Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Obsessie door Joost Heyink

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Obsessie
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 538 woorden
  • 7 november 2004
  • 56 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
56 keer beoordeeld

Boekcover Obsessie
Shadow

Paul voelde aan zijn rechteroor. Natuurlijk, het grootste deel zat er nog, maar de bovenkant zou nooit meer helemaal aangroeien, wist hij. Voor de zoveelste keer had hij gedacht dat het voorbij was. Niet dus. Weer zo'n briefje. Weer die chantage. Erger kon het niet worden. Maar dat had Paul verkeerd gezien. Verschrikkelijk verkeerd.

Paul is zanger in een bandje…

Paul voelde aan zijn rechteroor. Natuurlijk, het grootste deel zat er nog, maar de bovenkant zou nooit meer helemaal aangroeien, wist hij. Voor de zoveelste keer had hij gedacht da…

Paul voelde aan zijn rechteroor. Natuurlijk, het grootste deel zat er nog, maar de bovenkant zou nooit meer helemaal aangroeien, wist hij. Voor de zoveelste keer had hij gedacht dat het voorbij was. Niet dus. Weer zo'n briefje. Weer die chantage. Erger kon het niet worden. Maar dat had Paul verkeerd gezien. Verschrikkelijk verkeerd.

Paul is zanger in een bandje. Tijdens een chaotisch optreden ontmoet hij Kim en hij wordt tot over zijn oren verliefd. Maar die verliefdheid verandert al snel in angst. Kim is echt geschift. Ze eist hem veel te veel op en hij moet voortdurend doen wat zij wil. Paul maakt het uit, maar dat pikt Kim niet. Ze bedenkt de verschrikkelijkste dingen om Paul aan zich te binden. En als Paul een nieuwe vriendin krijgt, zijn de gevolgen helemaal niet meer te overzien. Want Kim laat niet los, nooit...

Obsessie door Joost Heyink
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Samenvating Paul speelt in een bandje samen met zijn vrienden Flip, Willem en Beertje. Bij hun eerste optreden loopt het helemaal fout, maar toch gebeurt er op het eind van de avond iets leuks voor Paul, de zanger van de band. Hij ontmoet Kim; een raar meisje met psychische problemen maar toch heel charmant. Even later gaat Paul met Kim naar buiten en leert haar al beter kennen. Hij is helemaal vergeten dat het die avond met zijn band helemaal fout was gegaan, zo verliefd was hij geworden op Kim. Hij wilde altijd veel tijd door brengen met zijn band. Maar Kim vroeg toch ook wel veel tijd van hem. Dan krijgt Paul een mailtje van Jupiter Productions dat ze misschien een cd mogen maken. Ze krijgen een gesprek met de Directeur, en hij wilde nog wel een keer komen luisteren! Maar uiteindelijk vindt hij het niks. Dan ontslaat de Directeur van Jupiter Productions John van Hulst, en juist hij zag wel wat in ‘Mystery’ de band van Paul, Flip Beertje en Willem. Dus hij gaat hun helpen om te proberen toch een cd en eventueel een clip op te nemen. Paul heeft niet zo veel zin meer in Kim, want Kom vind voor elke fout die Paul maakt hij daarvoor moet boeten. Maar Paul vind het niet leuk meer. Het is gewoon niet meer normaal. Ze is zo doorgedraaid dat ze een stukje van Paul zijn oor heeft afgebeten. Paul heeft er dus echt genoeg van en wil Kim niet meer. Hij maakt het uit met haar maar daar laat Kim hem natuurlijk echt niet bij zitten, dit kan ze niet accepteren. Ze blijft hem brieven sturen met dreigementen. Later ontmoet hij Berber, de zus van Willem, de gitarist van hun bandje. Hij wordt verliefd op haar en vertelt haar alles over Kim. Ze kan goed luisteren en is lief voor hem. Kim wil dan nog één keer met Paul praten, dus gaat hij maar naar haar toe. Hij had ’s avonds ook met Berber afgesproken om 6 uur dus dan moest hij wel terug zijn. Als hij er een half uur later nog niet is, begint ze zicht zorgen te maken en gaat ze naar Kim toen, want ze wist dat Paul nog één keer maar ook echt voor de laatste keer naar Kim ging. Ondertussen heeft Kim Paul vastgebonden met een stoel, en alles aan elkaar verbonden. Als er iets zou verschuiven zal de hele boel ontploffen. Dan gaat Kim er weer van door. Als Paul iets hoort roept hij, het blijkt Berber te zijn, ze wil de duur open maken maar dat kan natuurlijk niet want dan ontploft alles, dus Paul riep dat ze door het raam moest komen. Ze klimt door het raam en probeert Paul los te maken, maar dan komt Kim terug. Ze maakt Berber ook vast en gaat weer weg. Berber probeert zich los te maken, maar dan horen zie iets klotsen.. Water?? Nee het stinkt… Spiritus?! Kim wilde alles in brand steken! Dan horen ze geknetter en er komt rook naar binnen. Berber is ondertussen los gekomen en neemt Paul met stoel en al mee naar buiten. Ze hebben het overleefd! Kim wordt opgesloten en Paul is dolgelukkig met Berber.

REACTIES

S.

S.

jeuj oss, ik ben trots op je! -x-

19 jaar geleden

A.

A.

ik vind het een heel mooi verslag hopelijk ben jij net zo mooi

19 jaar geleden

S.

S.

dank je wel dat ik je samenvatting kon gebruiken voor een boekverslag :D -x- Sarah

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Obsessie door Joost Heyink"