Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Op blote voeten door Maren Stoffels

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Op blote voeten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 1010 woorden
  • 5 april 2009
  • 188 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
188 keer beoordeeld

Boekcover Op blote voeten
Shadow
Op blote voeten door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Sam is een meisje van 15 jaar oud, haar beste vriendin Bo en zij hebben zomervakantie. Als ze in de tuin zitten, zien ze dat er nieuwe mensen in ''de villa'', het enge, grote, rare huis naast Sam's huis gaan wonen. Later begint Sam een praatje met de jongen, die Benjamin heet, en gaat met hem mee naar binnen. Dan ontmoet ze zijn moeder, Jacky en zijn zusje, Rosa. Sam voelt zich erg op haar gemak bij deze familie. Dat is bij haar thuis wel anders, haar moeder vindt het verschrikkelijk dat Sam haar lange blonde haar heeft afgeknipt en zich Sam laat noemen, Sam! Ze is toch zeker geen jongen? En haar zusje, waar ze vroeger alles aan vertelde en waar ze altijd heel veel plezier mee had, is veranderd, ze luistert naar alles wat haar moeder tegen haar zegt, en draagt alleen maar witte nette, jurkjes. Sam vindt dat vreselijk. Aan haar vader heeft ze ook niks, die doet alsof hij niks merkt van de spanningen thuis. Bij het meer, waar Bo en Sam altijd gaan zwemmen, ziet Sam Elsa voor het eerst. De twee Engelse jongens, die Bo eerst ook al na riepen, roepen Elsa nu ook al na. Sam vindt die twee jongens maar eng. 1 van de twee, Teddy, noemde Sam een jongen...
Later komt Elsa met haar moeder bij Sam thuis eten, omdat Elsa's moeder en Sam's moeder collega's zijn. Sam vindt Elsa dan nog een saai, verlegen kind. Bo haat Elsa, vanaf de eerste keer dat ze haar zag. Bo wordt altijd heel erg jaloers als ze Sam met een ander iemand ziet. Ze is bang dat haar vriendschap met Sam dan overgaat. En Elsa doet Bo denken aan Wendy, de oude vriendin van Sam, waar ze heel close mee was. Sam schrijft veel brieven naar Wendy, over vroeger, over hoe het nu is, en over hoe erg ze haar mist. Maar ze verstuurt ze niet. Ze bewaard ze in een doos, onder haar bed. Sam voelt zich helemaal niet fijn thuis, het enige waar ze nog blij van wordt, is zwemmen met Bo, en van Benjamin.


Sam's ouders vinden het niet goed dat Bo zoveel bij Benjamin thuis komt. Ze vinden het raar, zo'n familie met donkere kinderen, zonder vader, in dat grote huis. Ze verbieden Sam om naar ze toe te gaan, maar Sam gaat natuurlijk toch. Ze is verliefd op Benjamin. Ze weet nog, de eerste keer dat ze hem zag. Ze was al verliefd voordat ze hem kende, dat moest haast wel, want toen ze hem voor het eerst zag, voelde het alsof ze hem gemist had.
Benjamin en zijn familie verbouwen de villa tot een hotel. Als het hotel open is, zijn de eerste gasten de twee Engelse mannen. Sam werkt als serveerster in het Hotel, bij het avondeten. Teddy scheldt haar, als niemand het hoort, weer uit voor ''boy''. Hij zegt dat hij Bo's naam weet en dat hij met haar omgaat, Sam vindt hem nog steeds een engerd.

Het is de dag van Sam's 16e verjaardag. Bo, Benjamin, Elsa en nog wat vrienden en familie van Sam's ouders komen. Benjamin doet al een paar dagen heel kortaf tegen Sam, ze vindt dit vreselijk. Maar hij is wel op haar verjaardag. Benjamin verteld Sam dat hij haar zusje tegenkwam. Sam realiseert zich niet dat ze tegen haar zusje heeft gezegd dat ze een vriendje heeft, omdat haar zusje haar betrapte met alle brieven naar Wendy op haar schoot.
Die avond gaan Elsa en Sam naar de disco, Bo en Teddy en zijn vriend zijn er ook. Het is eerst een leuke avond, totdat Sam Elsa kwijt is en haar weer vindt, buiten, op de grond, Elsa heeft over- gegeven. Sam denkt eerst dat het door drank komt.

Sam brengt Elsa naar huis, ze maakt zich heel veel zorgen. Thuis verteld Elsa haar, dat Teddy, de Engelsman, haar heeft aangerand. Hij had veel ergere dingen kunnen doen, Sam snapt dit niet. Elsa begint weer te huilen, en dan verteld ze haar grote geheim. Elsa's benen zijn 1 en al litteken. Brandwonden. Sam schrikt heel erg als ze Elsa's benen ziet. Teddy heeft Elsa verteld dat ze walgelijk is, Elsa voelt zich heel erg ongelukkig. Ze is net verhuisd, omdat iedereen in haar vorige dorp het wist van haar brandwonden en haar heel vies vond. Ze wil niet nog een keer dezelfde ellende meemaken. Sam weet niet wat ze moet doen, en ze gaat naar huis.

Een paar dagen later gaan Elsa en Sam samen naar Benjamin, ze vertellen hem van de aanranding. Hij vindt dat ze aangifte moeten doen. Hij zegt tegen Elsa en Sam dat hij Teddy en zijn vriend per direct uit het hotel zet. Benjamin doet nog steeds heel vals tegen Sam. Sam weet nog steeds niet waarom. Weer een paar dagen later ziet Sam Elsa en Benjamin zoenen bij het meertje. Ze vindt het vreselijk, maar Elsa wist niet dat Sam verliefd op Benjamin was. Ze gaat naar Elsa toe, die verteld haar dat ze zo blij is dat ze Benjamin heeft, hij weet nu ook van haar brandwonden, hij is de eerste jongen die het niet vies vindt, Elsa voelt zich voor het eerst echt veilig.
Sam besluit later met Benjamin te gaan praten. Dan komt ze erachter dat Benjamin zo doet omdat hij denkt dat Sam een vriendje heeft. Sam verteld hem dat het niet zo is, en dat ze al heel lang verliefd op hem is. Maar ze zegt hem ook dat ze Elsa en hem heeft zien zoenen bij het meertje. Benjamin legt uit dat Elsa hem kuste. Dan zoenen Sam en Benjamin.

Sam vindt het heel moeilijk om Elsa te vertellen dat zij en Benjamin samen zijn, omdat Elsa zo blij was dat ze Benjamin had. Elsa vindt het inderdaad verschrikkelijk, maar nadat Elsa de brieven die Sam naar Wendy heeft geschreven is alles weer goed. Later krijgt Sam een kaartje van Elsa, ze heeft alle brieven verstuurd naar het nieuwe huis van Wendy, komen Sam en Wendy ooit nog bij elkaar?

REACTIES

S.

S.

ik vind het een goed verslag en heb er veel aan gehad met het maken van mijn verslag!!

13 jaar geleden

F.

F.

het klop niet helemaal precies maar het is wel een voldoende op school. en daar ging het nou om.
maar voor de rest is het verslag wel goed xD ik heb er wel heel veel aan gehad want zelf kon ik het verslag niet helemaal zelf maken... en als ik het wel zelf heb gemaakt klopt de tijd niet meer want dan is het ergens al midden in het verhaal dat ik begin.. en haal ik die 2 pagina's van het verslag nooit..

X-jes Janneke

13 jaar geleden

L.

L.

dit is saai man !

12 jaar geleden

I.

I.

Was de opdracht om een samenvatting te maken van het boek??? zo ja dan vind ik het echt een hele uitgebreide en goede samenvatting, je hebt het goed geschreven en de meeste belangrijke dingen vertel je wel! echt een super leuk verslag!
ik heb er ook al 1 gemaakt over dit boek :D

11 jaar geleden

O.

O.

ik heb er dingen uit gehaald dankjewel!

11 jaar geleden

A.

A.

Ik vind dit een heel goed verslag! Ik had er heel veel aan omdat ik niet het hele boek wou lezen. Erg bedankt hiervoor!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Op blote voeten door Maren Stoffels"