Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Mzzlmeiden door Marion van de Coolwijk

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Mzzlmeiden
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 433 woorden
  • 10 februari 2006
  • 248 keer beoordeeld
Cijfer 6
248 keer beoordeeld

Boekcover Mzzlmeiden
Shadow
Mzzlmeiden door Marion van de Coolwijk
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
2.2 Dit is een samenvatting van het verhaal. De drieling Joan, Hanna en Tanja zijn bij hun geboorte in een weeshuis geplaatst. Joan en Hana zijn beide geadopteerd, maar Tanja is haar hele leven in het tehuis blijven wonen. Ze wisten niet van elkaars bestaan af. Als ze bijna zestien worden krijgen ze allemaal een brief van de notaris. Hierin werd gevraagd of ze op 7 mei naar het notariskantoor wouden komen. Als ze in de zitten wachtruimte zitten van het notariskantoor, komt de secretaresse van de notaris zeggen dat de afspraak van 11.00 aan de beurt is. Drie meisjes staan op en snappen er niets van dat ze alle drie tegelijk een afspraak hebben bij de notaris. De notaris verteld hun dat ze een drieling zijn, en dat ze jaren geleden, toen ze nog te jong waren om het te beseffen, gescheiden zijn van elkaar, omdat hun moeder door een ongeluk om het leven is gekomen. Na het ongeluk van hun moeder had hun moeder nog een paar dagen geleefd, waarin ze alles had geregeld. Ze had geregeld dat de notaris alles aan de meiden moes vertellen op hun 16e verjaardag. Hun moeder had een brief geschreven aan hun en alles uitlegt. Ook kregen ze alle 3 een gouden ketting met een hangertje. Het hangertje was in de vorm van een papagaai en er stonden de letters CC en JT in gegraveerd, de initialen van hun ouders. Ze snapten niet waarom de hanger in een vorm van een papagaai was. Later zijn ze toch benieuwd wie hun vader is. De drieling logeert bij Joan, in Amsterdam, om elkaar beter te leren kennen en om op zoek te gaan naar hun vader John T. Na een poosje zoeken komen ze er achter dat de zanger van de band ‘The Jeans’ John Tana heet, maar hij noemt zich altijd Parrot. Ze gingen dingen vergelijken die ze wisten over hun vader met de zanger van The Jeans. Alles wees er op dat dit hun vader moest zijn. Ze besluiten met z’n drieën naar het concert van The Jeans te gaan om duidelijkheid te zoeken. Tijdens het concert besluit Tanja het podium op te klimmen. Zo komen ze in contact met John Tana. Na het concert mogen ze in de kleedkamer komen en hun verhaal doen. John Tana wordt altijd Parrot genoemd. Parrot betekent papagaai, vandaar het hangertje in de vorm van de papagaai. Hij wist nikst van hun geboorte af, maar was verschrikkelijk blij. Hij moest weer weg voor een interview maar de volgende dag zouden ze elkaar weer zien. Dit was het einde van het verhaal.

REACTIES

L.

L.

hoi dit boek is super mooi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

XXXXX liza

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Mzzlmeiden door Marion van de Coolwijk"