Moka door Tatiana de Rosnay

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Moka
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 593 woorden
  • 6 oktober 2016
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
6 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Kwetsbaar
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2010
Pagina's
281
Geschikt voor
havo/vwo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Moka
Shadow
Moka door Tatiana de Rosnay
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Janine is de eigenaresse van een beroemde nachtclub in Amsterdam. Ze heeft een perfect leven met een lieve man en een dochter. Ze heeft alleen niet zo’n gelukkige jeugd gehad. Haar ouders hebben haar namelijk toen ze dertien was uit huis geplaatst. Daarna is ze in de prostitutie terechtgekomen. Gelukkig is ze daaraan ontsnapt door Albert die nu haar man is. Behalve Albert weet niemand van haar verleden zelfs haar dochter Nicole niet.
Maar dan wordt haar man Albert vermoord voor de club. Janine stort helemaal in omdat ze heel erg van haar man hield en als enige haar geheim kende, of niet? Want het lijkt iemand van vroeger geweest te zijn die Albert vermoord heeft. Terwijl de politie onderzoek doet wordt er nog iemand vermoord. Dick, hij had een ban en hij trad altijd op in Janine’s club. Dick was altijd verliefd op Janine geweest maar ze had hem altijd afgewezen omdat ze al met Albert getrouwd was. Ondanks dat liet hij toch aan iedereen weten dat hij van haar hield. Maar nu was ook Dick vermoord. Janine besluit zelf om op onderzoek uit te gaan en gaat terug naar Utrecht waar ze vroeger in de prostitutie werkte. Ze is namelijk bang dat haar vroegere loverboy, Leon, haar dit allemaal aan doet. In Utrecht vind ze een oude vriendin die haar inderdaad verteld dat Leon naar haar opzoek is. Ze gaat direct terug naar huis en verteld het de politie. Ook verteld ze haar dochter over haar verleden, gelukkig vat ze het goed op. Maar dan wordt de volgende dag ingebroken in huis. De inbreker is Leon. Hij wil Janine iets aandoen omdat ze vroeger bij hem is weggelopen. Maar dan schiet een politieagent Leon dood. Janine kent de politieagent helemaal niet maar hij zegt dat de andere politieagenten er zo aankomen om te kijken hoe het verder gaat. Janine had van Leon een stoot tegen haar hoofd gekregen en hoort niet alles wat de politieagent zegt. Ze valt flauw.
Als ze weer wakker wordt is ze niet in het ziekenhuis, zoals ze verwacht had maar ze is in een oude boerderij met de politieagent. Hij heeft haar meegenomen naar de boerderij om met haar te praten. De politieagent verteld dat hij een klant van haar vroeger was. Met moeite kan Janine het zich herinneren. Hij denkt dat Janine van hem houd en dat ze samen een nieuw leven zullen beginnen. Maar Albert stond daarvoor in de weg. Dus heeft hij hem vermoord. Hij heeft ook Dick vermoord alleen maar omdat hij tegen iedereen zij dat hij van Janine hield. Janine haat de politieagent meteen als hij zegt dat hij Albert vermoord heeft maar nog als hij zegt dat hij Nicole ook heeft meegenomen. Ze besluit te ontsnappen en Nicole te zoeken maar dat levert een gevecht op en Janine heeft een gebroken arm. De politieagent is gekwetst omdat hij dacht dat Janine van hem hield en als wraak zegt hij dat hij Nicole wat gaat aandoen. Hierover is Janine zo boos dat ze een mes pakt en hem doodsteekt. Het verhaal verteld niet hoe ze van de boerderij ontsnappen. Het verhaal eindigt met Janine en haar dochter. Janine heeft de club verkocht en ze gaat samen met haar dochter een nieuw leven beginnen.

Hoofdpersonen:
- Janine: De eigenaresse van een nachtclub in Amsterdam. Ze is getrouwd met Albert en haar dochter is Nicole.
- Albert: Albert is de man van Janine maar wordt vermoord.
- Nicole: is de dochter van Janine en Albert.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Moka door Tatiana de Rosnay"