Ontdekt door Tiny Fisscher

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 514 woorden
  • 24 juli 2007
  • 9 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 9 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
259
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Ontdekt
Shadow
Ontdekt door Tiny Fisscher
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Boekverslag: ontdekt! Dagboek van een aanstormend model

Steph (dan 13 jaar) word op een dag ontdekt als model, dat verandert haar hele leven. Ze stond voor de H&M, met haar vriendin Bo, er kwam een Engelse vrouw van een Engels modellenbureau op haar afgelopen en vroeg of ze wel interesse had voor het modellen leven.
Na een paar jaar af en toe een opdrachtje kwam de doorbraak: een opdracht in Japan! Ze ging er naartoe met een ander model die ze kende van haar modellenbureau, ze was inmiddels naar een modellenbureau gegaan in Nederland daar kreeg ze meer opdrachten en dichter bij huis.
Leah was al 24 en had al een stuk meer van dit soort opdrachten gehad.


Ik was zo blij dat Leah ook voor deze opdracht was uitgekozen, zonder haar had ik het denk ik niet gedaan.
Toen we onze koffers van de lopende band af wouden halen was ik erg geschrokken: onze koffers zaten er niet tussen! Gelukkig had Leah dit al vaker mee gemaakt, en we hadden onze koffers als ‘vermist’ opgegeven(de koffers waren na een paardagen gevonden en toen hadden we gelukkig onze kleren weer!). Die zelfde dag hadden we wel 4 castings.
Toen we eindelijk laat in de avond bij ons appartementje aankwamen schrokken we ons dood, we verbleven in een klein, vies, donker appartementje met 2 slaapkamertjes, een keukentje, een minibadkamer en een klein woonkamertje. De bedden waren keihard!
Ik had ook een hele leuke opdracht: voor bruidsjurken, daar heb ik een hele leuke vriend aan overgehouden waar ik mijn telefoonnummer, en mail adres aan heb gegeven.
En ik had nóg een leuke opdracht gehad, waar ik jammergenoeg het eindresultaat niet heb kunnen zien, van die opdracht zouden ze door de hele stad grote posters gaan hangen, en dat net vandaag , nu ik al weer in het vliegtuig naar huis zat!
Het was wel heel lang en zwaar geweest 6 weken lang hard werken en weinig vrije tijd, we hadden maar 1 dag vrij! Maar we hebben er wel een heel leuke dag van gemaakt!
Ik heb nu wel heel veel beleefd zeg! Bij een casting voor winterkleding ben ik flauw gevallen, het was ook zo warm! De opdrachtgever had me te laat pauze gegeven en toen was ik in die winterkleding terwijl het 40 graden was flauwgevallen. Ik zal het ook wel even wennen vinden weer in Nederland, want in Japan zijn al die mensen zo beleefd en in nederland zal ik wel weer op straat van die scheldpartijen gaan horen.

“KIJK,” mijn gedachten waren meteen weg ”daar beneden, daar hangen die reuze posters van jou!!” Leah had gelijk!! Ik keek uit het raampje, en ik zag inderdaad een reuze poster van MIJ!

Over de schrijfster:
Tiny fisscher…
-Is geboren in het jaartal 1958,
-Is journaliste,
-Heeft 5 boeken geschreven,
-Wou altijd al schrijfster worden,
-Is op dit moment kleuterjuf op verschillende scholen in Amsterdam,
-Heeft een man, dochter en hond
-Woont vlakbij het centrum van Amsterdam.
Dit boek gaat over haar eigen dochter, Dorith.
Natuurlijk niet alles uit dit boek is precies zo gegaan, Tiny heeft ook met andere modellen gepraat.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ontdekt door Tiny Fisscher"