ADVERTENTIE
Schoolexamens

Wist je dat je de boeken Examenbundel, Examenidioom, Zeker Slagen! en Samengevat ook heel goed kunt gebruiken bij het voorbereiden voor je schoolexamens?! Ze zijn momenteel in de aanbieding bij o.a. Bol.com.

Nu bestellen

Inhoudsopgave:

Inhoudsopgave: pagina 1
Inhoud : pagina 2
Thema : pagina 3
Personen : pagina 3
Tijd: pagina 4
Ruimte: pagina 4
Vertelsituatie : pagina 4
Taal : pagina 4
Werkelijkheid : pagina 4
Titel: pagina 4
Soort boek : pagina 5
Genre : pagina 5
Eigen oordeel : pagina 5
Schrijfsters : pagina 5
Verwerking opdacht : pagina 5

Inhoud
Joan, Tanja en Hanna, een drieling, weten niet van elkaar dat ze bestaan, omdat ze allemaal ergens anders opgegroeid zijn.
Joan is het enige kind van haar rijke ouders. Ze wordt heel erg verwend door de huishoudster, maar ze voelt zich toch vaak alleen, omdat haar ouders er bijna nooit zijn.


Tanja woont haar hele leven al in een weeshuis. Ze vertrouwt alleen de directrice, Anneke.
Hanna woont in een grote familie met veel broertjes en zusjes. Ze doet het erg goed op school.
Op hun 16e verjaardag ontvangen ze alledrie een brief van de notaris. Daarin wordt gevraagd of ze op 7 mei naar zijn bureau willen komen. Ze weten alledrie niet waarvoor.
Als ze op het bureau zijn, krijgen ze te horen dat ze een drieling zijn. Ze geloven het eerst niet, omdat ze helemaal niet op elkaar lijken. De notaris leest een brief voor, die hun moeder voor haar dood geschreven heeft. Daarin staat dat hun vader, John T. heet. Hij is een Engelse muzikant en weet niets af van hun bestaan. Hij had een relatie met hun moeder, maar toen hij een platencontract aangeboden kreeg, moest hij vrijgezel zijn. Hij wilde de relatie eigenlijk niet verbreken, omdat hij veel van haar hield. Uiteindelijk is zij vertrokken, zodat hij verder kon gaan met zijn muziek.
Ze krijgen ook nog een ketting van de notaris, met een papegaai. Ze weten niet waarom er een papegaai aanhangt.
De drie zussen willen eerst niets van elkaar en hun vader weten. Maar ze zijn zo nieuwsgierig dat ze samen op zoek gaan naar hun vader.
Ze hebben niet veel informatie. Ze weten alleen dat hij John T. heet, een Engelse muzikant was en een relatie had met hun moeder. Ze vinden in het begin bijna geen informatie, maar ze geven niet op. Ze komen steeds meer over hem te weten en na lang zoeken denken ze dat hij de zanger is van de Jeans, John Tana, zijn bijnaam is Parrot. Alle informatie die ze hebben komt bij steeds bij hem uit. Ze denken ook te weten waarom ze een papegaaienketting kregen; Het schijnt dat John Tana een tatoeage van een papegaai heeft!
Joan komt achter nog een aanwijzing: zijn naam. De namen Joan Tanja en Hanna zijn alledrie gevormd uit John Tana.


Nu ze bijna zeker weten dat hij hun vader is, willen ze hem ontmoeten. Ze hebben geluk, want The Jeans treden binnenkort op in Nederland. Joan regelt kaarten en ze gaan erheen. Ze zijn vroeg, dus ze kunnen vooraan staan. Na lang wachten komt John het podium op. Tanja vraagt of iemand haar het podium op wil tillen. Op het podium loopt ze naar John toe en scheurt zijn T-shirt. Ze ziet een tatoeage van een papegaai, zelfs met de initialen van hun moeder! Nu wisten ze zeken dat hij hun vader was.
Ze vragen of John hen na afloop wil ontmoeten. Hij zegt dat hij wel even tijd heeft. Dan leggen ze hem alles uit en hij wil hen dolgraag leren kennen. Daarom blijft hij langer in Nederland, maar nu moet hij snel gaan voor een persconferentie. Hij loopt de deur uit en zegt: ,See you tomorrow!’
Thema
Het thema van het boek is vriendschap gezinsproblemen
Het thema spreekt me wel aan want ik kan me der zelf we in vinden want hoe vet is het als je vader een vette rockster blijkt te zijn.
Ja ik heb geleerd dat je goed met je familie om moet gaan .
Ik ben door dit boek niet anders over dingen gaan denken.
Er zit niet echt een mening in de dit boek.
Ik vindt dat de liefde iets te weinig aandacht kreeg, en dat Joan te veel aandacht kreeg.
Personen
De hoofdpersonen zijn :
Joan van de Meulendijck
Hanna Verduin
Tanja Couperus
Joan van de Meulendijck : is een rijk meisje dat het altijd goed heeft gehad, en gewent is aan luxe maar baalt er stiekem enorm van dat haar ouders nooit thuis zijn. Joan heeft snel vooroordelen en is erg lui. Heeft een Flat character
Hanna Verduin : is opgeroeid in een lieflijk gezin maar met niet zo veel geld ze heeft veel broertjes en zusjes ze is erg slim ze haalt altijd goeie cijfers. Hanna is erg rustig en slim. Heeft een Flat character
Tanja Couperus : is gotice en kleed zich vaak zwart Tanja woont nog altijd in het weeshuis en is nooit geadopteerd dit heeft er altijd heel erg pijn gedaan. Tanja is erg fel. Heeft een Flat character
Bij personen zijn:
Parrot : de zanger van de engelse band jeans en blijkt de vader van Joan, Hanna en Tanja. Woont in Engeland.
Hilke : de oppas van Joan woont bij Joan in huis en zorgt er voor dat als de meisjes bij Joan thuis is dat ze geen ruzie krijgen. Is erg zorgzaam en wil graag dingen voor een ander doen.
Tijd
De tijd is in het verhaal hedendaags.
Het speelt zich af rond mei dus in de lente/ zomer want in het verhaal zijn de allemaal op 7 mei jarig de dag dat ze elkaar ontmoeten.
Het duurt ongeveer denk ik 2 maanden want er wordt verder niet meer tijd in genoemd.
Alleen van de proloog naar hoofdstuk 1.
Ja op het laatst bij Parrot heb je een paar terug blikken en op het begin als ze de brief te lezen krijgen.
Het begint met voorgrond informatie maar het begint wel bij het begin.
Ruimte
Het verhaal speelt zich af in Amsterdam
Vertelsituatie
Wisselende vertelsituatie,
Je zit het uit de ogen van hun alle 3.
Taal
De taal van het boek is gewoon Nederlands.
Verhaal of werkelijkheid
Het zou kunnen maar het is heel onwaarschijnlijk.
Dat je 3 zussen hebt is al heel gek en dat je vader dan ook nog een rockster dat is bijna onmogelijk.
Titel
De titel is mzzl meiden en dat vindt ik wel passen want zo noemen de meiden zich en onder die naam spreken ze nog met Parrot af. Ik zou niet een beter titel weten of een onder titel

Soort Boek
Het soort boek is een novelle
Genre
Het is een familie roman want het gaat over 3 meiden die zussen blijken te zijn en over hun moeder en hun vader.
Eigen oordeel
Ik vond het boek makkelijk te lezen
Ik vond het begrijpelijk herkenbaar en ontroerend
De schrijfster

Marion van de Coolwijk. Ze is geboren op 7 mei in 1959 in Amsterdam. Ze is getrouwd met Ed en heeft twee kinderen. Ze heeft eerst het VWO afgerond en daarna nog andere studies gedaan. Op school vond ze gym en geschiedenis leuk en aan natuurkunde had ze een hekel. Ze heeft een hond, twee gerbils en een schildpad. Haar hobby’s zijn: schilderen, lezen, koken en motorrijden. Ze houdt ook van gezelligheid, kinderen en nieuwe dingen leren. Ze vindt strijken, spruitjes, wachten in een rij of file en ruzie niet leuk. Toen ze acht was schreef ze al veel verhalen, maar ze is officieel begonnen toen ze 29 was. Haar eerste boek is het Praathoedje en haar belangrijkste boeken tot nu toe zijn: Ik ben niet bom en MZZLmeiden. Zelf leest ze graag kinderboeken, tijdschriften en thrillers.
Verwerkingsopdracht
Lieve Tanja,
Ik heb je verhaal gelezen, mooi verhaal.
Ik snap niet dat je altijd zo fel doet, je zussen bedoelen het goed.
Ook hoe je bij de notaris deed !
Ik had me als zus dood geschaamd maar ook is het ergens wel goed want jij kwam wel het podium op en die andere niet.
Lieve Tanja zorg goed voor je zussen en je vader
Het gaat je goed
X Een lezer.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

bedankt voor dit boekverslag
het heeft me erg geholpen met me presentatie want ik zat nog al in tijdnood bedankt !
x

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast