Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Moordmeiden door Mirjam Mous

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
Boekcover Moordmeiden
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 328 woorden
  • 25 mei 2009
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
12 keer beoordeeld

Boekcover Moordmeiden
Shadow
Moordmeiden door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Boekverslag Moordmeiden

Titel:Moordmeiden
Schrijver:Mirjam Mous

Het Hoofd probleem:

Anouk en Laura zijn beste vriendinnen , maar dan komt er een nieuwe jongen op school , Max, en vallen ze alle twee meteen voor hem.
Max speelt gitaar en heeft een kleine band , Pied Piper, samen met Maurice en Joost, en zoekt een plaats om te repeteren. Anouk denkt een punt te scoren door de oude schuur van haar opa aan te bieden, die Max dan ook gebruikt. Maar uiteindelijk krijgt Max met Laura. Anouk verdrietig.
Dan terwijl Max nog met Laura heeft , zuigt een wespensteek uit/zoent hij Anouk.

Die vertelt het aan haar vriendin, waardoor ze een ik-wil-je-nooit-meer-zien-ruzie krijgen. Ze negeren elkaar voor een paar dagen voordat ze het uitpraten en erachter komen dat Max niet zo fantaste is. Dan besluit Laura hem via vodoo te vermoorden om toekomstige ruzie’s te voorkomen. Anouk doet ook mee omdat ze het gevoel heeft dat ze het goed moet maken met Laura.De moord mislukt

De Bijproblemen

In opa’s schuur vindt de Opa van Anouk ,Jannes Verschoor , een oud beeldje van een ballerina genaamd Emma. Laura besluit die te gaan zoeken. Zo komen ze er achter dat Emma verliefd was op Opa , maar hem moest verlaten om in Frankrijk te kunnen gaan dansen.

Laura heeft problemen met de engels leraar ,Jack de Wild, omdat ze haar verslagen niet goed maakt. Als haar moeder dan ook nog bij Meneer de Wild op gesprek gaat, is Laura zenuwachtig en bang. Het blijkt uiteindelijk een soort reünie te zijn , want Laura’s moeder en Jack hadden bij elkaar op de middelbare school gezeten

Kim , een vriendin van Laura en Anouk, heeft net een tongpiercing gekregen. De eerste paar dagen is het stoer, totdat het begint te ontsteken. Daardoor valt ze een keertje flauw en mag paar dagen thuis blijven.

Het einde

Pied Piper geeft een geweldig concert met Anouk en Laura in het achtergrond koor. Laura krijgt met de broer van Anouk , Jelle, en Anouk met Max .

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Moordmeiden door Mirjam Mous"