Muziek in haar hoofd door Herman van Campenhout

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Muziek in haar hoofd
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 729 woorden
  • 15 februari 2009
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
21 keer beoordeeld

Boekcover Muziek in haar hoofd
Shadow
Muziek in haar hoofd door Herman van Campenhout
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Zakelijke gegevens.
De titel van het boek is Muziek in haar hoofd.
De naam van de auteur is Herman van Campenhout.
Het boek heeft vijfennegentig aantal bladzijden.
De naam van de uitgever is Abimo.
Het jaar van het verschijnen van het boek is in 2005.
Het Genre waartoe het boek behoord is fictie.
Het thema van het boek is loverboys.
De vertelwijze van het boek is

2. De bespreking.
Ik vind het boek heel geloofwaardig, want dit verhaal is gebaseerd op een slachtoffer van een loverboy.

3. Een samenvatting van de inhoud.
Lenni en haar vriendin zijn aan het kijken of er nog leuke jongens rond lopen op school, dan zien ze een enorm lekker ding staan, haar vriendin geeft hem de bijnaam: Alladin, Want hij laat hun hard sneller kloppen. Als Lenni naar huis gaat, komt ze de jongen die ze vanmorgen zag met haar vriendin tegen op het station, De jongen komt naar haar toe en stelt zich voor, Lenni doet hetzelfde. Hij beweert dat hij Jonathan Wasteels heet en vraagt daarna aan haar welke trein hij moet nemen naar het dorpje Huizingen. Lenni zelf woont ook in Huizingen dus ze wachten tot de trein komt en ze praten nog wat, de jongen wil haar wel veel vaker zien, en Lenni wil dat natuurlijk ook wel. Vaak komt de jongen opdagen in de trein en spreken ze daarna wat af. Hij hangt een verhaal op dat hij in een hotel van zijn vader werkt en daar veel geld mee verdient. Hij geeft haar elke keer weer allemaal dure geschenken, en Lenni is helemaal gek op hem. Haar oude maatje, Diederik, vertrouwt Jonathan helemaal niet, daar wil Lenni echter niets van horen. Jonathan wordt vaak gebeld als hij met Lenni uitgaat en moet dan gelijk weer weggaan, Lenni vindt dat heel erg vervelend. Op een dag zegt Jonathan dat het bedrijf van zijn vader failliet is gegaan omdat een collega van zijn vader al een hele tijd lang al het geld dat ze verdienden, naar een bank in Oostenrijk doorsluisde. Lenni kan Jonathan maar op een manier helpen, Jonathan vindt dat ze met mannen naar bed moet gaan voor een hoop geld. Lenni heeft geen keus en kan geen andere manier verzinnen, dus ze doet wat jonathan zegt. De eerste keer vond ze verschrikkelijk en rent ze huilend het hotel uit naar Jonathan. Maar ze moet van Jonathan en ze probeert het nog eens. Daarna vertelt Jonathan dat ze nog niet genoeg geld hebben en moet ze nog een tweede keer dit lukt al helemaal niet meer. Ze wil er mee stoppen, maar durft het niet tegen Jonathan te zeggen, want ze is bang om hem kwijt te raken. Uiteindelijk zegt ze het toch, maar dan krijgt ze een hele harde klap van Jonathan. Haar hele gezicht zit onder het bloed, Ze rent keihard weg en gaat een telefooncel in en belt haar vader op en zegt dat hij haar nu op moet halen. Dan vertelt ze alles aan haar ouders en gaat daarna direct naar de politie. Deze kunnen zijn naam niet vinden, want alles wat hij heeft gezegd is gelogen. Uiteindelijk komen ze er toch achter wie het is, en wordt hij opgepakt en moet heel lang in de gevangenis zitten.


4. kort samengevat:
A. De titel is zo omdat telkens als Lenni wat leuks gebeurt speelt er muziek af in haar hoofd.
B. De belangrijkste gebeurtenissen zijn dat Lenni en Jonathan elkaar ontmoeten en dat Jonathans vader in geld problemen komt en Lenni van Jonathan met mannen naar bed moet.
C. Lenni : donkerblond haar, scherpe neus en kin, 17 jaar oud, laat snel over zich heen lopen.
D. De Hoofdpersoon komt in aanraking met een loverboy.
E. De Hoofdpersoon is een verlegen lief meisje en verandert in een meisje die zijn besten vrienden en familie verwaarloosd.
F. Jonathan : donker haar, groene ogen, geniepig kereltje, misleidend.
Diederik : krullenbol, slungelig, onhandig, doet aan boksen, houd van een beetje plagen, goede vriend.
G. De relatie tussen die twee hoofdpersonen: ze zijn verliefd.
H. Het verhaal speelt zich af in België, in de steden Halle en Huizingen, en ze zit op school in Brussel.
I. Het verhaal speelt zich in deze tijd af.
J. Het hotel
K. Ja ik zou het boek wel aan iemand willen aanraden, want het is een spannend boek met een goed einde.

5.Een beschrijving van je leeservaring.
a. het onderwerp.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Muziek in haar hoofd door Herman van Campenhout"