ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Boek: Moordmeiden

Schrijfster: Mirjam MousToelichting:

Ik heb dit boek gekozen omdat de titel me aansprak . Ook snapte ik helemaal niks van de achterkanttekst en dit maakte me juist zo nieuwsgierig.Eerste persoonlijke reactie:

Dit zijn een paar beoordelingswoorden die ik bij dit boek heb gekozen:- spannend:

Ik vond het boek spannend omdat ze spreuken gebruiken en je vraagt jezelf wel af of ze ook uitkomen. En omdat de hoofdstukken op een rare manier ingedeeld zijn .

- zet me aan het denken:

Het zet me echt aan het denken wat betreft voodoo en die dingen. Over hoe het werkt en dat het in het echt wel raar zou zijn.- droevig

Ik vind het boek ook wel droevig omdat Anouk verliefd is op Max , maar Max krijgt iets met Laura. Als Anouk op een dag met Max zoent krijgt ze de schuld van alles , en daarnaast gaat het ook nog slecht met haar opa.

- interessant:

Ik vind het boek ook interessant , de titel spreekt je ook meteen aan.

Je krijgt veel te lezen over voodoo en magie , daar had ik nog niet over gelezen. Verder is dit een boek die je van begin tot het eind door blijft lezen.

- onecht

Ik vind het boek niet erg geloofwaardig , omdat ik zelf helemaal niet geloof in voodoo en magie. En twee meisjes die een jongen vermoorden die ze leuk vinden komt ook niet geloofwaardig over . Verder snap ik wel dat het een boek is , maar zelf vind ik het leuker over dingen te lezen die vaker voorkomen in het echte leven.Samenvatting:

Het verhaal speelt zich in deze tijd af. De hoofdpersonen zijn Laura en Anouk.Laura en Anouk zijn hele goede vriendinnen en ze kennen elkaar al heel lang. Anouk is heel rustig en nuchter maar Laura is heel druk en haar mond werkt sneller dan haar hersens.

Op een dag komt Max bij hun op school en Laura en Anouk vinden hem allebei wel heel erg leuk.

Max zit in een bandje en moest ruimte hebben om te oefenen.

Anouk dacht meteen aan het schuurtje bij het volkstuintje van haar opa. Ze vroeg of het bandje daar mocht komen repeteren en het mocht van haar opa.

Max en de band zouden een middag komen kijken of het een geschikte plek was. Anouk was heel zenuwachtig en was ook enorm verliefd op Max.

Het bandje vond de schuur goed en ze gingen daar repeteren.

Toen de band op een avond aan het oefenen was vroegen ze of Laura en Anouk niet bij de band wilde komen om te zingen.

Natuurlijk wilde Laura en Anouk dat wel en voor ze het wisten waren ze leden van de band.

Toen alle leden van de band op een avond in een café gingen kijken of ze daar konden optreden, kwam Anouk er achter dat Max verliefd was op Laura. Anouk voorspelde het al: een paar dagen later waren Max en Laura een stel. Anouk was erg jaloers en ze was erg boos.

Toen Anouk op een dag Max tegenkwam en hij vroeg of ze zijn nieuwe geschreven liedje mooi vond begonnen ze elkaar te zoenen.

Maar Anouk dacht opeens aan Laura en ze stopte meteen. Anouk vertelde het aan Laura en ze hadden een tijdje ruzie. Maar toen ze het weer bijgelegd hadden besloot Laura het uit te maken. Toen kwam Laura met het idee om Max te vermoorden, door zwarte magie te gebruiken. Anouk vond het geen goed idee, maar deed het uiteindelijk uit vriendschap.

Maar tot Anouk haar opluchting had het niet gewerkt en kreeg ze alsnog verkering met Max.Leeservaring:1.onderwerp

Vind je het onderwerp van het verhaal interessant? Spreekt het je aan?

Ik vind het boek wel in interessant , ik had nog niet eerder over dit onderwerp gelezen. Ik wist er ook bijna niks van af . Nu weet ik wat meer ervan af . Maar ik geloof niet dat het in het echt ook kan en vind het dus iets minder leuk als realistische verhalen2.gebeurtenissen

Is het verhaal zo verteld dat je zelf veel moet invullen en aanvullen. Vond je dat vervelend of juist niet?

Je moet erg veel invullen en aanvullen , er zijn veel open plekken in het boek. Zoals in het begin van het boek , in het eerste hoofdstuk zijn de 2 meisjes al bezig met de moord . Je gaat je dan meteen afvragen wie is Max? Waarom willen ze hem vermoorden ? Wie zijn de meisjes? Dit wordt daarna wel heel duidelijk gemaakt . Maar toch zijn er veel open plekken3.personages:

Kun je je goed verplaatsen in de (problemen , gedachten van de ) verhaalpersonen ? Waarom?

Ik kon me helemaal niet verplaatsen in Anouk of Laura.

Ik zou dit probleem heel anders hebben opgelost , door of te vriendschap te verbreken of Max uit mijn hoofd te zetten . Verder geloof ik helemaal niet in voodoo en magie en Anouk en Laura wel . Dat is waarom ik me niet in ze kan verplaatsen4. Bouw

Zie je de gebeurtenissen door de ogen van één of meerdere personen? Past dat goed bij het verhaal? Is dat volgens jou geslaagd?

Je ziet de gebeurtenissen door de ogen van meerdere personen . Het verhaal is ook verteld door de alleswetende verteller. Dit past wel goed bij het verhaal omdat het boek toch gaat over 2 hartsvriendinnen en een jongen die ze leuk vinden. Dan moet je wel weten hoe de ander erover denkt voordat je een conclusie kan trekken of wie er volgens jou gelijk heeft. En dat is ook zeker geslaagd.5. Taalgebruik

Is het verhaal makkelijk om te lezen?

Het is makkelijk te lezen omdat er niet zoveel moeilijke woorden in gebruikt woorden , maar doordat de hoofdstukken in een niet chronologische volgorde verteld worden is het soms wel wat lastig het verhaal te snappen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

Ik vind het boekverslag van je beter dan alle andere boekverslagen.Je hebt me heel veel gehelpt.Grootjes door mahmoed

11 jaar geleden

A.

A.

waar the fuck zijn de personages????????????????

2 jaar geleden