Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Obsessie door Joost Heyink

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
Boekcover Obsessie
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • bso | 595 woorden
  • 29 april 2005
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
21 keer beoordeeld

Boekcover Obsessie
Shadow

Paul voelde aan zijn rechteroor. Natuurlijk, het grootste deel zat er nog, maar de bovenkant zou nooit meer helemaal aangroeien, wist hij. Voor de zoveelste keer had hij gedacht dat het voorbij was. Niet dus. Weer zo'n briefje. Weer die chantage. Erger kon het niet worden. Maar dat had Paul verkeerd gezien. Verschrikkelijk verkeerd.

Paul is zanger in een bandje…

Paul voelde aan zijn rechteroor. Natuurlijk, het grootste deel zat er nog, maar de bovenkant zou nooit meer helemaal aangroeien, wist hij. Voor de zoveelste keer had hij gedacht da…

Paul voelde aan zijn rechteroor. Natuurlijk, het grootste deel zat er nog, maar de bovenkant zou nooit meer helemaal aangroeien, wist hij. Voor de zoveelste keer had hij gedacht dat het voorbij was. Niet dus. Weer zo'n briefje. Weer die chantage. Erger kon het niet worden. Maar dat had Paul verkeerd gezien. Verschrikkelijk verkeerd.

Paul is zanger in een bandje. Tijdens een chaotisch optreden ontmoet hij Kim en hij wordt tot over zijn oren verliefd. Maar die verliefdheid verandert al snel in angst. Kim is echt geschift. Ze eist hem veel te veel op en hij moet voortdurend doen wat zij wil. Paul maakt het uit, maar dat pikt Kim niet. Ze bedenkt de verschrikkelijkste dingen om Paul aan zich te binden. En als Paul een nieuwe vriendin krijgt, zijn de gevolgen helemaal niet meer te overzien. Want Kim laat niet los, nooit...

Obsessie door Joost Heyink
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De hoofdpersonen van het boek zijn: Paul en kim omdat het verhaal om hen draait. Uiterlijk: Paul: Paul heeft vaak een T-shirt aan met een bepaalde tekst erop zoals: DAT WORDT ……… VANAVOND! Dat op de rug stond. Paul heeft geblondeerd haar en hij is lang en hij is mager. Kim: Kim heeft grote blauwe ogen en een heel knap gezicht. Ze heeft blond warrig haar en ze is vrij lang en een beetje mager maar toch mollig. Voor de rest draagt ze vaak een leren jack. Het probleem: Het probleem van Paul is Kim. Paul vond al dat Kim heel raar reageerde en dat ze niet helemaal klopten, maar hij was zo verliefd dat hij er niet verder over nadacht. Paul had het uitgemaakt. Kim was er helemaal kapot van en vond dat Paul dat niet zomaar kon doen. Ze zou hem net zoveel pijn bezorgen, als hij Kim gaf. Het kan ook in de werkelijkheid voorkomen bijv. als iemand net is gedumpt diegene zou dan toch ook zoiets doen, of niet soms? Oplossing: kim wordt opgesloten
De eerste gebeurtenis: Paul ontmoet na een optreden de beeldschone kim die hem leuk vond, en Paul vond Kim ook leuk. Het boek blijft eigenlijk de hele tijd leuk Genre: Het boek ‘Obsessie’ is een psychologische thriller. Tijd, plaats, duur van periode waarin het verhaal zich af speelt: Het verhaal speelt zich af in het heden en bestrijkt een periode van een aantal weken van het leven van Paul. Het speelt zich af in het café en op straat. Samenvatting: Paul was zanger bij een bandje met nog 3 jongens, Willem, Flip en Beertje. Bij hun eerste optreden komt er een knap meisje naar Paul toe, Kim. Ze zien elkaar steeds vaker. Dan merkt Paul dat Kim hem in haar macht heeft. Als hij het uitmaakt met Kim blijft Kim maar mailtjes sturen naar Paul waarin ze hem chanteert. Ondertussen heeft de band een contract gekregen bij Jupiter productions. Paul wordt helemaal gek van Kim. Dan ontmoet hij Berber, de zus van Willem. Zij is een heel aardig meisje en kan goed luisteren. Paul vertelt aan haar alles wat er is gebeurd tussen hem en Kim. Kim begint de naarste streken uit te halen. Ze probeert Berber aan te rijden met haar scooter, ze heeft een stukje van Paul zijn oor afgebeten. Dan nodigt ze Paul uit om naar haar boshut te komen om te praten. Als Paul daar is bind ze hem vast aan een stoel. Dan komt Berber. Ze probeert Paul los te maken maar dat lukt niet. Dan komt Kim weer en bind Berber ook vast. Dan gaat ze weer weg. Ze steekt haar boomhut in brand. Berber maakt zich net op tijd los en kunnen ze beiden net ontsnappen. Kim wordt opgesloten en Paul en Berber zijn heel gelukkig samen. Titel verklaring: De titel “Obsessie” houdt in dat je ergens onophoudelijk aan moet denken en/of dat je onder dwang wordt gehouden. Dit gebeurt bij Paul in het boek. Nog meer boeken van hem: Nog meer boeken van Joost Heyink zijn: 2000: de kwetsplek

2001: katapult
2002: de afgrond
2002: obsessie
2003: het web
2004: loverboy & girl Over Joost Heyink: Hij is geboren op 14 juli 1946 in Scheveningen. Hij zat als kind op school in den haag, Leeuwarden, Zeist, Antwerpen en Apeldoorn. Joost Heyink was geen voorbeeldige leerling: 2 keer bleef hij zitten en 2 keer is hij van school gestuurd. Ook thuis was hij soms lastig. Zo liep hij een keer van huis weg toen hij 16 was. In de trein naar Parijs werd hij opgepakt door de politie omdat hij geen kaartje had.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Obsessie door Joost Heyink"