Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Op blote voeten door Maren Stoffels

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Op blote voeten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 686 woorden
  • 11 februari 2013
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 7
6 keer beoordeeld

Boekcover Op blote voeten
Shadow
Op blote voeten door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

De kaft

Op de voorkant staan vier paar voeten in het gras. Eén van deze paren heeft schoenen aan. Dit is waarschijnlijk het meisje dat brandwonden heeft. De andere drie paren zijn de vrienden. in totaal zijn ze met z’n vieren. De titel staat in het midden, de schrijfster. onderin en de uitgeverij links onder. De achterkant van het boek is rood, met wit en blauwe letters. Links onderin staat een foto van Maren Stoffels.

 De inhoud

Het boek bevat 153 bladzijdes en 19 hoofstukken.  Na ongeveer zes bladzijdes begint steeds een nieuw hoofdstuk. Op de laatste bladzijdes wordt verteld over Maren Stoffels en over haar geschreven boeken.

 Het thema

Er zijn meerdere thema’s: liefde, vriendschap, familie en brandwonden.

Wel/niet realistisch

Het boek is erg realistisch, omdat  liefde, vriendschap, familie en brandwonden ook in het dagelijks leven voorkomen.

 Het probleem

De hoofdpersoon krijgt niet echt met één probleem te maken. Er zijn meerdere problemen. Bijv. dat ze een nieuwe buurjongen krijgt waar ze verliefd op wordt, maar ze krijgt ruzie met hem. Ook krijgt ze een nieuwe vriendin, die haar uiteindelijk vertelt dat ze brandwonden heeft.

 De hoofdpersoon

De hoofdpersoon is Samantha Speller, maar ze wil graag Sam genoemd worden. Sam is een aardig meisje en ze is soms verlegen. Ook trekt ze zich niks aan van wat andere mensen van haar denken, want ze heeft haar haren eraf geknipt en heeft nu korte stekels in plaats van lange haren. Sam heeft blauwe ogen, kleed zichzelf als een jongen en had lang blond haar.

 Informatie gevonden

Als zij met haar nieuwe buurjongen Benjamin of met haar nieuwe vriendin Elsa praat, zeggen ze weleens dat ze niet zo verlegen hoeft te zijn of dat ze lief is. Als Sam uiteindelijk verkering krijgt met benjamin, hoor je ook van benjamin wat het karakter van Sam is.

 Tijd  van het verhaal

Het verhaal speelt zich af in onze tijd. Dit zie je bijv. door de woorden die gebruikt worden.Het zijn geen woorden uit vroeger. Ook aan het uiterlijk kan je de tijd afleiden.

Het slot

Mijn verwachtingen van het slot kwamen uit. Uiteindelijk krijgt Sam verkering met Benjamin en wordt ze goede vriendinnen met Elsa. Ik vind het een heel mooi slot, omdat haar wens uit kwam.

 

De samenvatting

Sam is een 15 jarig meisje dat zich niets aantrekt van de buitenwereld. Ze woont samen met haar zusje en haar ouders naast een verlaten villa. Op een gegeven moment krijgt ze nieuwe buren, daar zit een leuke jongen, genaamd Benjamin bij. Zij beginnen een hotel in de villa, waar Sam mag werken. Maar van haar moeder mag ze niet met haar nieuwe buren omgaan. Op een avond komt een collega van haar moeder eten met haar dochter. De dochter, genaamd Elsa, draagt altijd lange broeken, ook al is het nu zomer. Als Sam op haar verjaardag samen met haar beste vriendin en Elsa naar de discotheek gaat, wilt een bezoeker van het hotel Elsa verkrachten. Maar de brandwonden die Elsa heeft opgelopen hebben haar geholpen. Die avond als ze alleen met Elsa bij Elsa haar huis is, vertelt Elsa over haar brandwonden. Dan vertelt Sam ook over haar vriendin Wendy die een tijdje geleden verhuisd is naar de andere kant van het land, waar ze nog steeds brieven naar schrijft. Maar Sam durft ze niet te versturen. Dan krijgt Sam ook nog ruzie met Benjamin, omdat ze tegenover haar zusje een nep vriendje had bedacht, en haar zusje dit aan Benjamin had vertelt terwijl hij verliefd op Sam was. Aan het einde van het boek krijgt Sam verkering met Benjamin, omdat ze alles hebben uitgepraat. Ook laat Sam de brieven die ze aan Wendy heeft geschreven aan Elsa lezen. De volgende dag krijgt ze een brief vanElsa: Zomerse groeten! Ps. Ik heb ze gepost.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Op blote voeten door Maren Stoffels"