Ontdekt door Tiny Fisscher

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 631 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 54 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 54 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2005
Pagina's
259
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Ontdekt
Shadow
Ontdekt door Tiny Fisscher
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Schrijver: Tiny Fisscher
Titel: Ontdekt! Dagboek van een aanstormend model
De eerste druk: 2005
De druk van het boek: De eerste
Uitgever: Pimento

Personages:
De hoofdpersoon is Steph(any). Spephany is meisje van 14 jaar oud met lange dunne benen en een wespentaille. Ze werd nog regelmatig 12 jaar oud geschat. Ook werd ze op haar eerste middelbare school uitgescholden voor anorexiakind. Gelukkig dat ze nu op een andere school zit. Ze is erg onzeker over haar lichaam maar als ze ontdekt wordt begint ze toch meer te geloven dat ze “het droom figuur heeft”. Ze is niet zo goed op school, maar doet graag aan dansen en acteren. Bo is haar beste vriendin en is ook 14 jaar oud. Steph vindt haar een mooi meisje.
Het zijn echte hartsvriendinnen en zaten bij elkaar in de klas. Steph werd heel erg gepest dus is ze naar een andere school gegaan. Voor haar en Bo was dat best moeilijk.


Samenvatting:

Terwijl Steph aan het winkelen is met Bo komen er twee vrouwen naar haar toe: Gemma en Emma (! ). Ze vragen of ze voor een engels modellenbureau wil werken. Je snapt natuurlijk wel wat het antwoord was. Ze vragen of Steph een weekend naar Londen wil komen om zichzelf te laten zien en wat testshoots te doen. Na het weekendje Londen is Steph een model geworden. Zo doet ze af en toe een opdracht. Maar na een half jaar krijgt ze bijna geen opdrachten en is ze al vaker gescout door Nederlandse modellenbureaus. Ze gaat dus opzoek naar een Nederlands modellenbureau. Dit wordt Face. Hierdoor krijgt ze vaker opdrachten. Al die opdrachten zijn wel leuk maar op school gaat het steeds slechter en ze voelt zich er niet thuis. Ze gaat uiteindelijk naar een andere school. Maar ook daar gaat het niet zo goed. Ze heeft gewoon moeite met leren en ook geen zin. Het modellenwerk gaat wel steeds beter.
Maar al gauw komen er weer problemen. Ze zit namelijk met liefdesproblemen en haar vriendin Bo ziet ze steeds minder.
Ze moet hard werken, want ze is inmiddels al 16 en moet examen doen. Dan wordt er gevraagd of ze voor 2 maanden naar Japan wil voor diverse opdrachten en audities. Na lang nadenken doet ze het en mag ze naar Japan. Gelukkig is ze net voor de grote reis geslaagd voor haar examen.
In Japan gaat het heel goed. Ze is gelukkig wel samen met een modellenvriendin: Leah uit Nederland die ze al bij een andere shoot had ontmoet. Ze krijgt er genoeg opdrachten en voelt zich trots. Ze hoeft eindelijk niet meer naar school. Van al die drukte en leuke dingen was ze vergeten toen ze het vliegtuig instapte op weg naar huis. Dat ze ook shoots had gedaan voor een campagne. Ze zit in het vliegtuig en kijkt naar buiten, en ziet daar opeens aan een groot glazen kantoor hele grote bilboards hangen. Leah zegt: Steph je KONT!

Ruimte:
Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Nederland. In Amsterdam daar woont Steph ook. Maar op het eind speelt het verhaal zich af in Japan.


Tijd:
Het verhaal speelt zich af in deze tijd. Dus tegenwoordig. Het boek is ook pas eind vorig jaar uitgekomen. Het verhaal duurt vanaf de eerste bladzijde tot de laatste ongeveer 2 ½ jaar.

Thema:
De thema is hoe word ik een fotomodel. Ik vind het zelf een heel leuk thema. Je leert echt wat er allemaal gebeurt bij een model. Echt heel erg leuk.

Mening:
Mijn mening is natuurlijk al bij u opgekomen. Ik vind dit boek echt super leuk misschien omdat ik fotomodel een heel leuk beroep vind maar ook gewoon je kunt je er zo erg mee in leven. Toen het boek in Japan zat leek het net alsof ik ook in Japan zat. Het modellen leven lijkt me wel zwaar.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

E.

E.

goed

11 jaar geleden

D.

D.

NICE!!!!!!!!

6 jaar geleden

Andere verslagen van "Ontdekt door Tiny Fisscher"