HEX door Thomas Olde Heuvelt

Beoordeling 7.3
Foto van ilja
Boekcover HEX
Shadow
  • Boekverslag door ilja
  • 4e klas vmbo | 567 woorden
  • 27 januari 2021
  • 61 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
61 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2013
Pagina's
352
Geschikt voor
bovenbouw havo/vwo
Punten
3 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover HEX
Shadow

Het pittoreske dorpje Beek is in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken...

Het pittoreske dorpje Beek is in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Haar aanwezigheid i…

Het pittoreske dorpje Beek is in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken...

HEX door Thomas Olde Heuvelt
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Algemene informatie:

Datum van het verslag: 13-1-2021

Titel van het boek: HEX

Naam van de auteur: Thomas olde Heuvelt

Wie, Wat, Waar, Wanneer:

Wat voor soort verhaal/gerne is het: het boek is een thriler. Ik heb voor dit boek gekozen omdat ik heel erg hou van spannende en dikke boeken.

In welke tijd speelt het verhaal zich af?: Het verhaal speelt zich af in het heden.

Samenvatting:

Het dorp beek is vervloekt door de wylerheks, iedereen die er geboren is blijft in beek tot dat ze sterfen, en iedereen die er komt wonen kan niet meer weg en blijft er tot zijn dood. De Wylerheks is geketend en haar ogen en mond zijn dichtgenaaid. Iedereen weet dat dat zo moet blijven. Anders kan dat dodelijke gevolgen hebben. Timo en Jelmer nemen het besluit oom een grap uit te halen bij de Wylerheks. De grappen worden steeds erger en erger. Dit is niet zonder risico, als het 1 keer misgaat kan dat hele erge dodelijke gevolgen hebben voor iedereen in het dorp. Uit eindelijk gaat het mis en verandert beek terug naar hoe het was in de middeleeuwen, toen de vloek over beek heerste. 

Informatie over de hoofd personen:

Stefan is vader van 2 kinderen, Timo en Max. Stefan is Getrouwd met Jolanda en Wonen samen al 18 jaar in beek.

Timo is de zoon van Stefan en Jolanda. Hij heeft samen met Jelmer meerdere grappen uit gehaald Bij de Wylerheks.

Jelmer is Timo’s vriend en draait helemaal door als hij samen met Timo Grappen uithaalt bij de Wylerheks.

Robert grim is leider van het onderzoeksgroep van de AIVD in beek. Hij is samen met zijn team bezig om te onderzoeken hoe ze de vloek kunnen breken.

De Wylerheks is een meer dan 350 jarige heks die tijdens de middeleeuwen een vloek over Beek heeft uitgesproken.

Waar speelt het verhaal zich af?: Het verhaal speelt zich in beek af.

Tijdsverloop:

Hoeveel tijd zit er tussen het begin en het einde?: er zit ongeveer een jaar tijd tussen

Hoe verloopt de tijd?: chronologish met een aantal flashbacks

Opbouw:

het is een aaneengesloten verhaal met 33 hoofdstukken. De hoofdstukken hebben geen titels. Het verhaal word vanuit het perspectief van meerdere personen vertelt. Het verhaal heeft een gesloten einde want uiteindelelijk komt alles weer goed en ik zie ergens een kans dat er een gevolg gemaakt kan worden.

Thema en titel:

Dit wil je ook lezen:

Wat is het thema van het boek?: het thema van het boek is domheid en verraad.

Verklaar de titel van het boek: ik vind de titel goed gekozen want het verhaal draait bijna voledig om de wylerheks en de vriendengroep van timo noemen hun grappen Operatie HEX.

Achtergrond van de schrijver: Thomas Olde Heuvelt houd van het internet, en dit is ook de reden waarom in het boek Hex, Middeleeuwen met de tijd van nu word gemengd. Verder probeerd hij op veel manieren zijn boeken te promoten, en dat is goed gelukt. Hex word nu gelezen in vele landen, bijvoorbeeld China, VS en Groot Britannië. Thomas houd ervan om spannende boeken te schrijven, ik denk dat het een fantasiewereld is waar hij ook bij zou willen zijn.

Beoordeling:

Mijn mening over het boek: mijn verwachtingen over dit boek zijn uitgekomen. Ik vond dit boek een mooi, spannend en onvoorspelbaar boek want ik wist nooit goed wat er zou gebeuren en het was nooit saai in het verhaal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "HEX door Thomas Olde Heuvelt"

Ook geschreven door ilja