ADVERTENTIE
Wil jij exposeren in het Rijks?

Heb jij een goed oog voor mooie beelden? Het Rijksmuseum zoekt jonge fotografen die hun talent durven laten zien. De prijzen: een tentoonstelling in het Rijksmuseum en je eerste betaalde foto-opdracht! Klik voor meer info over het thema en de wedstrijd.

Meer info

Hoofdstuk 1.

Jiska is 13. Op Hyves staat een zeer vervelende poll, die niet leuk voor haar wordt ingevuld. Fatma verteld Jiska wat er rond gaat in de klas.

Hoofdstuk 2.
De introductiedag is een survival dag. Sofie is een nieuw meisje op school en is erg populair. Jiska valt van een plank tijdens gym, maar of dat nou zo toevallig is. Jiska heeft een gehandicapt zusje Lisanne. Lisanne is 16. Jiska’s vader heeft een tuincentrum en de buurjongen Jurre helpt graag mee, en dat vind Jiska wel leuk.

Hoofdstuk 3.
In de klas laat Jiska zich van haar plek wegjagen door Sophie. Tijdens de les hoort ze steeds domme opmerkingen. Bij de gymles raakt in eens de sok van Jiska kwijt. Ze komt te laat in de les en iedereen heeft dikke lol. Sophie stelt voor om Jiska piska te noemen.

Hoofdstuk 4.
Jiska verteld niet veel over de eerste schooldag. Op Hyves staat een vervelend bericht dat geplaatst is door Sophie. Jiska is bang dat ze te dik is.

Hoofdstuk 5: brood
Tijdens de lunch pauze is het brood van Jiska weg maar ze was het niet vergeten. Ze krijgt een vervelend berichtje: je telt niet mee als je dat soms denkt. Jiska wordt er erg onzeker en somber van.

Hoofdstuk 6.
De klas lijkt wat rustiger te worden, maar dit blijkt niet zo te zijn. Ze vindt beschimmeld brood in haar trommel. ’s Avonds krijgt ze ook nog een naar berichtje.

Hoofdstuk 7: geintjes.
Jiska komt te laat thuis en haar moeder is erg boos. ’s Avonds krijgt ze weer vervelende berichtjes. Ze belt Lenneke voor steun maar die ziet alles als een grap. Jiska fietst met Kiki naar school. Kiki schijnt te weten van de plagerijen/pesterijen, maar doet alsof het niets voorstelt. In de klas gaat het plagen/pesten door. Zelfs op streetdance gaan er verhalen rond over Jiska.

Hoofdstuk 8: gevecht.
Jiska gaat op ziekenbezoek bij Lenneke ze merkt dat Lenneke haar langzamerhand ook laat stikken. Ze krijgt vervelende berichtjes als ze goede cijfers haalt voor een toets en ze wordt uitgelachen. Ze wil zo snel mogelijk naar huis. Maar Sophie houd haar tegen. Het eindigt op een gevecht. Thuis verteld ze niks. Met nieuwe kleren en een nieuw kapsel gaat Jiska naar school. Ze mag zelfs in de pauze weer bij de groep zitten. De jongen die hielp bij de vechtpartij spreekt haar aan. Alles ziet er een stuk beter uit voor Jiska.

Hoofdstuk 9: polls.
Toch gaat het niet goed. Ze praten nauwelijks tegen Jiska en er gaan roddels rond dat ze verliefd is op de leraar Duits. Jiska leest dat Sophie Lenneke verbiedt om te gaan met Jiska. Jiska spreekt Lenneke er op aan maar die verdedigt Sophie zelfs.

hoofdstuk 10: alleen.
Op Hyves en MSN gaat het gezeur gewoon door. Jiska vraagt ze te stoppen, maar dat gebeurd niet. Ze durft bijna niet meer op de computer. Jiska voelt zich super ellendig en alleen. Jiska is zelfs een beetje jaloers op het zorgeloze leventje van haar zus.

Hoofdstuk 11: mobiel.
Lenneke komt logeren, ze haalt Jiska over om te gaan roken. Jiska doet het om er bij te horen. Ze krijgt weer erg vervelende voicemail berichten. Ze gaan een dagje uit naar de dierentuin. Volgen Jiska wordt Lianne voorgetrokken. Ze gaat zich steeds meer ergeren aan haar zus.

Hoofdstuk 12: gehackt.
Jiska gaat naar de herfstvakantie zelfverzekerder naar school. Ze heeft een nieuwe look, nieuwe kleren en sigaretten. Helaas het helpt niet. Ze mag er nu ook niet bij horen. Haar account wordt gehackt. De meest smerige berichten komen binnen en worden onder haar naam verstuurt. Thuis durft ze uit schaamte geen hulp te vragen. Ze schakelt Jurre in en hij weet er al wat van.

Hoofdstuk 13: braaf.
Het blijft een tijdje rustig. Maar niet in Jiska’s hoofd. Niets interesseert haar nog. Ze is moe, het eten smaakt niet. Ze ergert zich dood aan Lianne. Lianne komt erachter dat Jiska rookt. In ruil voor een zak spekkies moet Lianne haar mond houden, maar dat kan ze natuurlijk niet en al snel komt haar moeder verhaal halen. Jiska levert haar sigaretten in. En vraagt zich af waarom ze zo braaf is.

Hoofdstuk 14: meisjes wc.
Als Jiska op de wc zit worden er foto’s en filmpjes van haar gemaakt. Ze weet niet wie de dader is alles komt op een groep Hyves helaas komt niemand voor haar op. Het gaat steeds slechter met Jiska. Ze slaapt niet meer en voelt zich niet lekker. Ze heeft hoofdpijn en een zere buik enz.. ze doet steeds kattiger tegen iedereen. Ook haar rapport is prut.

Hoofdstuk 15: ongeluk.
Ze trekken lootjes voor sinterklaas, Jiska trekt Rico. Ze heeft er helemaal geen zin in. Jiska wordt genomineerd voor de miss zielig verkiezingen en heeft meteen gewonnen. Er wordt een SMS naar haar verstuurd dat haar zusje een ongeluk heeft gehad. Dat blijkt een flauwe grap te zijn.

Hoofdstuk 16: doosjes.
Ze gaan sinterklaas vieren met de klas en Jiska ziet er vreselijk tegen op. Het is dan ook niet leuk: want ze krijgt allemaal doosjes die precies in elkaar passen. De klas geniet met volle teugen. Lenneke verteld dat ze er eigenlijk ook om vraagt om gepest te worden.

Hoofdstuk 17: Seleentje.
Op MSN gaat het doosjes verhaal nog even door. Ze besluit om te stoppen met MSN maar kan niet zonder. Gelukkig had ze Selena nog. Op school krijgt ze veel vervelende vragen over dingen die niemand eigenlijk zal kunnen weten. Ze wil er over praten met Selena, maar die gaat in een keer rare dingen zeggen over Lianne. Selena blijkt Sophie te zijn. Jika wil niet naar school maar gaat toch, maar houdt het niet lang vol. In de pauze gaat ze naar huis. Ze komt Bart nog tegen, hij neemt het voor haar op.

Hoofdstuk 17: Seleentje.
Op MSN gaat het doosjes verhaal nog even door. Ze besluit om te stoppen met MSN maar kan niet zonder. Gelukkig had ze Selena nog. Op school krijgt ze veel vervelende vragen over dingen die niemand eigenlijk zal kunnen weten. Ze wil er over praten met Selena, maar die gaat in een keer rare dingen zeggen over Lianne. Selena blijkt Sophie te zijn. Jika wil niet naar school maar gaat toch, maar houdt het niet lang vol. In de pauze gaat ze naar huis. Ze komt Bart nog tegen, hij neemt het voor haar op.

Hoofdstuk 18: einde.
Jiska kruipt in bed. Ze besluit haar ouders niks te zeggen. Ze krijgt weer vervelende berichtjes en mag zelfs niet op het gala komen. Het is beter al ze een eind aan haar leven maakt volgens de SMSer. Jiska wordt helemaal gek in haar hoofd en gelooft het berichtje. Haar moeder neemt Jiska mee naar de huisarts, die denkt nog steeds dat het lichamelijke klachten zijn. Bij de huisarts prikken ze wat bloed om het te laten onderzoeken.

Hoofdstuk 19: Offline.
Jiska is/gaat offline. De uitslag van de huisarts is goed. Jiska’s moeder blijft vragen wat er aan de hand is met Jiska, maar Jiska zegt niets. Ze moet mee naar alle Nieuwjaarsborrels in de buurt en net voor die tijd komt her verdriet er uit.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.