Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Op blote voeten door Maren Stoffels

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Op blote voeten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 970 woorden
  • 14 november 2013
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
14 keer beoordeeld

Boekcover Op blote voeten
Shadow
Op blote voeten door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Het verhaal gaat over een meisje, Samantha. Ze wil iemand anders zijn en besluit haar haar af te knippen, ze heeft nu blonde stekeltjes. Samantha noemt zich voortaan Sam en wil met een heel nieuw leven beginnen.

Er zijn nieuwe buren gekomen in het huis wat naast die van Sam staat. Ze kan het niet laten om te gaan kijken en ze ziet een vrolijke vrouw, een jongen van haar leeftijd en een klein meisje. De volgende dag gaat ze weer achter de boom kijken en dat staat in een keer de jongen achter haar met boodschappentassen. Hij vraagt haar mee naar binnen en ze stelt zich voor. De moeder heet Jacky, de jongen heet Benjamin en het meisje heet Rosa. Ze heeft bij hun gegeten en ze voelt zich bij de enige familie echt thuis en dat ze voelt dat ze er altijd welkom is. S’avonds schrijft ze weer een brief, dat doet ze elke dag naar Wendy, dat is een meisje waar ze vroeger een vriendin van was maar ze is nu naar Italië verhuist en mocht van haar vader nooit meer iets laten horen. Ze schuift de doos met al 70 onverstuurde brieven weer onder haar bed. De volgende dag gaat ze naar het meer met Bo haar beste vriendin. Dan komt er een rare man naar hun toe en spreekt hun in het Engels aan. Hij zegt dat hij Bo als vriendin wil maar kijkt dan naar Sam en zegt dat Bo al een vriendje heeft. Sam is hier heel boos over en fietst naar huis met Bo.

Als ze weer bij Benjamin is helpt ze mee met schilderen en ze hoort dat het een hotel gaat worden. Benjamin geeft haar een baantje als ober in het hotel. Benjamin vertelt blij dat zijn gasten al hebben geboekt. Sam vind dat natuurlijk ook helemaal te gek.

De volgende dag bij het meertje ziet ze dat die Engelse jongen een ander meisje lastig valt en als hij Bo en Sam ziet komt hij snel naar hun.

Die avond komt er een collega van haar moeder eten met haar dochter. Sam heeft er helemaal geen zin. Als de collega er is komt er een heel verlegen meisje uit de deur en gaat ook aan tafel zitten. Sam herkent haar meteen, het is het meisje van het meer die ook door de Engelse man werd lastig gevallen.

Als het hotel van de buren af is ziet Sam de eerste gasten, het is die Engelse jongen met zijn vriend. Ineens heeft Sam niet zoveel zin meer in haar baantje als ober.

Dan is ze jarig maar ze heeft nog veel meer zin in vanavond. Ze gaat met Bo, Teddy de Engelse jongen (hij is nu het vriendje van Bo) en Elsa het verlegen meisje dat altijd een lange broek aan heeft naar de discotheek. Als ze daar zijn aangekomen gaan ze eerst even een drankje drinken en dan gaan ze de dansvloer op. Elsa zegt dat ze nog even wacht en na een paar nummers komt Sam weer terug maar Elsa is weg. Ze zoekt haar overal en vind haar dan buiten. Ze zit op de grond tussen de kots en een paar jongens lachen haar uit. Als ze thuis zijn zegt Elsa wat er allemaal is gebeurt. Teddy nam haar mee naar buiten en zoende haar, Elsa wilde dit niet en probeerde hem van zich af te duwen maar hij deed haar broek open en toen sloeg hij haar. Elsa’s benen zitten vol met brandwonden en dat viel Teddy tegen. Sam wist dit niet en was boos op Teddy maar was ook verbaasd over Elsa’s brandwonden. Vandaar dat ze altijd een lange broek aan had.

Sam was nog steeds verliefd op Benjamin en zit een brief te schrijven aan Wendy als haar zusje haar kamer binnenkomt. Ze stopt snel de brieven onder haar bed maar haar zusje had de brieven al gezien en vroeg voor wie ze allemaal waren. Sam zei dat ze voor haar vriendje Willem waren en haar zusje geloofde dat.

De dag erna vertelde haar zusje dat ze Benjamin tegen was gekomen in de winkel en dat ze even hadden gekletst. Sam ging naar Benjamin voor haar baantje en Benjamin was heel chagrijnig tegen haar. S’avonds ging Sam weer naar de buren om te vragen waarom Benjamin zo chagrijnig was. Jackey zei dat Benjamin bij het meer was en daar ging Sam heen. Door de bosjes zag ze Benjamin zitten met Elsa, zijn arm om haar heen en ze zoende. Sam ging weer boos naar huis.

De volgende dag komt ze Elsa tegen en die verteld blij dat er iemand is die van haar houd zoals ze is met brandwonden en dat was Benjamin. Als ze bij hem is zegt ze dat Willem niet bestaat en Benjamin knuffelt haar. Opeens zoenen ze elkaar. Sam verteld aan Elsa dat ze met Benjamin gezoend heeft en Elsa is woedend. Sam wil het goed maken en geeft haar de doos met brieven voor Wendy. Ze wil dat Elsa nu een beetje van haar leven snapt. Als Elsa na drie dagen terug komt met de doos is hij helemaal leeg!

Als Sam in de tuin zit krijgt ze een kaart van Elsa. Er staat op: ‘Vele groetjes op blote voeten’. Sam is helemaal blij dat Elsa het aan heeft gedurfd en dat ziet ze onder op de kaart heel klein staan: Ik heb alle brieven gepost.

Dit is het einde van het boek en ik vond het een erg leuk boek om te lezen. Het einde maakt je wel heel erg nieuwsgierig maar dan kun je ook zelf ook een leuk einde verzinnen.

Ik zou mensen dit boek aanraden want het is een leuk boek om te lezen en niet voorspelbaar.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Op blote voeten door Maren Stoffels"