Michiel is 15 als de laatste oorlogsjaren aan de gang zijn. In zijn huis zitten mensen, die uit een verre plaats komen, om eten te kopen. Ze kunnen ook overnachten. Dirk, Michiel's beste vriend, geeft Michiel op een dag een brief met daarin een geheim geschreven. Dan wordt zijn vader opgepakt en weggetransporteerd. Later krijgen ze te horen dat zijn vader, de burgemeester, is doodgeschoten. Daarna worden Dirk en de persoon voor wie de brief ook was bedoeld ook opgepakt. Er zit niets anders op dan de brief te lezen. In de brief staat dat Dirk een Engelse piloot verborgen houdt in het het Dagdaliger bos en hem verzorgt. Omdat Dirk dat nu niet kan doen, is dat Michiel's taak geworden. Als de schietwond van Jack, de piloot, niet beter wordt, haalt hij zijn zusje Erica erbij. Op de kop toe worden die nog verliefd ook.
Oom Ben overnacht in het huis van Michiel's moeder. Al gauw vertrouwd Michiel hem helemaal en vertelt hem over bijna alles.
Het kleine broertje klimt op het dak en wordt er weer af gehaald door een Duitse soldaat. Dat is al slecht op te vatten voor Michiel, maar als blijkt dat oom Ben alleen maar slecht in de zin heeft, raakt hij helemaal de kluts kwijt. Want wie is er nu slecht en wie kun je vertrouwen? Michiel komt daar pas achter, als oom Ben op het punt staat Jack over te leveren aan de Duitsers. Een Engels vliegtuigje vliegt over. Michiel kan Jack nog net redden, door hem in een kuil te trekken. Oom Ben wordt doodgeschoten. Als Michiel en Jack in hun dorp aan komen, komen de bevrijders binnen en komt er eindelijk een eind aan de oorlog.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

ben wordt gesnapt voordat hij jack kan aangeven.

12 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

C.

C.

Wel erg vaag; mijn leraar zou er niks van begrijpen als ik ineens over een brief zou beginnen. Ik bedoel: voor mensen die het boek niet gelezen hebben is dit echt een hoop shit.

16 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

hier heb ik echt heel veel aan gehad

16 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

he hester ik vond het wel leuk wat je opgeschreven hebt! in
xxxx

Amu

16 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

G.

G.

hallo heeeeeeeel erg tof dat je een uitreksel heb gemaakt waar ik wat aan heb.

17 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

R.

R.SLECHT boek verslag jonge ik had er een 5 voor!!Maar toch bedankt!

17 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

P.

P.

Dit is geen uittreksel maar puur een samenvatting, dit artikel is onbruikbaar om in te leveren als leesverslag! er wordt niks verklaard, geen stijl besproken, het thema wordt niet nader verklaard, dit is echt schandelijk! Ik snap niet hoe dit artikel ooit op de site terecht kan zijn gekomen. een grote vergissing.

17 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast