Nachtlopers door Mieke van Hooft

Beoordeling 8.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 282 woorden
  • 20 augustus 2006
  • 22 keer beoordeeld
  • Cijfer 8.2
  • 22 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1991
Pagina's
142
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (1992 Genomineerd)

Boekcover Nachtlopers
Shadow
Nachtlopers door Mieke van Hooft
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Titel: Nachtlopers
Auteur: Mieke van Hooft
Uitgeverij: Holland Jaar:1991

Inhoud

De 4 jongens Gerard, Toon, Ivo en Ubbe komen bijna elke dag in Annie’s snackbar maar op een dag wordt Annie’s snackbar in brand gestoken maar door wie? Snel worden er meerdere plekken in brand gestoken. Annie’s snackbar was als een hoofdkwartier voor de 4 jongens toen Annie’s snackbar in brand was gestoken moesten de 4 jongens een ander hoofdkwartier vinden ze hadden een witte huis gevonden die al heel lang leegstond ze hebben ingebroken daar en gebruikten het als hoofdkwartier maar een week later staat het witte huis ook in brand. De 4 jongens worden verdacht van het in brand steken van huizen daarom gaan ze op onderzoek uit elke avond moet iemand als wacht buiten staan. Het wordt steeds erger nu gooit de “pyromaan”(pyromaan betekent iemand die het leuk vindt om branden te steken)met brandende lappen door de brievenbus. Gerard (de hoofdpersoon) zijn vader heeft een soort houten ding voor de brievenbus gemaakt zodat er geen brandende lap erdoor heen kan.
De 4 jongens verdenken al één iemand dat is de oude bok. De bok is een chagrijnige oude man die elke avond ook buiten is. Maar later verdenkt Gerard ook zijn broer Peter omdat Peter ook s’nachts weggaat naar buiten.

Op een avond wordt Gerard wakker hij hoort een geluid hij gaat meteen naar beneden en dan ziet hij een hand met een brandende lap door de brievenbus gaan. Gerard maakt het meteen uit en schreeuwt hard zijn ouders worden wakker en komen kijken .Gerard rent naar buiten om te kijken wie de dader is het is Arnout hij kwam ook heel vaak bij Annie’s snackbar.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Nachtlopers door Mieke van Hooft"