Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 842 woorden
  • 23 maart 2020
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
13 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2009
Pagina's
284
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Verfilmd als
Prijzen
Jonge Jury (2011 Genomineerd)

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Algemene gegevens

Titel: Boy 7

Auteur: Mirjam Mous

Uitgever: Uitgeverij van Holkema                                                              

Genre

Genre: Sciencefiction, spanning, Avontuur, Young-Adult

Voorbeeld: De schaal miste Jones op een haar en sloeg aan gruzelementen tegen de muur.

Het hoort bij het boek omdat het boek heel avontuurlijk is. 

Thema

Thema: Zoektocht naar verleden

Waarom: Hij is zijn geheugen verloren, dus gaat hij het zoeken

Voorbeeld: Waar was ik, Wie was ik? Hoe was ik hier gekomen?

Titelverklaring

Het Boek heet Boy 7, omdat Sam Waters in de Instelling ‘Boy 7’ heet

Personages

Hoofdpersoon:Sam Waters

Bijpersonen: Louis, Lara Rogers, Bibi, Boys 2, 3, 4 en 5

Achtergrond personen: De Witpakken, Bankmedewerkers,Medewerkers bij de Bowlingbaan en medewerkers Pizza hut

Hoofdpersoon

De hoofdpersoon is Sam Waters. Hij is 13 jaar. Hij is een slimme jongen die goed met computers om kan gaan, (zelfs hacken). Hij heeft piekerig blond haar met blauwe ogen, en een afgetraind lijf. Hij heeft schoolcomputers gehackt, en zelfs cijfers veranderd in een computer van een docent. Daardoor komt hij in een instelling waar hij Boy 7 wordt genoemd. Naast 5 andere die daar zitten worden alle Boys hun Geheugen gewist door een chip die bevestigd wordt achter hun oor. Gelukkig komen Sam en Louis (zijn kamergenoot in de instelling) daar op tijd achter en ontsnappen uit de instelling.                                                                                           

Bijpersoon

Dit wil je ook lezen:

Bijpersoon info: Louis

Louis is 13 jaar, en zit net als Sam in de instelling (het Grijze gebouw). Louis is een snelle, zwarte jongen met kroeshaar. Hij is de kamergenoot van Sam en is een goed getrainde dief. Samen met Sam komt Louis erachter dat er een chip is, die hun geheugen kan wissen en hun alles kan laten doen, die in hun oor wordt geplaatst door een operatie. Sam en Louis doen er alles aan om het te voorkomen. Maar het mislukt. De chip wordt geplaatst en Louis geheugen wordt gewist. Maar Louis had voor de operatie in het notebook van Sam geschreven dat alles wat Sam zei, ook daadwerkelijk waar was waardoor Louis zijn geheugen terug kreeg. Ze moesten allemaal tijdens zo’n moment een moeilijke en illegale missie doen, Louis moest bijvoorbeeld inbreken. Maar de witpakken (de dokters en bewakers in de Instelling) hadden geen idee dat Sam en Louis hun geheugen gewoon hadden. Dus op een nacht gingen Sam en Louis ervan door. Maar ze werden gepakt. Louis kon niet ontsnappen, maar Sam wel. Zo is Sam op de kale grasvlakte gekomen, en heeft uiteindelijk Louis gered uit het Grijze gebouw.

Plaats en Ruimte

Plaats en Ruimte: In Flatstaff, De Bowlingbaan, De kale grasvlakte, Het Grijze gebouw (De instelling), De pizza hut en de Branding, Waar de bed and Breakfast is.

Belangrijk: Ik vind van wel, Omdat zonder die plaatsen, je geen idee zou hebben waar het boek over gaat.

Tijdsbeschrijving:

Tijd: Het verhaal speelt zich af in een warme zomer

Tijd tussen begin en eind: Ongeveer 1 jaar

Tijd trucs: Niet-Chronologisch, Chronologisch en Flashbacks.

Recensie: Ik vind de opbouw van het verhaal heel goed. Het is leuk dat het boek zich in twee tijden afspeelt. De tijd dat Sam zijn geheugen nog had (het verhaal uit de Notebook) en de tijd dat hij zijn geheugen niet heeft en op zoek gaat naar zijn ware identiteit. Je kunt deze tijden goed uit elkaar houden: er zijn twee verschillende lettertypen gebruikt. Ook is het boek in vijf delen opgebouwd, bijvoorbeeld een deel over het Notebook en een deel over hoe Sam op de verlaten grasvlakte kwam. Hierdoor begrijp je het boek beter. Je leest er ook heel gemakkelijk doorheen. Het boek is ook onvoorspelbaar, omdat er dingen gebeuren die je helemaal niet verwacht had, waardoor er een heel ander einde aan kan komen dan dat je verwacht had. Er zit ook goede spanning in het boek, waardoor je het boek snel kan uitlezen. Ook vind ik het boek heel leuk omdat er mysteries in zitten, die hij moet ontrafelen. Ook zit er actie in bijvoorbeeld met het doorzoeken van het Grijze gebouw. Het boek is erg duidelijk en je begrijpt het ook meteen. Ik vind het een heel leuk, en spannend boek om te lezen. Omdat het spannend is, is het makkelijk door te lezen.                                                 

REACTIES

een scholier

een scholier

ziet er niet best uit, want het super super suuuuuuuuperrrrrrrrrr kort !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7 maanden geleden

een scholier

een scholier

het is zoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookortttttttttttttttttttttttttttttt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel ddddddddddddddddommmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

7 maanden geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"