Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Op blote voeten door Maren Stoffels

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Op blote voeten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 623 woorden
  • 20 juni 2010
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
14 keer beoordeeld

Boekcover Op blote voeten
Shadow
Op blote voeten door Maren Stoffels
Shadow


Zakelijke gegevens
Titel : Op blote voeten.

Auteur : Maren Stoffels

Druk : Eerste druk 2008

Uitgeverij : Leopold Amsterdam

Genre : Verliefdheid, vriendschap.

Doelgroep : Meiden ca. 12 jaar

Personages
Sam(antha) : Samantha is een stoere meid. Het liefst wil ze Sam genoemd worden. Ze is zestien jaar oud en haat die kinderachtige naam Samantha. Ze heeft korte stekels en is niet zo heel groot. Ze heeft flaporen en wordt vaak met een jongen vergelijkt.

Ze is best jaloers op haar beste vriendin Bo, Bo kan namelijk alle jongens krijgen die ze wilt. Sam kan geen dag zonder haar. Sam schrijft veel brieven naar haar oude vriendin Wendy. Ze verstuurt ze niet maar bewaart ze onder haar bed in een doos.

Samantha woont thuis samen met haar vader en moeder en haar zusje Julia, Julia en Sam verschillen veel met elkaar.

Bo : Bo is de beste vriendin van Samantha, ze zijn heel erg goed bevriend met elkaar.

Bo durft alles en is erg knap. Bo mag Benjamin niet zo heel erg.

Max : Max is de ex van Bo.

Julia : Julia is het zusje van Samantha, en is twaalf jaar oud. Ze is netjes en luistert altijd heel erg goed naar haar ouders. Samantha vindt dat Julia de laatste jaren erg veranderd is. Julia haalt altijd goede cijfers.

Benjamin : Benjamin is de nieuwe buurjongen van Samantha. Hij is net als Samantha zestien jaar oud. Hij kon pas vanaf zijn 10e veters strikken en slaapt nog met knuffels. Benjamin is gek op zijn kleine zusje Rosa. Samen met zijn zusje Rosa en zijn moeder Jackey wonen ze naast Samantha. Ook kan Benjamin heel erg goed koken. Later in het boek richten ze een hotel op.

Jackey : Jackey is de moeder van twee kinderen, Benjamin en Rosa. Ze is dus de buurvrouw van Samantha. Ze houdt niet van mensen die langzaam lopen en kan alleen maar omeletten maken. Ze snurkt enorm! Jackey is een flexibele moeder die niet zo van regeltjes houdt.

Rosa : Rosa is het zusje van Benjamin. Ze heeft rasta vlechtjes en is helemaal gek op haar buurmeisje Samantha.

Wendy : Wendy is de oude vriendin van Samantha, ze moest plotseling verhuizen, sinds dien spreken ze elkaar nooit meer.

Samenvatting
Samantha voelt zich erg onzeker in haar dorp, ze haat haar naam Samantha en veranderd haar naam in Sam, dat is tenminste stoer!

Als er naast Sam nieuwe buren komen wonen is Sam gelijk helemaal verliefd op haar nieuwe buurjongen Benjamin. Haar ouders vinden haar buren maar vreemde mensen, en ze verbieden het Sam om er heen te laten gaan. Sam raakt heel er goed bevriend met Benjamin en ontmoet zijn hele familie. Al snel is Sam erg goed bevriend met Benjamins moeder en zijn zusje Rosa. Dan gaan de buren van Sam een hotel oprichten, Jackey vraagt aan Sam of ze in de bediening wilt werken.

Sam wilt dat super graag, en zegt dat ze er wilt werken,

Het belooft een super zomer te worden!

Tijd en ruimte
Het boek speelt zich voornamelijk bij Samantha en Benjamin thuis af. In ze zomer gaan Samantha en Bo vaak naar het meertje.

Het boek speelt zich af in het heden.

Omdat ze gebruik maken van mobieltjes en computers.

Het boek speelt zich de hele zomer vakantie af, dus ongeveer acht weken.

Mening
Ik vind het een heel erg leuk boek. Aan het begin was het wel een beetje saai, maar later werd het boek heel erg leuk om in te lezen. Toen ik een tijdje er in aan het lezen was wilde ik eigenlijk niet stoppen met lezen, het boek werd heel verrassend en daarom wilde ik het graag uitlezen!

Maren Stoffels heeft een hele leuke schrijfstijl en dat sprak me ook erg aan. Ook was het boek genomineerd voor de prijs van de Jonge Jury 2010. Helaas won het boek niet.

 


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Op blote voeten door Maren Stoffels"