Op blote voeten door Maren Stoffels

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Op blote voeten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 636 woorden
  • 22 november 2011
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
13 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2008
Pagina's
160
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Jonge Jury (2010 Genomineerd)

Boekcover Op blote voeten
Shadow
Op blote voeten door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina


Samenvatting

Sam is vijftien jaar. Ze schrijft brieven naar haar oudere vriendin die is verhuisd, maar bewaart die brieven in een doos onder haar bed. In de zomervakantie als haar beste vriendin Bo bij haar is. Zien ze dat naast haar nieuwe mensen komen wonen. Dan ziet Sam de nieuwe buurjongen en voelt het voor haar net of ze hem gemist heeft en is ze gelijk verliefd. Ze komt erachter dat hij Benjamin heet en ze raken snel bevriend. Sam voelt zich erg thuis bij de familie van Benjamin die bestaat uit Benjamin, zijn moeder en Jacky. Later hoort ze dat het huis een hotel wordt en krijgt ze een baantje aangeboden als serveerster. Ze zegt gelijk ‘ja’. De dag erna gaan Sam en Bo naar een meer en komen ze een Engelse jongen Teddy tegen die een meisje lastig valt. S’avonds als Sam thuis komt blijven er een collega van haar moeder eten met haar dochter Elsa. Sam schrikt, want zij is het meisje dat werd lastig gevallen bij het meer. Sam mag Elsa niet en vind haar maar raar. Als het hotel af is komen de eerste gasten. Ze ziet gelijk dat het Teddy is met een vriend, ze moet vriendelijk blijven, want het zijn gasten, maar ze vindt het maar niks. Later krijgen Bo en Teddy verkering. Elsa begint ze steeds aardiger te vinden en ze doet haar denken aan haar vriendin Wendy ( Wendy is de vriendin waar ze brieven naar schrijft). Op een avond gaan Teddy, Bo, Elsa en Sam naar de discotheek, maar tijdens het dansen raakt Sam Elsa kwijt. Als ze haar buiten vindt heeft ze overgegeven en ze brengt haar snel naar huis.Thuis vertelt Elsa dat Teddy haar heeft aangerand, maar dat hij niet verder is gegaan omdat hij haar brandwonden op haar benen zag en ze laat de brandwonden zien. Dan gaat Sam snel naar huis. De dag erna gaat ze naar Benjamin om hem te vertellen wat er met Elsa is gebeurt en gelijk worden Teddy en zijn vriend uit het hotel gestuurd. Sam’s zusje Julia vertelt aan Benjamin dat Sam een vriendje heeft en daardoor is hij teleurgesteld. Langzamerhand word het in het hotel steeds drukker en Benjamin wordt steeds bozer op Sam en op een dag gaat ze boos naar huis want ze weet niet waarom hij zo doet. Een paar uur later wil ze het weer goedmaken maar Jacky vertelt dat hij even aan het lopen is. Als ze het meertje nadert ziet ze twee silhouetten aan de kant van het meer, maar als ze beter kijkt ziet ze dat het Elsa en Benjamin zijn met hun armen om elkaar en ze beginnen elkaar te zoenen. Ze is boos en verdrietig tegelijk en gaat snel naar huis. Die dag daarna vraagt Sam aan Benjamin waarom hij Elsa zoende. Hij vertelt dan dat hij eigenlijk haar leuk vind. Dan is alles tussen hun weer goed en geven ze elkaar een knuffel. Zij vertelt dat ze hem ook al heel lang leuk vindt en dan zoenen ze! Ze is super blij maar ook verdrietig want hoe moet ze dit Elsa vertellen die ook zo van Benjamin houdt. Uiteindelijk vertelt ze het en Elsa is laaiend. Dan wil ze niks meer met Sam te maken hebben.

Ze kijkt naar de doos met brieven en krijgt een idee! Ze geeft de doos met brieven aan Elsa zodat zij haar beter begrijpt. Als Elsa alles heeft gelezen vraagt ze waarom ze de brieven heeft gehouden en niet opgestuurd heeft. Dan gaat Elsa op een kamp voor mensen met brandwonden om erover te praten en zelfverzekerder te worden. Sam komt erachter dat de doos leeg is en haar moeder loopt naar haar toe met een kaartje van Elsa waar opstaat: Zomerse groeten! Ps. Ik heb ze gepost.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Op blote voeten door Maren Stoffels"