Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Nee! door Mirjam Mous

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Nee!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 1747 woorden
  • 3 maart 2008
  • 371 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
371 keer beoordeeld

Boekcover Nee!
Shadow
Nee! door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting

Denise is een meisje van veertien jaar. Ze verhuist met haar moeder naar de stad voor haar moeders werk. En dus moet Denise ook naar een andere school. Als Denise het schoolplein oploopt hoort ze gelijk wat gelach achter haar, en ze denk gelijk aan dat ze er helemaal fout uitziet. Maar al snel wordt ze vrienden met een meisje genaamd Lindy. Lindy heeft ook een vriendje Marco. En na school gaat ze eens mee met Lindy naar een andere vriend van haar,die zit niet meer op hun school want hij is er vanaf gestuurd. Hij is ook een goede vriend van Marco. De vriend heet Rik en hij woont in het appartement van zijn oom die een tijd weg is. Ze noemen het nu “Rik’s place”. Daar ontmoet ze Rik zie haar best wel ziet zitten. En ook nog Fernando en Benito. En Denise vond Benito al gelijk heel leuk.
Ze hadden gehoord van een feestje in het buurtcentrum en gingen er met z’n allen heen. Daar liet Benito merken dat hij Denise ook wel zag zitten. Denise was gelijk verliefd natuurlijk. Ze gingen naar buiten en daar kuste Benito haar. Natuurlijk wou hij meer, anders had hij haar niet mee naar buiten genomen. Maar Denise wou dat nog niet, en Benito had er vrede mee, voorlopig.

De volgende dag na school stond Benito hij de fietsenstalling van de school van Denise en Lindy. Denise was eerst wel geschrokken maar ze vond het toch wel leuk. Hij zei dat hij haar wel naar huis zou brengen, maar dat dee hij niet, niet meteen. Hij stopte eerst nog bij een andere school, die allang uit was. En daar kuste hij haar weer, en wou hij weer wat verder gaan. Eerst wilde Denise niet maar hij had haar overgehaald. En ze gingen wat verder.
Toen ze klaar waren gaf hij haar een plusje knuffeltje, een aapje. En toen bracht hij haar naar huis.
De volgende dag was ze weer bij Lindy en praatte ze over hoe snel je het doet met een jonge. Lindy zei dat ze het al met Marco gedaan had toen ze net een half uurtje met elkaar verkering hadden. Dat vond Denise een beetje snel. Maar ze dacht dat het allemaal zo snel ging hier in de stad, want zij kwam van een dorpje.
Benito was ook wat ouder dan Denise, hij was zestien jaar en had al veel ervaring met meisjes enz. Hij zag Denise wel zitten maar niet als voor in een echte relatie. Daarvoor wou hij een wat netter meisje. Zoals het meisje van de videotheek waar hij werkte met haar, Chanti. Zij was het mooiste en liefste meisje die hij kende. En zij was ook het enige meisje waar hij echt respect voor had. Helaas zag zij hem niet zo zitten. Ze zag hem gewoon als een vriend of collega. Daarom ging hij ook maar om met Denise. Maar hij en zijn vrienden waren onafscheidelijk. En deelde alles met elkaar. Echt alles.
Denise gaat vaak naar “Rik’s place” vooral om Benito te zien. Maar op een dag dacht Benito dat hij het met haar zou doen. En ze deden het ook. Denise was best wel zenuwachtig maar vond het toch wel fijn. Want ze houd echt van hem.
Een week later is er weer een feestje en Denise had afgesproken dat ze bij Lindy zou blijven slapen. Maar op het feestje zag ze dat Benito met andere meisjes aan het kussen en dansen is. Dus ze probeert hem jaloers te maken door met Rik te kussen. Maar het werkt niet dus ze begint te drinken. En al gauw is ze zo dronken dat ze zich niet goed voelt. Ze wil naar huis maar Lindy wou nog blijven. Toen bood Rik aan om met hem mee te gaan en dat Lindy haar straks ophaalt. Maar als ze bij Rik’s place zijn leg Rik haar op het matras en doet hij het met haar. Maar Denise verzette zich ook niet echt, daar was ze te dronken en lam voor. later komt Benito binnen en ziet wat ze aan het doen zijn. En gaat gezellig meedoen! Een triootje dus... maar Denise weet er helemaal niks van.
Ze wordt de volgende ochtend wakken in Rik’s place, maar ze zou blijven slapen bij Lindy. Liny was wel een beetje boos dat Denise niet meer naar haar huis is gekomen, want nu moet ze een smoesje verzinnen waar Denise dan bleef slapen. Ze had gezegd dat Denise naar huis was gegaan die avond. Maar dat was ze niet, ze was bij Rik want ze kon niet meer fietsen.
Op school komt ze Lindy weer tegen en ze zei dat haar tas daar nog lag. Die zou ze na school ophalen. Maar toen ze haar tas ging ophalen had haar moeder het al gedaan. En hadden Denise en Lindy allebei problemen. Want Denise’s moeder zei bedankt voor het logeren maar de moeder van Lindy dacht dat ze naar huis was. Toen kwam haar moeder erachter dat ze ergens anders was geweest. Haar moeder was heel boos en had haar e-mailtjes gelezen naar haar beste vriendin uit het dorp. Daar had ze geschreven dat ze gedronken had enz.
Toen Denise thuis kwam zei haar moeder dat ze niet meer met al die vrienden mocht omgaan en huisarrest had. Denise gaf een grote mond, en toen sloeg haar moeder haar. Denise liep weg van huis. Naar Rik’s place. Maar Benito, Rik, Marco en Fernando dachten dat ze kwam voor meer seks. Maar dat was niet zo, ze zocht een plek waar ze gewoon kon blijven. Maar toen stuurde Rik en Benito Marco en Fernando naar een andere kamer. En zouden de muziek harder zetten als ze binnen mochten komen om mee te doen. Benito en Rik kleedde Denise uit, maar ze zou eigenlijk helemaal niet. Toch liet ze het gebeuren. Toen Benito haar op de bank had gelegd wou ze niet meer, maar ze luisterde niet. Toen ging Benito in haar en het deed heel veel pijn. We wou opstaan maar Rik ging op der zitten zodat ze hem ging pijpen. Dat wou ze al helemaal niet. Dus ze probeerde Rik van der af te duwen maar toen deed hij zijn hand zo omhoog alsof hij haar zou slaan al ze het niet deed. Ze wou echt niet dus hij deed hem maar gewoon in der mond. Ze moest kokhalzen maar nog net niet kosten. Ondertussen wat Benito nog steeds in der aan het bonken. Toen hij klaar was deed hij de muziek harder en kwamen Marco en Fernando uit de andere kamer. En Denise had het nog niet eens gezien of Marco was al in der. Ze keek heel bang naar Fernando om hulp maar hij bleef maar staan en kijken. Toen was Rik klaar in der mond en wou hij ook in der gaan. Maar ze begon tegen te strubbelen. Fernando hield haar vast zodat ze dat niet deed. Maar hij zag eindelijk dat ze ECHT niet wou. En toen waren ze ook gestopt. Gelijk ging Denise naar de slaap kamer in zit weer aan te kleden, maar ze was helemaal van slag. Ze was verkracht! Ook al drong dat nog niet echt tot haar door.

Toen ze uit de kamer kwam was alles weer zo als normaal leek het. De jongens deden heel aardig tegen haar en boden haar te drinken aan. Maar ze was nog helemaal van slag en snapte niet waarom ze in eens deden alsof er niks gebeurt was. Ze ging naar buiten naar een park ze wist niet hoe ze er kwam maar ze was er ineens. Ze wist niet wat ze moest doen. Ze belde Lindy maar toen ze vertelde dat ze het met Marco had gedaan, ook al was het tegen haar wil, was Lindy zo boos dat ze Denise voor slet uitmaakte, zei dat ze haar vriendin niet meer was en boos ophing. Toen moest Denise huilen dus belde ze Anneloes, haar beste vriendin uit het dorp. Ze vertelde wat er allemaal gebeurt was en Anneloes kwam meteen naar de stad. Ze ging praten met haar moeder en haar moeder was gelijk helemaal bezorgd. Ze belde de politie om aangifte te doen tegen ze jongens. De jongens werden opgepakt en voor de kinderrechter gezet. En kregen hun straf.
Na dit alles ging ze op vakantie met Anneloes naar haar vader in Bercelona. En toen ze terug kwam ging ze naar een andere school en maakte een nieuwe vriendin. En ze vond het gelijk al veel fijner dan op haar vorige school.

Hoofdpersonen

De hoofdpersoon is Denise. Denise is een best wel onzeker meisje, niet zo heel erg, maar toch wel een beetje. Ze weet niet zo goed wat ze moet doen en hoe alles in de stad gaat, want ze komt uit een simpel dorpje. In het boek word niet beschreven hoe Denise eruit ziet. Dat vond ik zelf wel een beetje raar.
Je hebt ook nog Lindy, de nieuwe vriendin van Denise. Lindy is best wel een los meisje. Ze weet zich altijd leuk te kleden blijkt uit de reacties van Denise. Maar verder wordt ze niet echt beschreven hoe ze eruit ziet. Dan heb je ook nog Benito. Dat is de jonge die Denise echt heel erg leuk vindt. Hij is ook erg los, best wel een echte stads jongen. Gaat veel uit met zijn vrienden enz. Maar hij kan ook wel een gewone leuke jongen zijn in de buurt van een bepaald meisje die hij leuk vindt. Benito heeft een donkere huidskleur en heeft dreads in zijn haar.

Tijd/plaats
Er wordt niet echt beschreven waar het zich precies afspeelt. Er wordt gewoon verteld dat het zich in een stad afspeelt. De school word er wel in genoemd op de eerste pagina (blz.5) – Zo onverschillig mogelijk liep ze door, wat niet meeviel als je eigenlijk wilde rennen, over de met witte kauwgomstippen bezaaide tegels, de ingang van het Lucascollege voorbij, daarna slenterdeslenter lang het fietsenhok en ten slotte in een rechte streep naar de hoge blinde muur aan de zijkant van het plein. Bestemming bereikt, zou de Tomtom in haar moeders auto zeggen.-Het verhaal speelt zich in deze tijd af. Want je ziet e-mailtjes en er komen mobieltjes in voor. En ze gaan naar bepaalde feesten die je nog niet zolang hebt.

Mening
Het is een heel leuk boek en best meeslepend als je begint wil je het gewoon uitlezen.

REACTIES

S.

S.

Heey, je hebt een leuk boekverslag gemaakt, maar het enige is dat Denise 15 is, en niet 14.

15 jaar geleden

N.

N.

Je hebt nogal wat spelfouten erin staan en niet alles klopt (dat weet ik nu uit mijn hoofd omdat ik het boek 3x heb gelezen). Het leest ook nogal vervelend als je dingen fout typt of fout gebruikt probeer daar iets aan te doen ;)

13 jaar geleden

I.

I.

Ik vind het een goed verslag, respect voor je lange samenvatting. Dat zou mij nooit gelukt zijn! xxIlse

13 jaar geleden

G.

G.

Bedankt gozer.

12 jaar geleden

A.

A.

jou samenvatting is goed geschreven vind ik zelf , alleen het is erg lang , en je mening is wel kort.
Bij een mening horen argumenten )
& een tijd/plaats hoort volgensmij niet bij een samenvatting ,
als het goed is hoef je er alleen maar het 'moraal ' van het verhaal op te zoeken/schrijven
groet ,
abdullah abbas kadir mo

12 jaar geleden

M.

M.

het is een beetje lang (heel erg zelfs) maar wel goed hoor. mooi gedaan.

12 jaar geleden

L.

L.

mooi verhaal

12 jaar geleden

G.

G.

Leuk Verhaal. Maar Denise is 15 geen 14.

11 jaar geleden

R.

R.

Goede samenvatting. Alleen zou ik iets zeggen over haar vader (die is verhuisd naar Spanje). En iets over haar nieuwe school, en dan nog de laatste tip: Ze heeft ook nog een huisdier dus schrijf dat ook ff op.

Maar ametal is het een goede samenvatting maar een klein deel niet

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Nee! door Mirjam Mous"