Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Numbers 1 door Rachel Ward

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover Numbers 1
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 758 woorden
  • 4 november 2015
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
5 keer beoordeeld

Boekcover Numbers 1
Shadow
Numbers 1 door Rachel Ward
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Titel van het boek is Deadline. Schrijver van het boek is Rachel Ward. Het boek is in 2008 voor het eerst uitgegeven. Het boek komt origineel uit het Engels en is dus vertaald naar het Nederlands. Het boe heeft 285 bladzijden.

Het boek ging over Jem. Ze had een gave dat ze als ze mensen in hun ogen keek ze hun sterfdatum kon zien. Terwijl ze bij haar pleeggezin woonde ontmoete ze Spider. Spider was een lange neger die Jem wel interessant vond. Jem vond het moeilijk om vrienden te hebben omdat ze precies wist wanneer ze doodgingen.

Spider bleef aandringen. Uiteindelijk ging Jem mee naar zijn huis waar ze zijn oma Val ontmoette. Jem en Spider gingen samen naar de Londen Eye. Spider zag de prijs voor een ritje in de Londen Eye en werd boos omdat hij het veel te duur vond. Doordat hij boos werd trok hij veel aandacht. Jem zag in iedereens ogen de zelfde sterfdatum staan.... Vandaag. Ze raakte in paniek en botste tegen een paar mensen aan waaronder een te vriendelijke man helemaal in het zwart gekleed met een zwarte rugzak. Ze vluchtten. Even later stonden ze op een brug naar de Londen Eye te kijken. Plotseling ontplofte de Londen Eye...

Doordat ze vlak voor de ontploffing veel aandacht trokken en wegrenden bij de Londen Eye werden ze meteen hoofdverdachten. Jem en Spider stalen een auto en geld en sloegen op de vlucht. Na een tijdje dumpten ze de auto en gingen te voet verder. De politie achtervolgde hen. In een paar dorpjes waar ze lopend langs kwamen werden ze herkend. De politie had ze echt bijna te pakken maar ze wisten te ontkomen.

 

Toen Spider opnieuw een auto probeerde te stelen werd hij opgepakt door de politie. Jem zat op dat moment met een verzwikte knie verstopt tussen een paar bosjes. Ze wachtte totdat Spider terug zou komen, maar hij kwam niet terug. Jem besloot om alleen door te gaan.

Jem ontmoette een meisje. Dat meisje is de dochter van een politieagent. Ze gaf haar voor een dag onderdak en voedsel. Haar vader (de politieagent) merkte er helemaal niets van. Hierna ging Jem verder en kwam in een dorp terecht waar ze asiel kreeg in een kerk. De politie stond op dat moment voor de deur van de kerk. Stephen (de eigenaar van de kerk) beschermde haar tegen de politie.

Stephen zorgde ervoor dat Jem uiteindelijk met de politie ging praten. Wel onder voorwaden dat Spider vrijgelaten werd, ze een auto kregen en geld. De politie geloofde haar verhaal. Dat verhaal kwam deels in de media terecht waardoor haar gave heel veel aandacht kreeg. Mensen kwamen naar haar toe om te vragen wanneer ze doodgingen. Maar ze vertelde het tegen niemand.

Terwijl ze een toespraak hield waarin ze zei dat ze helemaal geen gave had kwam Spider er net aangelopen. De menigte die luisterde werd boos omdat ze had gelogen over haar gave. Ze ging samen met Spider naar binnen en ze zochten een rustig plekje om te praten. Dat rustige plekje vonden ze op het dak. Jem stond op het punt er vanaf te springen maar Spider hield haar tegen. Spider gleed uit en viel naar beneden en was op slag dood. Na de dood van Spider raakte Jem haar gave kwijt.

Vijf jaar later had Jem een kind gekregen, dit was de zoon van Spider. Op een dag werd ze door de juffrouw van haar zoon voor een gesprek geroepen. Ze ging naar dat gesprek. De juffrouw van haar kind liet Jem een tekening zien die hij gemaakt had. Op die tekening stond een groot poppetje hand in hand met een kleiner poppetje. Ze hadden allebei een grote lach op hun gezicht. De juffrouw vertelde Jem dat haar zoontje de letters en cijfers door elkaar haalde omdat er een aantal cijfers boven de tekening stonden. Haar zoon vertelde haar dat dat niet zomaar cijfers waren, maar de cijfers van zijn moeders overlijdensdatum......

Ik vond het boek erg spannend omdat Jem precies wist wanneer mensen doodgingen en ze verdacht werden voor die aanslag. Er zit ook veel actie in wat ik persoonlijk erg leuk vind. Ik denk dat als ik het boek af zou moeten maken Jem erg geschrokken was omdat haar zoon haar gave had gekregen. Op het einde vond ik het wel zielig voor Spider. Hij viel naar beneden en Jem deed niks om het te proberen tegen te houden.

Er is een vervolg dat De Chaos heet. Dat boek lijkt me ook heel erg mooi om te lezen.

REACTIES

L.

L.

te kort

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Numbers 1 door Rachel Ward"