Otmars zonen door Peter Buwalda

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
Boekcover Otmars zonen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 6e klas wo
  • 13 april 2019
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
7 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2019
Pagina's
607
Geschikt voor
bovenbouw havo/vwo
Punten
4 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Prijzen
NS Publieksprijs (2019 Genomineerd)

Boekcover Otmars zonen
Shadow
Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tro…
Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een snee…
Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in.

Peter Buwalda verkent in Otmars zonen de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve, De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm.
Otmars zonen door Peter Buwalda
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Bijlagen

Otmars zonen.pdf

REACTIES

J.

J.

De kleur groen ontdekte ik ook als motief: groene Volvo, appelgroen broekpak, groene ogen, etc. Verder was ik nieuwgierig naar de bijrol van de Belg Abélard en stuitte op met middeleeuwse werk "The love letters of Abelard en Heloise". Abelard was een filosoof en Heloise was zijn leerling. Ik vermoed dat Buwalda dit werk in de volgende delen van de trilogie nog wel een keer terug laat komen. Dit wordt in de vele recensies, die ik heb gelezen, nergens genoemd.

3 jaar geleden

J.

J.

Wat ik vergeet is dat de groene drank Absint in de tijd van Vincent van Gogh de bijnaam 'de groene fee' kreeg. Deze naam komt ook in het boek voor.

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Otmars zonen door Peter Buwalda"