Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Oog in oog door Marlies Verhelst

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
Boekcover Oog in oog
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • vmbo/havo | 429 woorden
  • 20 januari 2018
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
22 keer beoordeeld

Boekcover Oog in oog
Shadow
Oog in oog door Marlies Verhelst
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Oog in oog

 

 

 

Auteur en illustrator

Dit boek is geschreven door Marlies Verhelst en geïllustreerd door Roelof van der Schans. De illustraties zijn een soort fotobewerkingen. Ook in het boek staan illustraties.

 

Indeling

Het boek heeft 25 getitelde hoofdstukken.

 

Hoofdpersonen

Eva van Dam, meisje, hoofdpersoon

Koen van Vliet, jongen die in haar straat woont

Kersten, vriendin van Eva

Randy, vriend van Kersten

 

Samenvatting

Eva van Dam is op weg van school naar huis en hoort haar overbuurman in de tuin bellen. Ze ziet dat hij heel bleek wordt en angstig kijkt. Ze stapt af en vraagt of ze kan helpen, maar hij reageert heel boos. Er is niets.

Een tijdje later wordt dezelfde buurman bedreigd door een automobilist, die zegt: ‘Je krijgt je verdiende loon nog wel.’ Hij kijkt ook heel dreigend.

Op een dag willen Eva’s ouders naar een feest. Eva zal bij haar opa en oma logeren, maar op de dag zelf gaat dat niet door. Eva’s opa heeft griep en dat is niet handig, want Eva heeft astma en is heel gevoelig voor ziektes. Voor een keer mag Eva alleen thuisblijven. Ze moet de voordeur goed op slot doen en voor niemand opendoen.

Ze kijkt die avond tv en appt met haar vriendin Kersten. Later op de avond gaat ze op de slaapkamer van haar ouders tv kijken. Ze haalt iets lekkers uit de keuken. Als de toostjes gesmeerd zijn, doet ze het licht in de keuken uit. Ze tuurt uit het raam en ziet het silhouet van een man op de oprit van haar overbuurman. Ze hoort een schot en ziet haar buurman in elkaar zakken. Ze appt Kersten. Die typt dat ze de politie moet bellen. Maar dan kijkt de man haar kant op. Haar gezicht wordt verlicht door het scherm van haar telefoon.

Ze ziet de man richting haar huis opkomen. Hij belt aan, maar ze doet niet open. Dan loopt hij om het huis, gaat met de ladder naar boven en dringt het huis binnen. Eva sluit zich op in de wc en belt haar vriendin. Ze heeft contact met de ouders van haar vriendin. Koen komt ook haar kant op.

De man wordt op tijd opgepakt en Koen en Eva krijgen samen iets.

 

Tijd

Boek speelt in deze tijd. Dat blijkt uit de whatsappjes die verstuurd worden.

 

Mening

Ik vond het een heel spannend boek! Alsof ik Eva zelf was. Echt een aanrader. Ook leuk dat er whatsappjes in zaten. En plaatjes.

 

 

 

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Oog in oog door Marlies Verhelst"