Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Naar de brugklas door Caja Cazemier

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Naar de brugklas
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 826 woorden
  • 24 oktober 2004
  • 126 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
126 keer beoordeeld

Boekcover Naar de brugklas
Shadow
Naar de brugklas door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Naar de brugklas
Uitgever: Ploegsma Amsterdam
Uitgekomen: 2002
Bladzijdes: 118 blz.

Schrijvers:
Het boek is door drie schrijvers geschreven. In het boek komen drie hoofdpersonen voor, iedere persoon is door een schrijver geschreven.

Wie zijn de hoofdpersonen?
Isa (Caja Cazemier): is een meisje dat best veel durft. Ze is wel klein vergeleken met haar klasgenoten maar dat maakt haar niets uit!
Jesse (Martine Letterie): is een hele grote jongen en is erg verliefd op Isa.
Vera (Karel Eykman): is best lang en wordt daarom gepest. Als ze boos is rent ze weg en bijt haar lippen open.


Over Caja Cazemier:
Is geboren op 5 september 1958. Ze heeft drie zonen. Caja Cazemier werd na de middelbare school gezinsverzorgster, maar studeerde ook Nederlands. Ze studeerde op het onderwerp “meisjesboeken”. Daarna gaf ze Nederlands op een middelbare school, en in de vakanties schreef ze kinderboeken.
In 1992 kwam haar eerste boek: Portret van een Sanne uit. Caja Cazemier schrijft vooral voor middelbare schoollieren. De hoofdpersonen in haar boeken zijn vaak kinderen met een probleem of die anders zijn dan anderen.

De laatste 5 boeken die ze geschreven heeft zijn:
2003 Survivalgids voor brugklassers
2003 Verliefd zijn is een ramp!
2004 Survivalgids voor meiden
2004 Survivalgids voor jongens
2004 Vliegende start

Over Martine Letterie:
Is geboren op 12 december 1958 in Amsterdam. Ze heeft drie kinderen. Na de middelbare school studeerde ze Nederlandse taal- en letterkunde in Utrecht. Na haar studie werd ze lerares Nederlands in Zutphen en Doetinchem. Op de Pabo heeft ze les gegeven over jeugdliteratuur, daarna vond ze het leuk om jeudboeken te schrijven. In 1996 verscheen haar eerste kinderboek “Het schorriemorrie van De Pruk”. In 1997 hield ze op met lesgeven om alleen nog maar te schrijven.

De laatste 5 boeken die ze geschreven heeft zijn:

2004 Raar paar
2004 Waar legt de pauw haar ei?
2004 Vreemde mail
2004 Berend en de toverkruiden
2004 Op reis met de fanfare?

Over Karel Eykman:
Karel Eykman is op 1 maart 1936 in Rotterdam geboren. Hij begon met schrijven op het gymnasium in de Schoolkrant. In 1956 ging hij theologie studeren in Utrecht. Zijn eerste boek was "De werksters van half vijf en andere gelijkenissen". Hij schreef zo'n 40 boeken waarvan “Liefdesverdriet” de Gouden Griffel en “De vreselijk verlegen vogelverschrikker” de Zilveren Griffel won. Voor de tv heeft hij veel teksten geschreven, o.a. De Stratemaker-op-zee-show, J.J. de Bom, Ome Willem, Sesamstraat en het Klokhuis.

De laatste 5 boeken die hij geschreven heeft zijn:
2001 Hans en Grietje in Jimmie Jammie Bobbyland
2002 Op wie ben jij
2002 Naar de brugklas
2003 Zonder liefde ben je nergens
2004 Waar het om gaat : 7x7 bijbelse gedichten

Wanneer speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich af in onze tijd.

Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich eerst af op de bassisschool, daarna op de hogere school en bij vrienden thuis.

Samenvatting
Op de basisschool van Isa, Vera en Jesse krijgen ze de uitslag van de Cito-toets. Ze doen nog een leuke afscheidsmusical en dan hebben ze lekker vakantie! Na groep 8 gaan ze naar hun nieuwe school: Max Havelaar college. In de vakantie gaan ze allemaal dingetjes kopen voor school zoals: een schooltas, kaftpapier een agenda en niet te vergeten coole kleding. Goede spullen voor school zijn erg belangrijk, want stel je voor als je op de eerste schooldag met de verkeerde dingen op school aankomt! Dan weet je zeker dat je er niet meer bij hoort!


Het is eindelijk zo ver!!! Alle boeken in je tas en dan op naar school. Isa heeft een veel te zware tas. Ze heeft alle boeken meegenomen. Zij wist niet dat ze alleen de boeken mee moest nemen die ze die dag nodig had. De eerste dag valt niet echt mee. Je moet de juiste lokalen zoeken in zo’n groot gebouw. En dan moet je ook nog door die groep lange kinderen zien te komen zonder om te vallen. Jesse heeft daar geluk mee, omdat hij lang is. Maar Isa niet! Zij is maar 1 meter 39.

Het huiswerk maken van alle vakken die je nog nooit heb gehad, alle afspraken van al die verschillende leraren en die andere dingen die op school belangrijk zijn wennen snel.
Vera heeft al met ettertjes te maken gehad die punaises in haar band hebben gestoken. Maar daardoor heeft ze wel weer een aardige jongen uit de derde klas leren kennen. Jesse vindt een goede vriend in zijn nieuwe klas en Isa weet met haar grote mond zich snel te redden.
Het gevoel om de kleinste te zijn van de middelbare school, maar weer te groot voor de basisschool gaat snel voorbij.
Als Vera een keer langs de basisschool kwam wist ze zeker dat de Max Havelaar college haar echte nieuwe school is en aan het eind worden Isa en Jesse verliefd!

Persoonlijke mening over het boek
Ik vind het boek goed en leuk geschreven. Als ik het lees kan ik echt niet meer stoppen. Sommige dingen in het boek komen me ook bekent voor, dan is het helemaal leuk om te lezen.
Het einde van het boek is heel leuk geschreven!!! Zeker als je van romantiek houdt!

REACTIES

L.

L.

Er staat niks over het anti-roken?!

12 jaar geleden

M.

M.

dankje voor dit boekverslag ik heb veel dingen genomen van dit site

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Naar de brugklas door Caja Cazemier"