Onmacht door Charles den Tex

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Onmacht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 462 woorden
  • 15 januari 2014
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
6 keer beoordeeld

Boekcover Onmacht
Shadow

Geschenkboekje van de maand van het spannende boek 2010. In de relatie tussen Ellen en Victor is het stadium van de kleine irritaties ruimschoots gepasseerd. Op een onverwacht moment barst de bom. Een scheiding lijkt onvermijdelijk. Maar dan neemt het geheel een gruwelijke wending. Onmacht is een zinderend verhaal over het menselijk tekort. Ieder van ons had er een ro…

Geschenkboekje van de maand van het spannende boek 2010. In de relatie tussen Ellen en Victor is het stadium van de kleine irritaties ruimschoots gepasseerd. Op een onverwacht mome…

Geschenkboekje van de maand van het spannende boek 2010. In de relatie tussen Ellen en Victor is het stadium van de kleine irritaties ruimschoots gepasseerd. Op een onverwacht moment barst de bom. Een scheiding lijkt onvermijdelijk. Maar dan neemt het geheel een gruwelijke wending. Onmacht is een zinderend verhaal over het menselijk tekort. Ieder van ons had er een rol in kunnen spelen.

Onmacht door Charles den Tex
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Voor deze opdracht heb ik het boek Onmacht gekozen

  1. Terug terugverwijzing:

Victor komt toch weer terug naar huis nadat hij het huis uit is gezet door Ellen.

Hij denkt dat Ellen al in bed ligt, hij loopt naar boven. Hij wil de deur open doen, en als hij de deur open wel doen. Gaan ze eerst een stuk terug in de tijd om te laten zien wat er in die kamer gebeurd.

  • Onverwachte wending: Er is een discussie onder het ontbijt, waarbij Bas tegen Victor zegt:”ze vraag of je vreemd gaat”. Waardoor uit het niets Victor Bas een klap in het gezicht geeft.
  • Vertraagd/uitgesteld: In het begin van het verhaal is alles heel langdradig en de rest van het verhaal word hierbij uitgesteld. Maar dit zit op meerdere plekken door het verhaal heen.
  • De schijver maakt vooral gebruik van actie spanning, de gevechten en de acties worden uitgebreid en lang beschreven. Toen Victor terug kwam van het novotel, en hij Ellen betrapte.
  • De globale spanningsboog komt als Victor overleden  is, en dat ze erna ineens een jaar verder zijn.
  • Bas is bij Jessica thuis en Jessica is dronken valt bijna flauw en stikt bijna in haar eigen braaksel. Als Bas haar niet had geholpen was het misschien slecht afgelopen.

Victor komt thuis van het Novotel en betrapt Ellen en slaat en schopt Ellen en de vriend van Bas in elkaar.

  1. De vriend van Bas komt s’Avonds naar Ellen toe. Hij spreekt haar aan met Mevrouw. Ellen zegt: zeg maar ‘Ellen’. Dat was voor hem de tip om Ellen te gaan zoenen en Ellen liet het allemaal toe. Dit was een keuze ze had hem niet zijn gang kunnen laten gaan.
  2. Ik vond het leukste toen Victor Ellen betrapte en toen gingen vechten, een beetje actie en spanning vind ik leuk. En omdat Ellen Victor vermoord is wel spannend. Daarom vond ik dat stukje het leukst
  3. Een groot gevecht tussen Victor, Ellen en de vriend van Bas. Dan slaat Ellen Victor neer met een wijn fles en overlijd Victor, de vriend van Bas en Ellen doen een val na tegen de punt van het bed. En dan komt Bas terug van Jessica. Die hoort een harde klap. En gaat kijken in de slaapkamer van zijn moeder. Hij ziet dat Victor dood is en belt de politie. Ellen wordt meegenomen naar het politiebureau. Een jaar later komt Ellen weer terug en in de tussen tijd is Bas heel zelfstandig geworden.
  4. Ik vond het heel leuk om te lezen! Ooggetuige heb ik als eens gelezen en is ook heel gaaf. Als er een vervolg op komt zou ik hem zeker lezen omdat het een heel open einde is en om dat ik gewoon van lezen hou.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Onmacht door Charles den Tex"