Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Obsessie door Joost Heyink

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
Boekcover Obsessie
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1405 woorden
  • 11 oktober 2010
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
16 keer beoordeeld

Boekcover Obsessie
Shadow

Paul voelde aan zijn rechteroor. Natuurlijk, het grootste deel zat er nog, maar de bovenkant zou nooit meer helemaal aangroeien, wist hij. Voor de zoveelste keer had hij gedacht dat het voorbij was. Niet dus. Weer zo'n briefje. Weer die chantage. Erger kon het niet worden. Maar dat had Paul verkeerd gezien. Verschrikkelijk verkeerd.

Paul is zanger in een bandje…

Paul voelde aan zijn rechteroor. Natuurlijk, het grootste deel zat er nog, maar de bovenkant zou nooit meer helemaal aangroeien, wist hij. Voor de zoveelste keer had hij gedacht da…

Paul voelde aan zijn rechteroor. Natuurlijk, het grootste deel zat er nog, maar de bovenkant zou nooit meer helemaal aangroeien, wist hij. Voor de zoveelste keer had hij gedacht dat het voorbij was. Niet dus. Weer zo'n briefje. Weer die chantage. Erger kon het niet worden. Maar dat had Paul verkeerd gezien. Verschrikkelijk verkeerd.

Paul is zanger in een bandje. Tijdens een chaotisch optreden ontmoet hij Kim en hij wordt tot over zijn oren verliefd. Maar die verliefdheid verandert al snel in angst. Kim is echt geschift. Ze eist hem veel te veel op en hij moet voortdurend doen wat zij wil. Paul maakt het uit, maar dat pikt Kim niet. Ze bedenkt de verschrikkelijkste dingen om Paul aan zich te binden. En als Paul een nieuwe vriendin krijgt, zijn de gevolgen helemaal niet meer te overzien. Want Kim laat niet los, nooit...

Obsessie door Joost Heyink
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

1. Noteer titel en schrijver van het boek.
Titel: Obsessie.
Schrijfster: Joost Heyink.

2. Zoek informatie over de schrijver.
Joost Heyink
Auteursinformatie Ik ben geboren in Scheveningen en heb de hand van mijn vader vastgehouden toen het water over de boulevard sloeg. Dat was in 1953, tijdens de watersnoodramp. Ik heb op school gezeten in Den Haag, Leeuwarden, Zeist, Antwerpen en Apeldoorn (2x). Twee keer bleef ik zitten en twee keer ben ik van school gestuurt. Drie keer bijna. Ik ben daarentegen maar één keer van huis weggelopen. Ik was zestien en werd opgepakt door de politie in de trein naar Parijs. Ik had geen kaartje en deed of ik sliep. Het hielp niet. Later ben ik van alles gaan studeren in Groningen. Op het laatst psychologie. Ik kon daarna direct aan de slag. Als barkeeper, want psychologen hadden ze toen niet nodig.Ik had een hond die Wammes heette. Die liep altijd weg. Ik wist waarheen. Naar een café waar ze hem gehaktballen gaven. Daar ving ik hem dan.Na een paar jaar kon ik aan de slag bij de universiteit van Groningen. Voor zes maanden. Dat werd uiteindelijk dertien jaar. Ik deed wetenschappelijk onderzoek. Het leukste vond ik het schrijven van artikelen, hoofdstukken en boeken (vaak over hetzelfde, maar dat hadden ze niet door).Toen trouwde ik met Jolanda, van wie iedereen, behalve Jolanda, vond dat ze te jong voor me was. En toen kwam Joep. Hij werd geboren in 1994. We wonen in een oud huis in Zuidwolde bij Groningen. Het kraakt en lekt, maar we hebben een mooie tuin.Sinds vijf jaar ben ik huisman en mag ik schrijven wat ik wil. Jeugdboeken. Plus 12 jaar, zoiets. Heerlijk Hobby’s? Lezen? Nee, ik lees niet veel boeken. Geen geduld voor. Ik schrijf ze liever zelf. Ik speel hockey en ik tennis. Ook hoest ik regelmatig, maar dat kun je geen hobby noemen. En ik mail graag. Flauwekul, grappen en soms iets belangrijks. Ik heb weer een hond. Een lieve sul. Mijn lievelingskleur is groen en mijn lievelingsdier is koe. Zo, dat lijkt me voldoende.

3. Geef in je eigen woorden (min. 250 en max. 500) een samenvatting van het boek.
Paul de zanger van de groep zat op een krukje, hallo zij een zachte stem wat ben je stil en dat voor een zanger. Er sidderde iets warms in Paul zijn lijf. Hij keek naar haar en hij vond haar prachtig. Ze zegt dat ze hem solo wil horen zonder de rest van de groep. Zo was hun eerste ontmoeting het is nou wat dagen verder en ze hebben een relatie. Maar ze doet is raars met hem hij voelt zich de laatste tijd niet goed met haar. Hij besluit het uit te maken. Zij is het daar helemaal niet mee eens maar hij negeerde haar e-mail en belletjes. Hij komt haar later tegen ze bijt een stukje oor eraf. Ze stalkt hem en is nou ook zijn vrienden en vriendinnen aan het lastig vallen. Zelfs Berber waar hij verliefd op begint te worden. Hij denkt eindelijk dat ze het nu uit kunnen praten Kim heeft hem uitgenodigd om te praten. Het zou hooguit een half uurtje duren. Daarna heeft hij met Berber afgesproken. Kim geeft hem een beschrijving hoe hij bij de hut moet komen waar ze afgesproken hebben. Hij komt bij de hut aan en hij krijgt een enorme klap op zijn hoofd en valt bewusteloos. Toen hij wakker werd zat hij vast gebonden aan een stoel hij zag Kim voor hem staan. Ze zegt dat ze hem zo zacht mogelijk heeft geslagen. Na dat ze een en al onzin heeft verteld, verlaat ze de hut via het raam want ze heeft een bom bij de deur gelegd die aan zijn stoel verbonden zit als de deur open gaat ontploft alles vertelde ze. Berber begint ongerust te worden ze zit nog steeds te wachten. Ze is het wachten zat en vermoedt dat er iets mis is gegaan met Paul. Omdat ze wist waar hij heen ging is zij daar nu ook naar toe. Ondertussen zit Paul voorzichtig aan de touwen te trekken maar het lukt niet want het zat veel te strak. Ineens hoort hij Berber ze wil via de deur binnen komen nee schreeuwde hij niet via de deur ze had hem kennelijk gehoord want ze kwam via het raam. Na uitleg van Paul wou ze de schakelaar van de bom uitzetten. Maar daar kwam Kim binnen. Kim zegt dat ze zichzelf moet vast maken bij Paul. Anders laat ze de bom ontploffen. Waarna Berber zich vast begint te maken. Maar alsnog zette Kim de bom op aan. De klok begint te tikken. Maar gelukkig weet Berber los te komen en Paul op tijd met stoel en al mee door de deur te trekken. Kim werd opgepakt en Paul en Beertje kregen nu serieus verkering met elkaar.

4. Noem de namen van tenminste 2 hoofdpersonen. Geef van hen een karakterbeschrijving.
Hoofdpersonen zijn: Paul en Kim.

Paul: is een vriendelijke jongen heeft een beetje donker blonde haren en heeft een puntneus zit in een muziek band is zanger en speelt zelf ook nog mondharmonica. Kim: lijkt op het eerste gezicht blond met mooie blauwe ogen te hebben en verder een aardige meid maar ze blijkt achteraf niet goed bij haar hoofd te zijn.

5. Beschrijf de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt. Waarom zijn deze plaatsen belangrijk?
De oefen ruimte: het is een vrij kleine ruimte en vochtig. Het is belangrijk omdat daar veel momenten afspelen.

6. Wanneer speelt het verhaal zich af? Waaraan kun je dat zien? Noem voorbeelden.
Het verhaal speelt zich af in deze tijd. Je kunt dat bijvoorbeeld merken dat ze hip praten en de beschrijving van bepaalde kleding die nu erg in is.

7. Wat is het belangrijkste thema (onderwerp) in dit verhaal?
De liefde tussen Paul en Kim die snel weer over is en dan allerlei problemen met zich mee brengt.

8. Vanuit welke persoon in het boek geschreven?
Door een hij/zij persoon.

9. Tot welk genre hoort het boek?
Het boek hoort tot het genre psychologische thriller.

10. Zouden de gebeurtenissen in dit boek in werkelijkheid ook zo kunnen voorkomen? Verklaar waarom!
Ja want, er zijn mensen die niet goed bij hun hoofd zijn en zulke dingen doen, maar er zitten ook verder geen dingen in het boek die niet kunnen.

11. Raak je betrokken bij de problemen van de personen? Geef aan hoe dat komt!
Ja want, het lijkt mij niet leuk als je het me iemand uitmaakt en dan gestalkt word. Maar ik voel me ook betrokken bij Kim want, er zijn mensen die dat echt hebben maar doen dat niet expres.

12. Beschrijf welke bedoeling de schrijver volgens jou met dit boek heeft.
Dat er mensen zijn die erg slecht tegen bepaalde dingen kunnen.

13. Verklaar de titel.
Obsessie: ik denk dat het boek zo heet omdat, Kim is geobsedeerd door Paul.

14. Geef een eigen oordeel over dit boek gebruik in dit oordeel beoordelingswoorden en motiveer je antwoord.
In vind dit boek: spannend en zielig omdat, ik vond het wel zielig voor Kim omdat, zij alleen maar Paul probeert terug te winnen.

15. Verzamel bij dit boek een bijpassende foto, artikel, tekening of maak een leuke voorkant bij dit verslag.
Zie de voorkant van dit verslag.

16. Zoek een bijpassend gedicht of bijpassende songtekst. Verklaar waarom je vindt dat het erbij past.
Elke keer weer een teleurstelling

Als iemand mij verlaat

Steeds als ik iemand ga vertrouwen

Is er iets waardoor die ander gaat

Ik heb liefde nodig

En iemand die ik kan geloven

Maar dat ze er altijd zullen zijn

Kan helemaal niemand mij beloven

Steeds maak ik de zelfde fout

En dan ben ik weer alleen

Gewoon iemand die er voor me is

Nee, van zo’n iemand is er geen één

Ik ben wanhopig op zoek

Dat wil ik best wel toegeven

Maar iedereen heeft iemand nodig

Om verder te kunnen in het leven

17. Verplaats je in de gedachten van 1 hoofdpersoon. Wat zou jij heel anders hebben gedaan en waarom? Gebruik daarvoor minstens 100 woorden.
Ik verplaats me in Paul: Ik zou Kim eerst beter willen leren kennen voordat ik iets met haar zou willen beginnen. En als ze me dan na dat ik het uitgemaakt heb zou lastig vallen en niet alleen mij maar ook mijn vrienden en vriendinnen dan zou ik de politie misschien maar eens gaan in lichten en dan ook zeker weten mijn ouders, en haar ouders er van op de hoogte brengen dat ze me heel erg lastig valt en ook mijn vrienden en vriendinnen ernstig lastig valt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Obsessie door Joost Heyink"