Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Op blote voeten door Maren Stoffels

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Op blote voeten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 515 woorden
  • 20 februari 2009
  • 275 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
275 keer beoordeeld

Boekcover Op blote voeten
Shadow
Op blote voeten door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Op blote voeten,

Samantha of eigenlijk Sam, is een meisje dat zich er niks van aantrekt wat andere over haar zeggen. Haar moeder is tegenovergesteld, zij vindt het heel belangrijk om goed over te komen, Haar zusje (Julia) lijkt veel te veel op haar moeder, tenminste dat vindt Sam en dat terwijl ze eerst veel met elkaar konden opschieten. Nu haar zusje zo'n 'tutje' is geworden, irriteert Sam zich mateloos aan haar zusje. Er is dan ook veel ruzie in het huis van familie Speller.

Samen met d'r vriendin Bo maakt ze wat mee. Onder andere een zwembadje meenemen naar wiskunde op een hete zomerdag. Bo heeft als nadeel dat ze brutaal is en niks van emoties moet hebben. Ze kan iedere jongen krijgen die ze wil.

(Bo mag Elsa, Benjamin en Wendy niet.)

Na een etentje met een collega van de moeder van Sam, ontmoet Sam Elsa. Elsa is een verlegen meisje met een groot geheim. Ze draagt altijd lange broeken om het te verbergen. Na een tijdje vertrouwt ze Sam haar geheim toe. Haar hele benen zitten onder de brandwonden. Zonder wat te vertellen, zoekt Sam wat informatie op. Ze ziet dat er kampen zijn om over je schaamte heen te komen.

Dan de nieuwe buurjongen Benjamin het is een jongen die erg behulpzaam is. Hij kan goed moet zijn moeder Jacky en zijn zusje Rosa opschieten. Samen openen ze een hotel in de villa achter het huis van Sam. Daar werkt Sam als seveerster.

Sam is stapel verliefd op Benjamin, maar durft het niet toe te geven.

Dat leid tot een misverstand. Sam vertelde een leugen aan Julia om haar brieven aan Wendy te verbergen.
Wendy is Sams vriendin (geweest). Wendy was erg gesloten, maar niet tegen over Samanta. Ze waren beste vriendinnen. Wendy ging verhuizen naar de andere kant van het land. Op de dag voor het vertrek kregen ze ruzie. Wendy was erg eigenwijs en vertrok zonder afscheid en een jaar later had Sam nog steeds niks van haar gehoord. Sam heeft in een jaar tijd 73 brieven aan haar geschreven met al haar geheimen erin.

Na een ruzie met Elsa, liet Sam Elsa al haar brieven lezen. Ze praatte het uit en Elsa besloot naar een kamp te gaan om over haar schaamte voor haar brandwonden heen te komen.

Op het eind durft Elsa op haar blote voeten te lopen en heeft Elsa al haar brieven naar Wendy opgestuurd.
Vandaar OP BLOTE VOETEN!

MENING!
Ik vind het een erg leuk boek. Ik raad het iedereen aan om dit boek te lezen. Het is een spannend boek met een grappig tintje. Het is zo spannend doordat er pas aan het einde verteld wordt wie Wendy is, waarom Elsa lange broeken draagt en waarom Benjamin opeens bot tegen Sam gaat doen.
De uitspraken van Bo en van Sam vind ik erg grappig, want de zijn zo ontzettend droog. (Incident vetrol was fantastisch!)

Maar het mooiste is nog, dat de personages zo goed bedacht en beschreven zijn. Het is gewoon moeilijk om het boek dicht te klappen en wat anders te gaan doen.

REACTIES

R.

R.

dit is me lievenlings boek echt een top boek !

13 jaar geleden

M.

M.

ik ben door dit boek blijven zitten ik haat dit boek !!!!

:DDDDD

13 jaar geleden

L.

L.

zeker een goed boek!
voor de mensen die dit boek leuk vonden raad ik met mijn ogen dicht van maren stoffels aan.

13 jaar geleden

G.

G.

leuk boek. slecht verslag.

13 jaar geleden

L.

L.

super boek, slecht verslag!

13 jaar geleden

L.

L.

Okee, dit is echt een leuk boek, maar zelfs ik had er nog een beter verslag van kunnen maken (en dat zegt al heel wat :P)... xD
Dit staat niet in de goede volgorde van het boek.
Love.

13 jaar geleden

..

..

het boek is leuk
maak er een boekverslag over
krijg vast een goed cijfer

13 jaar geleden

L.

L.

Ik vind dit niet echt een heel goed boekverslag want de volgorde is een beetje raar. En je moet nooit zeggen dat je een boek LEUK vind!! Zeg dan mooi of spannend enz. Tipje voor iedereen!!

12 jaar geleden

P.

P.

Waarom staan nergens super verslagen op internet

12 jaar geleden

B.

B.

Ik heb het boek zelf gelezen en het was een heel mooi boek ik moest er zelf bij huilen maar ja
top verslag.

12 jaar geleden

P.

P.

echt ik vind dat Elsa super dapper is

11 jaar geleden

A.

A.

ik heb alleen het begin van het boek gelezen en ik moet het over twee dagen uit hebben daarom lees ik nu dit verslag want ik ben toch geen tijd om het boek te lezen

11 jaar geleden

A.

A.

Ik heb het boek ook gelezen en ik vond het heel erg mooi. Ik vind alle boeken van Maren Stoffels heel erg mooi, maar als je er dan een verslag over maakt, moet je het wel goed doen!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Op blote voeten door Maren Stoffels"