Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Naar de brugklas door Caja Cazemier

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Naar de brugklas
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 835 woorden
  • 18 februari 2005
  • 101 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
101 keer beoordeeld

Boekcover Naar de brugklas
Shadow
Naar de brugklas door Caja Cazemier
Shadow
Naar de brugklas Schrijver(s) Naam: Caja Cazemier, Karel Eykman, Martine Letterie 1e druk: in het jaar 2002 Samenvatting van het boek Naar de brugklas. Nu worden ze brugklassers, Jesse, Vera en Isa, hoe zal het gaan op hun nieuwe school? Ze vinden het erg spannend, maar daarnaast ook wel erg eng. Op de basisschool waren zei de oudste leerlingen, nu beginnen ze weer helemaal opnieuw. Maar naast de gebruikelijke “pesterijen “als brugpiepers en een beetje duw en trekwerk, valt het ze toch reuze mee. Al snel hebben ze er nieuwe vrienden bijgemaakt en gezamenlijk gaan ze ook met elkaar naar school iedere morgen. Aan het einde van het schooljaar, tijdens het eindfeest, zijn ze er met z’n allen overeens dat het toch wel een ‘spannend’, maar ook erg leuk jaar is geweest. Op naar de tweede klas. Vragen over het boek: Tot welke genre hoort dit boek? Realistisch
Wanneer speelt het verhaal? In deze tijd Hoeveel tijd verstrijkt er in het verhaal? 1 schooljaar Waar speelt het verhaal? Bij de kinderen thuis en op school Wie zijn de hoofdpersonen? Isa is een klein meisje dat voor zichzelf opkomt als het nodig is. Lisa is haar beste vriendin. Ze komt er ook nog eens achter dat ze Jesse leuk vindt. Jesse is een lieve jongen met prachtig blauwe ogen, na een tijdje merkt ook hij dat hij verliefd is op Isa. Vera is een echte brugpieper en al aardig in de puberteit volgens haar ouders. Ze is erg bijdehand en laat niet over zich heen lopen. Verder is het een vlotte meid om te zien. Vragen voor jezelf. -Was het boek realistisch? Ik vind van wel, omdat als je het verhaal gelezen hebt dan zou je kunnen geloven dat het echt gebeurd is.
-Wat is de titelverklaring? Omdat Jesse, Isa en Vera voor het eerst naar de brugklas gaan! -Wat vond je van het boek? Ik vond het boek wel leuk omdat het zo echt lijkt. Ik vond het boek leuk en spannend omdat het zo echt leek en ook omdat ze veel avonturen beleven als de “brugpiepers” Nu de 2e nog.. Informatie over de schrijver: Caja Cazemier: Caja Cazemier werkte na de middelbare school een jaar in de gezinsverzorging. Vervolgens ging ze Nederlandse taal- en letterkunde studeren. Ze werkte ruim tien jaar als docente Nederlands, in Spijkenisse en Leeuwarden. In 1996 stopte ze met lesgeven om meer tijd te kunnen besteden aan schrijven. Caja Cazemier heeft drie kinderen. Boeken: Portret van Sanne (Van Holkema & Warendorf / 3e druk 1999) Iris (Van Holkema & Warendorf / 3e druk 1999) Minkes tegenbeeld (Van Holkema & Warendorf / 2e druk 1997) Te snel (Van Holkema & Warendorf / 3e druk 2002) Weerlicht (Van Holkema & Warendorf / 2e druk 2000) De wereld van Ward (Van Holkema & Warendorf) Bijna veertien (Van Holkema & Warendorf) Kid kind (Van Holkema & Warendorf) De eerste keer (Van Holkema & Warendorf / 2e druk 2003) Gelijk oversteken (Sanoma) Naar de brugklas (Ploegsma / 2e druk 2003) Survivalgids voor brugklassers (Ploegsma) Verliefd zijn is een ramp! (Ploegsma) Survivalgids voor meiden (Ploegsma) Survivalgids voor jongens (Ploegsma) Vliegende start (Ploegsma) Kussen en krullen (Ploegsma) Karel Eykman: Karel Eykman begon met schrijven in de schoolkrant op het gymnasium. In 1956 ging hij theologie studeren in Utrecht, daarna was hij jeugdpredikant in Rotterdam en Amsterdam. In 1970 kwam hij bij de IKON-televisie, waar hij bijbelverhalen voor kinderen bewerkte. Karel Eykman woont en werkt in Amsterdam. Boeken: Woord voor woord kinderbijbel
Hoor eens even
David
Als er een god is
Waar het om gaat
Liefdesverdriet

Mijn hoofd in de wolken
Op blote voeten door de nacht
Zonder liefde ben je nergens
De verlegen vogelverschrikker
Het fort van Sjako
Wie verliefd is gaat voor Martine Letterie: Na de middelbare school studeerde Martine Letterie Nederlands in Utrecht. Na haar afstuderen was ze lerares Nederlands in Zutphen en Doetinchem. Aan de Pabo in Doetinchem gaf ze les over jeugdliteratuur. Verder deed ze een aantal dingen die met jeugdliteratuur te maken hebben: ze was lid van de Griffeljury, schreef artikelen voor Bumper, was redacteur van Tikker en ze werkte mee aan schoolboeken, onder andere over jeugdliteratuur. In 1997 hield ze op met lesgeven om alleen nog maar te schrijven. Martine Letterie is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Vorden. Boeken: Het schorriemorrie van De Pruk (Ploegsma) Ver van huis (Leopold) Focke en het geheim van Magnus (Leopold) Hussen met je neus ertussen (Zwijsen) Broer te koop! (Zwijsen) De schaduw van het verleden (Ellessy) Cowboy Stinky Bill (Zwijsen) Een valk voor Berend (Leopold) De tweelingclub (Zwijsen) Ridder in één slag (Leopold) De schat van Ermenrike (Zwijsen) Stinky Bill kent geen genade (Zwijsen) Een ei van een geit? (Zwijsen) Naar de brugklas (Ploegsma / 2e druk 2003) Berend en de aanslag op de hertog (Leopold) Broer in de fabriek (Zwijsen) Opa sigaar (Clavis) Een poes voor oma en opa (Clavis) Later word ik koningin (Zwijsen) Stinky Bill heeft goudkoorts (Zwijsen) Het geheim van het donkere bos (Leopold) Het geheim van de roofridder (Leopold) Gevecht met de wolf (Leopold) Tim en zijn maat Pim (Zwijsen) Raar paar (Zwijsen) Vreemde mail (Zwijsen) Berend en de toverkruiden (Leopold) Op reis met de fanfare? (Zwijsen)

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Naar de brugklas door Caja Cazemier"