Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Op blote voeten door Maren Stoffels

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Op blote voeten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1115 woorden
  • 16 maart 2009
  • 485 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
485 keer beoordeeld

Boekcover Op blote voeten
Shadow
Op blote voeten door Maren Stoffels
Shadow
•Titel van het boek.
Op blote voeten
•Naam van de auteur.
Maren Stoffels
•Het aantal bladzijden.
151 blz.
•Naam van de uitgever en het jaar van verschijnen.
Leopold, 2008
•Genre waartoe het boek behoort.
Liefde & Vriendschap.
•Het thema van het boek.
Dat Sam verliefd word, Elsa over haar brandwonden.
•Vertelwijze van het boek.
Hij/zij vorm.

Samenvatting.
Het is zomervakantie en Sam krijgt te horen dat ze nieuwe buren krijgt. Als ze haar nieuwe buurjongen heeft gezien is ze helemaal verliefd op hem. Ze moet het voor zich houden want haar ouders vinden de nieuwe buren maar vreemd.
Als ze met Bo naar het meertje gaat, komt er een Engelse jongen aan Teddy. Hij schelt Sam uit voor jongen, dat pikt Bo niet en word boos op Teddy.

Ze schrijft brieven naar Wendy haar oudere vriendin, maar ze verstuurt ze niet. Ze stopt ze in een doos onder haar bed.
Als ze de volgende dag met Benjamin in gesprek is, gaat ze mee naar zijn huis, daar ontmoet hij zijn moeder Jacky en zijn zusje Rosa. Ze hoort dat de villa een hotel wordt. Al snel voelt Sam zich thuis bij hun. Ze eet er, en verzint een verhaaltje voor Rosa voordat ze op bed gaat. De dagen in de zomervakantie zwemt ze vaak met Bo in het meertje. Als ze een keer naar het zwembad gaat is Benjamin daar ook. Ze vechten in het water en als Benjamin vraagt of ze van de hoge duikplank af wil zegt ze ook nog ‘ja’. Ze heeft hoogtevrees maar springt toch, zij eerst en dan Benjamin.
Als ze dan met Benjamin meegaat, krijgt ze een baantje voorgeboden, als serveerster van het hotel. Daar zegt ze geen ‘nee’ tegen!
De volgende dag gaan Sam en Bo weer naar het meertje en is Teddy er ook weer ze ziet dat hij nu een ander meisje lastig valt, en komt daarna weer bij hun. Want hij vindt Bo wel leuk.
De volgende dag krijgt ze van haar moeder te horen dat er een college komt eten samen met haar dochter.
Als ze aan het eind van de middag ziet wie haar dochter is schrik ze, dat is het meisje van het meertje die ook aangesproken werd door Teddy.
Als het hotel af is komen de eerste gasten, tot schrik zijn dat Teddy en zijn vriend, maar het zijn de eerste gasten van het hotel dus moet ze vriendelijk blijven.
Dan is haar verjaardag, ze krijgt vele cadeautjes van haar ouders. ’s Middags komt er allemaal familie, Bo en Elsa en haar moeder. ’s Avonds gaan ze naar een discotheek, Bo & Teddy en Elsa & Sam. Als ze binnen zijn gaan ze eerst naar de bar om wat te drinken, daar laat Sam Elsa alleen omdat ze naar Bo en Teddy gaat. Als ze later weer naar Elsa gaat, is ze er niet meer, ze zoekt de hele discotheek door, maar geen Elsa. Als ze buiten komt ziet ze een groepje om iemand heen staan, tot schrik ziet ze daar Elsa op de grond zitten. Ze neemt Elsa mee en brengt haar thuis. Daar verteld Elsa dat ze aangerand is door Teddy maar hij wou niet verder gaan omdat hij haar benen zag. Dat komt omdat ze verbrande benen heeft. Als Sam dat hoort schrik ze en wil ze het liefst naar huis. Dat doet ze ook. Als ze thuis is voelt ze zich haar schuldig. En gaat ze de volgende dag naar Elsa toe, maar zij wil haar niet zien. Dan gaat ze naar Benjamin ze moet het vertellen wat Elsa is overkomen, want Teddy en zijn vriend mogen niet langer in het hotel blijven. Als Benjamin het hoort kunnen Teddy en zijn vriend direct vertrekken.
Als het zo druk is in het hotel word Benjamin alleen nog maar pissige op Sam dat Sam boos naar huis gaat. ’s Avonds wil ze het goed maken en gaat naar hem toe, als Jacky bij de deur komt zegt ze dat Benjamin niet thuis is, dat hij een stukje is gaan lopen.

Als ze naar het meertje wil ziet ze een jongen en een meisje daar zitten, armen om elkaar heen. En ze beginnen elkaar te zoenen, als ze dichterbij komt ziet ze dat het Benjamin en Elsa zijn. En rent ze door het bos naar haar fiets en fiets ze naar huis. De volgende dag gaat ze naar Benjamin toe en vraagt waarom hij dat allemaal deed met Elsa, hij vertelde het hele verhaal en dat Elsa begon met zoenen, dat hij dat eigenlijk helemaal niet wou. Ze zijn nog steeds boos op elkaar. Maar als Benjamin zegt dat hij haar leuk vind wordt ze zo vrolijk en knuffelen ze elkaar, ze verteld Benjamin dan ook dat ze hem vanaf de eerste dag dat hij hier was al leuk vond, en dan zoenen ze! Ze voelt zich schuldig tegenover Elsa en besluit om Elsa alles te vertellen. Elsa is woedend en hoeft Sam niet meer te zien. Als ze dan de volgende dag naar haar toe gaat met de doos vol brieven die eigenlijk voor Wendy zijn, verteld ze haar dat ze dit moet lezen, dat ze heel veel op haar Wendy lijkt.
Als Elsa de volgende dag bij haar thuis komt geeft ze de doos terug en gaat vraagt waarom ze die brieven nooit verstuurd heeft. Dat vertelt ze aan Elsa, daarna gaat ze weg. Als Sam in de doos kijkt is de doos leeg!
De laatste dag van de vakantie is Bo bij haar ze zitten in de achtertuin als haar moeder er aan komt met een kaart van Elsa. Ze leest wat er op staat: Zomerse groeten! Ps. Ik heb ze gepost. Ze begint te huilen Elsa heeft al haar brieven aan Wendy verstuurd.
Einde!

Kort samengevat.
a.Verklaar de titel van het boek:
Omdat Elsa die brandwonden heeft.
b.De belangrijkste gebeurtenissen:
Dat Elsa is verkracht door Teddy.
c.Wie is de hoofdpersoon?
Samantha (Sam).
d.Wat beleeft de hoofdpersoon?
Dat ze verliefd word, ze krijg een vakantiebaantje
e.Verandert de hoofdpersoon in het verhaal?
Ja, ze had eerst lang haar, maar dat knipt ze af omdat
ze geen Samantha meer wil zijn maar Sam.
f.Noem de belangrijkste andere personen:
Elsa, Benjamin, Bo, Wendy, Teddy, moeder van Samantha, Julia (zusje van Samantha), moeder van Elsa, Jacky (moeder van Benjamin), Rosa (zusje van Benjamin)
g.Hoe is de relatie tussen de hoofdpersoon en de andere personen?

Wel goed, ze hebben af en toe ruzie.
h.Waar spelen de gebeurtenissen zich af? (plaats)
In huis en buiten bij een meer.
i.Wanneer spelen de gebeurtenissen zich af? (tijd)
In de zomervakantie.
j.Welke plaats speelt een speciale rol?
Het meertje.

REACTIES

P.

P.

Als Elsa de volgende dag bij haar thuis komt geeft ze de doos terug en gaat vraagt waarom ze die brieven nooit verstuurd heeft.



14 jaar geleden

J.

J.

Elsa is niet verkracht door Teddy. Teddy wou haar verkrachten maar schrok van haar brandwonden toen hij haar broek uit deed. Hij is geschrokken weggerend. Elsa wordt dus aangerand door Teddy, maar haar brandwonden hebben haar gered.

13 jaar geleden

W.

W.

Hahahaha
leuk gedaan hoor!
maar je moest er ook nog bij schrijven dat samantha haar haar ging afknipen aan het begin
x.

13 jaar geleden

B.

B.

Aan het einde staat er ook op de kaart 'Op blote voeten' Omdat Elsa eindelijk haar brandwonden laat zien en zich niet meer schaamt.

13 jaar geleden

M.

M.

super tof boek!!

13 jaar geleden

P.

P.

ik vind het aan het eind
heel dapper van Elsa dat ze op blote voeten staat

11 jaar geleden

C.

C.

het boek is echt super en die benjamin, dat lijt me wel een lekker ding!

11 jaar geleden

J.

J.

Supergoed boek!

11 jaar geleden

M.

M.

Vet man , super bedankt , even dit verslagje gebruiken voor me boekverslag morgen #thanks

11 jaar geleden

M.

M.

Top boek !

11 jaar geleden

A.

A.

te lange samenvatting en die niet verkrachting is niet het belangrijkste.

10 jaar geleden

V.

V.

het is een fijn boek en heel spannend

9 jaar geleden

B.

B.

aan het eind ging sam niet huilen omdat ze alle brieven heeft gepost maar omdat er blote voeten op de kaart stond,dus dat betekende dat elsa op blote voeten heeft gelopen,daarom moest sam huile

8 jaar geleden

Z.

Z.

eyy maar k heb morgen hier een toets over is het moeilijk zit 3e mavo maar vindt het maar een kut boek en wil wel een voldoende halen kunne jullie mij helpen

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Op blote voeten door Maren Stoffels"