Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Moordmeiden door Mirjam Mous

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Moordmeiden
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 243 woorden
  • 23 april 2010
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
6 keer beoordeeld

Boekcover Moordmeiden
Shadow
Moordmeiden door Mirjam Mous
Shadow


Personen uit het boek:
Anouk is de hoofdpersoon in dit boek. Ze is 15 jaar en zit midden in de puberfase.

Over het algemeen is ze rustig en nuchter. Ze heeft een beste vriendin, dat is Laura.

Ze woont samen met haar oudere broer Jelle, en haar beide ouders.

Andere personen uit het boek zijn: Laura, Max, Jelle, Maurice, Joost, Jannes (opa van Anouk), Kim, Emma, Jack ( docent en mentor van Anouk en Laura), Irene ( alleenstaande moeder van Laura), en de ouders van Anouk.

Samenvatting:
Dit boek bestaat uit 4 hoofdstukken, het verhaal begint als ze een jongen via allerlei rituelen willen vermoorden. De andere hoofdstukken gaan over hoe het voor het ‘moordritueel’ was.

Anouk en Laura zijn al vriendinnen sinds de zandbak. Laura gelooft in zwarte kunst en Anouk doet vaak wel met Laura mee, maar ze gelooft er niet echt in. Ze hebben elkaar gezworen dat ze eeuwig elkaars beste vriendin blijven, en dat niemand tussen hun vriendschap in kan komen, ook jongens niet. Maar dan krijgen ze een nieuwe jongen op school, iedereen ziet hem staan, ook Anouk en Laura. Ze worden allebei verliefd op Max. Uiteindelijk zien ze dat hij tussen hen in komt en proberen ze hem te vergeten door hem te vermoorden.

Beoordeling:
Ik vond het een leuk boek, want Anouk en Laura hebben het probleem op een aparte manier opgelost, namelijk voodoo. Ik geloof er zelf niet in, maar het is wel heel erg leuk om te lezen.



REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Moordmeiden door Mirjam Mous"