Omslag: niet goed bijpassen, saai, titel mooi groot en de tekening is raar omdat het hun schoenen zijn. En het heeft er niets mee te maken. Het boek is geschreven door Marion van Coolwijk, heeft 11 hoofdstukken en 206 bladzijden

Titel: Ik vind de titel er erg goed bijpassen omdat het boek heet zo omdat ze na hun ontmoeting afspraken in een café en op een krijtbord daar zette ze hun namen en zetten er mzzl meiden bij omdat ze vonden dat ze heel erg mazzel hadden omdat ze het allemaal goed hadden.

 

Hoofdpersonen:

Tanja: Tanja is als kind altijd in het weeshuis blijven wonen. Ze is de sportiefste, maar heeft wel de grootste mond. Ze interesseert zich totaal niet in haar uiterlijk en draagt gewoon wat makkelijk zit. Ze durft alles.

 

Hanna: Hanna is geadopteerd door de familie Verduin. Ze heeft daardoor een broertje Bram, een broer Thijs en een zus Kim gekregen. Hanna is een serieus meisje. Ze zit op het gymnasium. Hanna is slim en denk over alles eerst even na.

 

Joan (djoon): Joan is geadopteerd door het rijke echtpaar Van den Meulendijeck. Ze weet niet beter dan dat alles te koop is. Joan is vreselijk verwend, rijk, mooi en jongens zijn gek op haar. Ze is erg bezig met haar uiterlijk. Haar ouders zijn altijd weg. Ze heeft ook een eigen huishoudster, Hilke.

 

Het verhaal speelt zich af in Amsterdam bij alle meiden thuis en op school.

 

Samenvatting: het verhaal gaat over 3 meiden, Tanja, Hanna en Joan(djoon). Vlak voor hun zestiende verjaardag krijgen ze een brief van de notaris: of ze op hun verjaardag naar de notaris willen komen. De drie meisjes hebben elkaar nog nooit gezien. Als ze allemaal bij de notaris komen blijkt dat ze toch iets gemeen hebben. Ze hebben dezelfde vader en moeder! Hun moeder is aangereden bij een auto-ongeluk en hun vader leeft nog maar weet niets van zijn dochters af.  Na hun ontmoeting willen ze niets met elkaar te maken hebben. Na een paar dagen zoeken ze toch contact met elkaar op. Ze spreken af in een café. In het café willen ze toch graag weten wie hun vader is, ze besluiten het uit te zoeken. Het enige wat ze weten is dat hun vader John T. heet, een Engelsman is en een eigen band heeft. Ze spreken nog een keer af en komen een jongen tegen die fan is van the jeans. Joan(djoon) is ook fan. Op een gegeven moment zegt de jongen dat de liedzanger John Tana heel erg goed zingt. De meiden vinden het raar omdat hij dezelfde naam heeft als hun vader.  Ze besluiten het te onderzoeken en denken echt dat hun vader de zanger is van the jeans. Ze gaan uiteindelijk ook naar hun concert met een plan. Het plan is dat ze vooraan gaan staan en als hun vader dan dichtbij is op het podium te klimmen en dan te vragen of hij hun vader is. Een aardige man achter hun bied aan om hun op het podium te helpen. Op een gegeven moment komt hij heel dicht bij en Tanja is de enige die oplet en geeft de man achter hun een seintje. Ze klimt het podium op en rent naar John toe, maar hoe het verder gaat mag je zelf lezen.

 

Mening: ik vind het een interessant boek waar veel spanning in zit. Het is een heel mooi boek en het is meer een meidenboek dan een jongensboek. Het heeft ook een heel mooi einde. Het is een serie en heeft dus meer boeken. De andere boeken heb ik nog niet gelezen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.