Muziek in haar hoofd door Herman van Campenhout

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 853 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 139 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.5
  • 139 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2006
Pagina's
95
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Muziek in haar hoofd
Shadow
Muziek in haar hoofd door Herman van Campenhout
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
A 1. schrijver: Herman van Campenhout
2. titel: Muziek in haar hoofd, jaar van uitgave: 2006
3. niet vertaald
4. Herman van Campenhout

Herman van Campenhout is op 17 december 1943 geboren in het Belgische dorp Meise, waar hij nu nog steeds woont. Hij heeft in Brussel een leerlarenopleiding Nederlands, Geschiedenis, en godsdienst gedaan. Onder de naam Steven Danckaert schreef hij in de periode dat hij leraar was verschillende verhalen in de reeks Vlaamse filmpjes.
Toen uitgeverij Davidsfonds/infodok in 1993 de Knokke-Heist prijs voor het beste jeugdverhaal uitschreef, stuurde Herman Petr Ginz in. De prijs kreeg hij niet, maar de uitgever wilde het verhaal in boekvorm uitbrengen. Toen hij 52 jaar was werd hij directeur van Virgo Fidelis. Sinds 1999 schrijft hij alleen nog maar.

Bijna alle personages uit zijn boeken zijn vernoemd naar personen uit zijn omgeving. Hij houdt erg van reizen en bezocht ondermeer India, China ,een groot deel van Europa, Noord-Amerika en Afrika.
Voor Lentel ontving hij in 2001 de prijs van de kinderboekenjury Limburg.

B 5. Lenni en haar vriendin zijn aan het kijken of er nog leuke jongens rond lopen op school, dan zien ze een enorm lekker ding, haar vriendin geeft hem de bijnaam: “Alladin”. Als Lenni naar huis gaat, komt ze hem tegen op het station, en ze praten wat, de jongen wil haar wel vaker zien, en ze gaan soms samen met de trein, hij hangt een verhaal op dat hij in een hotel van zijn vader werkt en Jonathan heet, hij geeft haar allemaal dure cadeaus, en Lenni is helemaal gek op hem. Haar oude maatje, Diederik, vertrouwt Jonathan niet, daar wil Lenni echter niets van horen. Jonathan wordt vaak gebeld als hij met Lenni uitgaat en moet dan gelijk weer weggaan, Lenni vindt dat erg vervelend. Op een dag zegt Jonathan dat het bedrijf van zijn vader failliet gaat omdat een collega van zijn vader al een hele tijd al het geld dat ze verdienden, naar een bank in Oostenrijk doorsluisde. Lenni kan Jonathan helpen, ze moet met mannen naar bed gaan voor Jonathan. Lenni kan geen andere manier verzinnen, dus ze doet het . De eerste keer vond ze verschrikkelijk, en de tweede keer lukt het al niet meer. Ze wil er mee stoppen, maar dan krijgt ze een hele harde klap van Jonathan. Dan verteld ze alles aan haar ouders en gaat daarna naar de politie. Deze kunnen zijn naam niet vinden, alles wat hij heeft gezegd is gelogen. Uiteindelijk komen ze er toch achter wie het is, en wordt hij opgepakt en moet heel lang in de gevangenis zitten.

6. Lenni : donkerblond haar, scherpe neus en kin, 17 jaar oud, laat snel over zich heen lopen.
Jonathan : donker haar, groene ogen, geniepig kereltje, misleidend.
Diederik : krullenbol, slungelig, onhandig, doet aan boksen, houd van een beetje plagen, goede vriend.

C 7. Het verhaal speelt zich af in België, in de steden Halle en Huizingen, en ze zit op school in Brussel.
8. Het verhaal speelt zich in deze tijd af.

D 9. een alleswetende persoon vertelt het verhaal.
10. het soort boek: sociale problemen en liefde.
11. a- het word achter elkaar verteld.

b- nee, er zitten geen tijdsprongen in
c- er zitten geen flashbacks in.

E 12. Mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Ik had alleen gehoopt dat er iets meer tips in zouden staan over loverboys. Het taalgebruik vond ik wel een beetje ouderwets, ze zeggen in plaats van nee: neen. En in het boek stond ook een paar keer leraars in plaats van leraren.
13. ‘Ik zou heel graag met jou naar bed gaan’, fluisterde hij. ‘Ik vraag niet liever dan jou te mogen verwennen… maar er is een klant die vierhonderd euro wil geven om een uur met jou te mogen doorbrengen…’ Bruusk kwam Lenni overeind. Het heerlijke gevoel met Jonathan samen te zijn werd met een klap stukgeslagen! Hij wist dat ze dat niet meer wilde. Waarom begon hij er dan opnieuw over? Was haar telefonische boodschap niet tot hem doorgedrongen? ‘Jonathan, ik doe het niet meer’, zei ze. ‘Het is te vernederend.’ ’Ze zijn niet allemaal even brutaal als die man van vorige keer. Er zijn ook heel vriendelijke en voorkomende heren bij die je als een dame behandelen.’ ‘Ze mogen zo vriendelijk zijn als ze willen’, zei ze beslist, ‘maar ik doe het niet meer. Jij bent de enige man met wie ik naar bed wil.’ze keek in zijn ogen. Ze wachtte op het moment dat hij haar glimlachend in zijn armen zou sluiten om het onderwerp definitief te begraven, maar dat deed hij niet. In plaats daarvan keek hij haar droevig aan. Voor het eerst had Lenni de indruk dat hij niet eerlijk was. Hij deed alsof hij diep bedroefd was, maar dat nummertje had hij al eerder opgevoerd. Telkens als hij zijn zin niet kreeg, begon hij weer zo te doen. ‘Ik heb al een hele tijd het onaangename gevoel dat je niet meer van mij houdt’, zei hij zielig. ‘Dat je iemand anders hebt…’

14. Ik vind dit een boek voor meisjes, omdat er veel met gevoelens worden gedaan, en jongens vinden dat volgens mij niet leuk, dit boek zou ik aanraden voor iemand van 12 en ouder, zodat je alvast voorbereid wordt op Loverboys.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Muziek in haar hoofd door Herman van Campenhout"