Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Moordmeiden door Mirjam Mous

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Moordmeiden
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 539 woorden
  • 24 januari 2005
  • 148 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
148 keer beoordeeld

Boekcover Moordmeiden
Shadow
Moordmeiden door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1: Uiterlijk Titel -Moordmeiden
Schrijver -Mirjam Mous
Kaft -2 meiden die bezig zijn met de moord. Uitgever -Van Holkema en Warendorf
1e druk -2002
aantal blz. -120
land -Nederlands boek 2: Samenvatting Twee meiden worden verliefd op dezelfde jongen. Uiteindelijk zien ze dat hij tussen hen in komt en proberen ze hem te vergeten en dat doen ze door hem te vermoorden 3: Uittreksel Het boek is ingedeeld in 4 delen. Ik begin met wat het eerst gebeurt want dan is het makkelijker te begrijpen. Ik begin met de vriendschap. Laura en Anouk zijn al vriendinnen sinds de kleuter klas en hebben samen veel meegemaakt. Dat is een soort in leiding en daarna komt het stuk voor de moord. Er komt een nieuwe jongen op school en veel meiden vinden hem erg aantrekkelijk, zo ook Laura en Anouk. Ze proberen allebei dat de nieuwe jongen, genaamd Max, hen leuk vindt. Zo regelt Anouk een ruimte waar Max met zijn band kan oefenen. En Laura probeert Max om haar hand te winden door veel met hem te praten. Max vindt al die aandacht fantastisch en flirt dan weer met de ene en dan met de andere uiteindelijk krijgt hij iets met Laura. Anouk wordt een keer gezoend door een jongen van de band maar Anouk denkt alleen maar aan Max. Een tijdje later wil Max weten of Anouk een liedje dat hij heeft bedacht leuk vind. Ze gaat dan met hem mee naar huis en daar zoent hij haar. Na een tijdje kan ze het niet meer voor zich houden en vertelt ze het aan laura. Die wordt dan woedend op haar. En op school zijn veel mensen boos op haar want Laura heeft het aan meerdere kinderen verteld. Als Anouk dan geroepen word door de directeur denkt ze dat het daar over gaat maar dat blijkt niet zo te zijn. Het gaat over haar opa want daar ging het opeens heel slecht mee en hij ligt nu in het ziekenhuis. Als Anouk terug komt uit het ziekenhuis zit Laura al te wachten want zij had ook gehoord dat het slecht ging met haar opa. Dus wil ze toch el weer gaan praten. Zo komen ze ertoe dat hun vriendschap bijna over was dankzij Max. En Laura vind dat ze hem dan moeten vermoorden zodat ze hem beter kunnen vergeten. Anouk wil eerst niet maar Laura zegt tegen haar dat als ze echt spijt had het nu kon bewijzen. Dan het moordritueel. Ze gaan naar het kerkhof en daar steken ze de verscheurde foto en de pluk haar van Max die ze stiekem hebben afgeknipt. Het laatste stuk is na de moord. Daar vertel ik niet veel over want dan moet je het boek zelf maar lezen. 4: De titel Het heet moordmeiden omdat ze een moord plegen.
5: Soort boek het is een problemenboek omdat het vooral over een probleem gaat. 6: Karakter Anouk: verlegen, jaloers lezen blz. 36
Laura: bijgelovig, kletskous lezen blz. 46 7: Extra betekenis a) De plaats van de moord was speciaal uitgekozen door Laura omdat ze zo bijgelovig was en zij vond dat het daar moest. b) – c) ongeveer een jaar
d) 1,5 uur
e) het is vanuit de 3e persoon geschreven, maar soms staan er gedachtes in van Anouk en bijna nooit van Laura

REACTIES

S.

S.

De boek is wel leuk en wie dit verslag ofzo gemaakt heeft is best wel goed geshreven

13 jaar geleden

G.

G.

ja hij is eigenlijk best goed maar jmmr dat je het einde zegt

13 jaar geleden

T.

T.

awesomeee

13 jaar geleden

T.

T.

ik heb het boek zelf gelezen en het klopt helemaal ik moet er een recencie over schrijven:P groetjes uit bredaaa

12 jaar geleden

P.

P.

goed gedan

12 jaar geleden

M.

M.

nou, ik vind niet echt dat ze een moord plegen, ze doen een moordritueel maar verder is er niks aan de hand!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Moordmeiden door Mirjam Mous"