Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Nee! door Mirjam Mous

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Nee!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 981 woorden
  • 5 mei 2009
  • 150 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
150 keer beoordeeld

Boekcover Nee!
Shadow
Nee! door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Leesverslag

1. Wat is de titel?
NEE!

2. Wie is de schrijver?
Mirjam Mous

3. Wat is de naam van de uitgever?
Van Holkema & Warendorf

4. In welk jaar is het boek voor het eerst uitgekomen?
In het jaar 2007

5. Noem de belangrijkste personen. De hoofdpersoon eerst.
Denise is de hoofdpersoon, want het hele verhaal draait om haar.
Lindy is een meisje die Denise′s vriendin wordt.
Benito is een jongen die het ″vriendje″ van Denise wordt.
Rik is de vriend van Benito. Hij vindt Denise leuk.

Marco is het vriendje van Lindy en ook een vriend van Benito en Rik.
Fernando is een vriend van Benito, Rik en Marco.
Anneloes is de beste vriendin van Denise.
En Denise′s moeder.

6. Maak een korte samenvatting van het boek.
Denise is een meisje van 15 jaar. Ze verhuist samen met haar moeder naar de stad omdat haar moeder een nieuwe baan heeft gekregen. Ze woonden eerst in een dorpje. Denise gaat naar een nieuwe school waar ze niemand kent. De eerste schooldag heeft ze meteen al een nieuwe vriendin, Lindy. Denise leert Lindy′s vrienden kennen. Na schooltijd gaan Denise en Lindy samen naar Rik′s place. Rik, Marco, Fernando en Benito zijn elke dag in de flat van Rik′s oom te vinden. Denise vindt Benito geweldig en wordt meteen verliefd op hem. Er is een buurtfeest en daar gaat Denise samen met Lindy naar toe. Benito en zijn vrienden zijn er ook. Benito laat tijdens het buurtfeest zien dat hij Denise ook leuk vindt. Ze staan samen op de dansvloer te schuren. Denise heeft het warm gekregen en Benito neemt haar naar buiten. Ze staan samen in een leeg steegje. Benito begint Denise te kussen. Hij wil meer, maar Denise niet. Op een vrijdag staat Benito bij de fietsenstalling van de school te wachten op Denise. Hij neemt haar mee naar Rik′s place. Benito wil met haar vrijen. Ze wil niet. Benito kijkt net alsof hij teleurgesteld is om Denise over te halen. Ze zijn samen aan het vrijen. Ze is zenuwachtig maar vindt het wel lekker. Haar moeder mag er niets van weten. Een week later is er weer een buurtfeest. Denise heeft tegen haar moeder gezegd dat ze bij Lindy gaat slapen. Denise is de zaal binnen gekomen en kijkt meteen of Benito er ook is. Ze staat bij de bar te leunen samen met Rik. Opeens ziet ze Benito samen met een meisje, Linda, te dansen en te zoenen. Ze wordt helemaal agressief en begint te drinken. Na één glas komen er steeds meer glazen. Ze wordt helemaal dronken. Rik pakt zijn kans en neemt haar mee naar de flat.
Ze is helemaal dronken en is er niet helemaal goed bij. Rik trekt haar kleren uit en begint met haar te vrijen. De volgende dag wordt ze wakker en ziet dat ze bij Rik is gebleven. Ze trekt haar kleding aan. Benito komt erbij en begint haar opnieuw uit te kleden. Ze zijn aan het vrijen, maar ze wil het niet. Rik komt erbij en steekt zijn piemel in haar mond. Ze wil helemaal niet, maar kon het niet uitschreeuwen. Marco komt er ook bij. Nadat ze klaar waren, laten ze haar los. Ze gaat langs Lindy. Lindy′s moeder vertelt aan Denise dat ze niet meer met Lindy om mag gaan, want Denise zou bij Lindy slapen. Lindy′s moeder vertelt het hele verhaal aan Denise′s moeder. Denise is aangekomen thuis en haar moeder zit aan de eettafel. Ze wil het verhaal horen van Denise′s kant. Denise loopt boos van huis. Denise kan niet naar de flat van Rik. Ze weet niet wat ze moet doen en belt Lindy op. Vervolgens zegt Lindy dat ze haar met rust moet laten. Lindy belt Anneloes op. Anneloes komt naar het station toe. Denise vertelt haar het hele verhaal. Samen gaan ze terug naar Denise′s huis. Denise vertelt het hele verhaal aan haar moeder. Denise′s moeder belt naar de politie. Een agent stelt Denise een aantal vragen. De jongens worden aangehouden wegens verkrachting. Denise verandert van school en leert een nieuwe vriendin kennen, Marloes.

7. Waarom koos je voor dit boek?
De voorkant sprak me heel erg aan. Ik las de samenvatting op de achterkant en ik raakte heel erg geïnteresseerd in het boek.

8. Bekijk de kaft van voren en van achteren. Wat spreekt je aan of wat stoot je af.
De voorkant spreekt me heel erg aan, want ik zie daar meisje′s benen. Een kort rokje en leren laarzen. Daar tegen over zie ik drie jongen′s benen.

9. Verklaar de titel van het boek.
In het boek wordt verteld dat Denise ‘’verkracht’’ wordt. Toen Rik, Benito en Marco haar wouden aanraken op bepaalde lichaamsdelen wou ze niet. Benito nam haar mee naar een bosje en wou binnen haar blouse komen. Ze weigerde!


10. Welke twee woorden uit het rijtje hieronder passen volgens jou het beste bij het boek. Leg je antwoord uit met voorbeelden uit het boek.
Droevig: Denise sloeg vlug haar handen voor haar borsten. Nu zouden ze toch wel snappen dat ze weg moesten gaan?

Ze wou helemaal niet dat ze haar gingen aanraken en dingen bij haar doen die ze niet wou. Toen ze haar handen voor haar borsten sloeg, schaamde ze zich. De jongens stonden in hun kleren en zij niet.

Leerzaam: ‘Ik vind het heel moedig van je dat je aangifte doet,’ zei de agent.

Als de jongens worden opgepakt dan worden ze gestraft, omdat ze Denise hebben verkracht.

11. Geef een cijfer voor dit boek. Leg je oordeel uit.
Een acht, omdat ik het een heel spannend boek vind. Denise vond een jongen erg leuk en werd er meteen heel verliefd op. Ik heb er heel veel dingen van opgestoken, want hij maakte daar misbruik van.

12. Vergeet niet je bronnen te vermelden.
Ik heb het boek gelezen en informatie uit het boek gehaald.

REACTIES

N.

N.

het einde van het verhaal klopt niet ze word pas verkracht na de ruzie met haar moeder

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Nee! door Mirjam Mous"