Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Iets over de auteur

Saskia Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller “Terug naar de kust”, waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht. Haar tweede thriller is: “De eetclub”, waarvan inmiddels 300.000 exemplaren zijn verkocht. Voor beide boeken werd Saskia genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige misdaadboek. In Duitsland, Rusland, Denemarken en Noorwegen verschenen vertalingen van “De eetclub” en “Terug naar de kust”. De rechten van zowel De eetclub als Terug naar de kust zijn inmiddels verkocht aan uitgeverijen in Engeland, Zweden, Finland, Bulgarije, Brazilië, Frankrijk, Italië, Spanje en Griekenland. Ook zullen beide boeken worden verfilmd. Daarnaast is van Saskia Noort verschenen: “Aan de goede kant van 30”, een bundeling columns en “Nieuwe buren”, een thriller over de drang naar vrijheid - maar ook over de allesoverheersende angst daarvoor.Samenvatting

Het begint met een vertelling van een bezorger die verse broodjes rondbrengt bij bungalows in Center Parcs. Als hij 's ochtends de broodjes van gisteren ziet hangen en deze heeft vervangen voor verse wil hij al bijna weg gaan als hij een vies hongerig kind achter het glas ziet. Dan belt hij de politie die een inval doet en ontdekt dat er twee dode mannen en twee dode vrouwen liggen.

Peter is onvruchtbaar, het is gelukt een “reageerbuisbaby” te krijgen maar Peter en Eva krijgen een miskraam en zijn daarom verhuisd naar een nieuwbouwwijk in Flevoland. Daar ontmoetten ze Steef en Rebeca die veel van dezelfde hobby’s hebben als zijzelf. Steef en Rebeca zijn verhuisd omdat steef bij de politie zit en per ongeluk een junk heeft doodgeschoten en nu zit de familie van die junk achter ze aan. Steef en Rebeca zorgen er min of meer voor dat Peter en Eva hun verlies vergeten, Peter neemt dan ook steeds meer van zijn oude hobby’s op: hij koopt een gitaar, gaat weer motorrijden en hij gaat zelfs met Steef naar de schietbaan. Nu het verlies verwerkt is kunnen Peter en Eva weer verder met leven ook al wil eva nog steeds een kind. Daarom raakt Eva steeds minder verbonden met Peter. Rebeca weet hoe dat is omdat Steef eerst ook geen kinderen wilde, daarom verzinnen ze samen een list om Steef er in te luizen waardoor Eva een kind krijgt van Steef. Eva wil met haar kind een nieuwe start maken en vertrekt daarom naar het zuiden en brengt de nacht door in een bungalow in Center Parcs. Rebeca weet haar verblijfplaats te vinden waarna Steef haar dwingt te vertellen waar het is. Als Rebeca ineens bij Eva voor de deur staat heeft Eva het door maar dan komt steef al uit de bosjes gesprongen omdat ze voor Steef nooit open gedaan zou hebben. Ook Peter heeft haar via haar zus weten te traceren, hij gaat naar haar op weg met een pistool dat hij in eerste instantie heeft gekocht om zelfmoord mee te plegen. Hij wil eigenlijk praten maar als hij Steef daar ziet trekt hij zijn pistool. Rebeca vind Steef’s dienstpistool in zijn jas en opent een vuurgevecht waarbij iedereen omkomt behalve Rebeca’s kind.Dit brengt alles weer terug op het verhaal van de broodjesbezorger uit het begin.Personages

1. Peter: Peter is chef sportredactie bij de regionale krant en erg onzeker, ook kan hij niet goed tegen veranderingen.

2. Eva: Eva is kleuterjuf en wil graag een kind en is dan ook jaloers op mensen met een kind.

3. Steef: Steef is politieagent en een echte macho. Ondanks zijn baan doet steef nog veel dingen die niet mogen.

4. Rebeca: Rebeca is een huisvrouw met een bruin zonnebankkleurtje maar wel weet wat ze wil en dat ook krijgt.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

T.

T.

Ze gingen niet in dat huis wonen, omdat ze een miskraam hadden. Ze gingen in dat huis wonen voor een goede leefomgeving voor hun kind, alleen toen dat kind dood ging zaten ze nog met dat huis opgescheept.

9 jaar geleden