Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Op blote voeten door Maren Stoffels

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Op blote voeten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1503 woorden
  • 2 juni 2016
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
9 keer beoordeeld

Boekcover Op blote voeten
Shadow
Op blote voeten door Maren Stoffels
Shadow

 

Opdracht 2 | Zakelijke gegevens.

 

De titel: Op bloten voete.

De Auteur: Maren Stoffels

Aantal Pagina’s: het verhaal van het boek zelf heeft 151 pagina’s.

Het jaar van de uitgave: de eerste druk was in 2008.

De hoeveelste druk: staat niet in het boek.

De Illustrator: Petra Gerritsen & Mark Sassen.

De prijzen die het boek heeft gehaald: De Jonge Jury in 2010.

Opdracht 3 | De samenvatting.

 

Het is zomervakantie en Sam krijgt te horen dat ze nieuwe buren krijgt. Als ze haar nieuwe buurjongen heeft gezien is ze helemaal verliefd op hem. Ze moet het voor zich houden want haar ouders vinden de nieuwe buren maar vreemd.

Als ze met Bo naar het meertje gaat, komt er een Engelse jongen aan Teddy. Hij schelt Sam uit voor jongen, dat pikt Bo niet en word boos op Teddy.

Ze schrijft brieven naar Wendy haar oudere vriendin, maar ze verstuurt ze niet. Ze stopt ze in een doos onder haar bed.

Als ze de volgende dag met Benjamin in gesprek is, gaat ze mee naar zijn huis, daar ontmoet hij zijn moeder Jacky en zijn zusje Rosa. Ze hoort dat de villa een hotel wordt. Al snel voelt Sam zich thuis bij hun. Ze eet er, en verzint een verhaaltje voor Rosa voordat ze op bed gaat. De dagen in de zomervakantie zwemt ze vaak met Bo in het meertje. Als ze een keer naar het zwembad gaat is Benjamin daar ook. Ze vechten in het water en als Benjamin vraagt of ze van de hoge duikplank af wil zegt ze ook nog ‘ja’. Ze heeft hoogtevrees maar springt toch, zij eerst en dan Benjamin.

Als ze dan met Benjamin meegaat, krijgt ze een baantje voorgeboden, als serveerster van het hotel. Daar zegt ze geen ‘nee’ tegen!

De volgende dag gaan Sam en Bo weer naar het meertje en is Teddy er ook weer ze ziet dat hij nu een ander meisje lastig valt, en komt daarna weer bij hun. Want hij vindt Bo wel leuk.

De volgende dag krijgt ze van haar moeder te horen dat er een college komt eten samen met haar dochter.

Als ze aan het eind van de middag ziet wie haar dochter is schrik ze, dat is het meisje van het meertje die ook aangesproken werd door Teddy.

Als het hotel af is komen de eerste gasten, tot schrik zijn dat Teddy en zijn vriend, maar het zijn de eerste gasten van het hotel dus moet ze vriendelijk blijven.

Dan is haar verjaardag, ze krijgt vele cadeautjes van haar ouders. ’s Middags komt er allemaal familie, Bo en Elsa en haar moeder. ’s Avonds gaan ze naar een discotheek, Bo & Teddy en Elsa & Sam. Als ze binnen zijn gaan ze eerst naar de bar om wat te drinken, daar laat Sam Elsa alleen omdat ze naar Bo en Teddy gaat. Als ze later weer naar Elsa gaat, is ze er niet meer, ze zoekt de hele discotheek door, maar geen Elsa. Als ze buiten komt ziet ze een groepje om iemand heen staan, tot schrik ziet ze daar Elsa op de grond zitten. Ze neemt Elsa mee en brengt haar thuis. Daar verteld Elsa dat ze aangerand is door Teddy maar hij wou niet verder gaan omdat hij haar benen zag. Dat komt omdat ze verbrande benen heeft. Als Sam dat hoort schrik ze en wil ze het liefst naar huis. Dat doet ze ook. Als ze thuis is voelt ze zich haar schuldig. En gaat ze de volgende dag naar Elsa toe, maar zij wil haar niet zien. Dan gaat ze naar Benjamin ze moet het vertellen wat Elsa is overkomen, want Teddy en zijn vriend mogen niet langer in het hotel blijven. Als Benjamin het hoort kunnen Teddy en zijn vriend direct vertrekken.

Als het zo druk is in het hotel word Benjamin alleen nog maar pissige op Sam dat Sam boos naar huis gaat. ’s Avonds wil ze het goed maken en gaat naar hem toe, als Jacky bij de deur komt zegt ze dat Benjamin niet thuis is, dat hij een stukje is gaan lopen.

Als ze naar het meertje wil ziet ze een jongen en een meisje daar zitten, armen om elkaar heen. En ze beginnen elkaar te zoenen, als ze dichterbij komt ziet ze dat het Benjamin en Elsa zijn. En rent ze door het bos naar haar fiets en fiets ze naar huis. De volgende dag gaat ze naar Benjamin toe en vraagt waarom hij dat allemaal deed met Elsa, hij vertelde het hele verhaal en dat Elsa begon met zoenen, dat hij dat eigenlijk helemaal niet wou. Ze zijn nog steeds boos op elkaar. Maar als Benjamin zegt dat hij haar leuk vind wordt ze zo vrolijk en knuffelen ze elkaar, ze verteld Benjamin dan ook dat ze hem vanaf de eerste dag dat hij hier was al leuk vond, en dan zoenen ze! Ze voelt zich schuldig tegenover Elsa en besluit om Elsa alles te vertellen. Elsa is woedend en hoeft Sam niet meer te zien. Als ze dan de volgende dag naar haar toe gaat met de doos vol brieven die eigenlijk voor Wendy zijn, verteld ze haar dat ze dit moet lezen, dat ze heel veel op haar Wendy lijkt.

Als Elsa de volgende dag bij haar thuis komt geeft ze de doos terug en gaat vraagt waarom ze die brieven nooit verstuurd heeft. Dat vertelt ze aan Elsa, daarna gaat ze weg. Als Sam in de doos kijkt is de doos leeg!

De laatste dag van de vakantie is Bo bij haar ze zitten in de achtertuin als haar moeder er aan komt met een kaart van Elsa. Ze leest wat er op staat: Zomerse groeten! Ps. Ik heb ze gepost. Ze begint te huilen Elsa heeft al haar brieven aan Wendy verstuurd.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

De laatste dag van de vakantie is Bo bij haar ze zitten in de achtertuin als haar moeder er aan komt met een kaart van Elsa. Ze leest wat er op staat: Zomerse groeten! Ps. Ik heb ze gepost. Ze begint te huilen Elsa heeft al haar brieven aan Wendy verstuurd.

Bron: http://www.scholieren.com/boekverslag/67740

Opdracht 4 | De personage.

 

Ik heb gekozen voor het personage: Elsa

Beschrijf het innerlijk van je personage:

Het is een heel lief verlegen meisje. Ze vind het zelf best lastig om vrienden te maken. Maar als ze eindelijk goeie vrienden heeft die ze kan vertrouwen verteld ze ook alles aan hun.

Beschrijf het uiterlijk van je personage:

Ze heeft mooie lange blonde haren en mooie felle ogen. Ze is erg slank. Het nadeel aan haar is dat ze hele grote brandwonden heeft over haar benen en voeten.

Beschrijf iets over de gebeurtenissen die je personage doormaakt:

Vroeger had ze met haar neefjes en nichtje een fikkie gestoken maar haar broek vloog in de brand daardoor heeft ze nu hele grote brandwonden op haar benen en voeten. Ze was bijna verkracht door een buitenlandse (Engelse) jongen. En ze denkt ook dat ze verliefd is op een andere hoofdpersoon (Benjamin) maar uiteindelijk blijkt dat ze niet echt verliefd op hem waas (het was gewoon de eerste jongen die aardig tegen haar deed en waar ze bevriend mee was).

Vertel waarom je dit personage hebt gekozen:

Ik vond Elsa het liefste en aardigste personage, en door haar werd het boek pas een echt leuk en spannen verhaal. Ik vond het ook leuk omdat ze zich anders gedraagt als de andere in het boek. En het verhaal eindigt ook dat zei iets heel liefs doet voor Sam (de echte hoofdpersoon).

Opdracht 5 | Mijn eigen mening.

 

Ik vond het boek leuk omdat: Er veel dingen gebeurde en het verhaal speelt zich af in de zomer.

Ik vond het boek spannend omdat: Er veel spannende dingen gebeurde die je normaal niet zo snel meemaakt.

Ik vond het boek grappig omdat: Er veel grappige humor in werd gebruikt.

Ik vond het boek wel langdradig omdat: Het soms best lang duurde voordat je bijvoorbeeld bij een conclusie komt (je komt pas aan het einde van het boek te weten hoezo Sam die brieven stuurt en wie de ontvanger nou eigenlijk echt is).

Ik vond het boek fijn om te lezen omdat: de hoofdpersonen van mijn leeftijd zijn en ik kon me dus goed inleven in de hoofdpersonen.

Opdracht 6 | De beoordelingswoorden.

Spannend | Saai

Grappig | Droevig                                         (Allebei een beetje.)

Begrijpelijk | Onbegrijpelijk

Zet me aan het denken | Laat me koud

Interessant | Oninteressant

Herkenbaar | Onherkenbaar

Griezelig | Rustgevend

Ontroerend | Niet ontroerend

Origineel | Niet origineel

Leerzaam | Niet leerzaam

Geloofwaardig | Niet geloofwaardig           (Van beide kanten.)

Indrukwekkend | Niet indrukwekkend

Werkelijk | Onwerkelijk

Waarschijnlijk | Onwaarschijnlijk

Gevoelig | Doet me niets

Bekend | Onbekend

Verassend | Voorspelbaar

Vlot verteld | Langdradig

Kinderachtig | Voor mijn leeftijd

Laat me meeleven | Doet me niets

Opgewekt | Zielig                       (De gevoelens komen allebei even vaak voor.)

Sfeervol | Sfeerloos

Mooi | Niet mooi

Waardevol | Waardeloos

Overzichtelijk | Onsamenhangend

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Op blote voeten door Maren Stoffels"