zijn goed afgelopen. De betekenis van het boek Paniek: Sasja is in paniek omdat ze zich niet veilig voelt in haar eigen huis en ze durft niet tegen iemand te vertellen met watvoor probleem ze zit. Ruben is in paniek omdat de hele school achter zijn geheim is gekomen dat hij homo is en daar wordt hij heel erg mee gepest. Beoordeling: Het verhaal is goed te begrijpen en er staan ook geen moeilijke woorden en/of zinnen in. Het is een heel mooi boek met problemen die in het echt ook kunnen gebeuren. Je verplaats je ook echt in de personen en je gaat je er een omgeving bij bedenken en proberen de personen voor je te halen. Het boek gaat niet over iets origineels, maar wel over een onderwerp wat volgens mij wel veel jongeren boeit. Het gaat over iets wat zo in je omgeving voor kan komen en er wordt in grote lijnen uitgelegd hoe je ermee om kan gaan.

REACTIES

L.

L.

heel goed ik had het zelf niet beter gekunt en ik had een 9,5 bedankt

22 jaar geleden

R.

R.

Ik vind het een goed uittreksel. Ik heb bijna alle boeken van Carry Slee gelezen en Paniek heb ik gelijk besteld. Toen ik het in een krantje zag dat die kwam. Ik ben 10 jaar en vond het een goed boek. Het probleem is goed uitgelegd en ik heb geleerd dat er grenzen zijn.

22 jaar geleden

E.

E.

Hoi Denise,

Erg bedankt voor jou verslag op internet over het boek PANIEK. Ik ben er erg blij mee en hoop een hoog cijver te halen.Al vast bedankt voor je hulp.


Groetjes Esther

22 jaar geleden

F.

F.

hier heb je dus niks aan want de samenvatting is te kort ik had een 5 op m'n nederlandse leesverslag, stomme rotverslagen ook. mail me

22 jaar geleden

R.

R.

he denise,
Aan jouw uittreksel heb ik heel erg veel gehad,ik had er een 7 voor. Daar ben ik wel tevreden mee. hoe issie eigenlijk met mij alles goed. Stuur als je wilt een e-mail terug. groetjes ron!

22 jaar geleden

B.

B.

hoi denise
bedankt voor je uittreksel, ik heb er veel aan gehad. groetjes babette

22 jaar geleden

G.

G.

kei goed gedaan meissie

22 jaar geleden

P.

P.

Heey Denise,

Thanx voor je samenvatting van 'Paniek'. Het was perfect en niet zooo verschrikkelijk lang als al die andere samenvattingen die op www.scholieren.com staan! Nou heb ik pas echt weekend. Want ik begin ook pas altijd op het laatste moment... maar wie niet?!

Doei -x- Petra (2e klas)

22 jaar geleden

F.

F.

knap gedaan

22 jaar geleden

K.

K.

beetje kort

21 jaar geleden

L.

L.

Hoe weet je dat het boek zich in deze tijd afspeelt?

21 jaar geleden

M.

M.

wat had je voor cijfer, zou ik dit ook moge gebruike?

21 jaar geleden

Z.

Z.

hallo,

ik moest een leesverslag hebben en ik had geen boek gelezen! dus keek ik ff op deze site en vond ik dit verslag! het is een super verslag! ik heb er mega veel aan gehad! thnx!!! (nou hopen dat ik een goed punt heb...maar dat zal zeker lukken)

groetjes Ziffra

21 jaar geleden

S.

S.

het is een mooi boekverslag! Ik moest zelf een boekverslag maken over dit boek en ik heb er veel aan gehad! Het was duidelijk en ik vond het wel heel goed gedaan!!!
groetjes Simone

21 jaar geleden

R.

R.

Cool verslag

20 jaar geleden

M.

M.

hoi ik vind het leuk zoals je jouw verslag hebt gemaakt ik moest er ook eentjuh make en ik heb een voorbeeld aan jouw genomen.
ik had een 9,5 hardstikke bedankt

xxx

michelle

20 jaar geleden

X.

X.

keep up met het goede werk!!!! ;)

20 jaar geleden

T.

T.

je moet nog wat aan de tekst moeten veranderen want zo zien de leeraren het

20 jaar geleden

A.

A.

bedankt en geweldig gedaan doer jou heb ik een 9 je bent super

20 jaar geleden

N.

N.

goed gedaan en bedank he

20 jaar geleden

R.

R.

hey goede samenvatting ik heb een voldoende gehaald


bedankt he ander was ik blijven zitten omdat ik niet aan het examen mog meedoen

20 jaar geleden

E.

E.

nou denize je hebt een goede verslag gemaakt hoor ik moet ook zo n verslag maken en al maandag inleveren mijn vraag aan jou was wat was je cijver voor dit versclag dat je hebt gekregen??????????????

ik w8 zo snel mogelijk op ant alvast bedankt

eda

20 jaar geleden

C.

C.

hoeveel bladzijdes heeft dit boek?

20 jaar geleden

S.

S.

je uitreksel van paniek. is erg goed gemaakt. ik heb er veel aan gehad.
groeten stephanie

20 jaar geleden

E.

E.

hijs zeker goed

19 jaar geleden

F.

F.

heej denise je hebt echt wel een gaaf verslag gemaakt joh!
ik heb er ook wel wat aan gehad toen ik er mijn boekverslag over ging doen dus heel erg bedankt
kuss floor

19 jaar geleden

P.

P.

ik wou je heel erg bedanken voor je boekverslag want alles wat er in stond had ik nodig!
zit of zat jij soms op het NSG Nijmegen???

maargoed hartstikke bedankt en als je nog zo'n mooi verslag hebt dan zet je het er maar gerust op hoor :P

xx philip

19 jaar geleden

H.

H.

dank je wel heghehehehehehe khad eeen 9,5

19 jaar geleden

L.

L.

Dag iedereen, ik wil even zeggen dat dit een mooi boekverslag is (niet om letterlijk over te nemen!). Het is een goed hulpmiddel voor je eigen boekverslag. Ik hoop dat er meer mensen zijn die zoiets moois kunnen maken!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Paniek door Carry Slee"