Minoes door Annie M.G. Schmidt

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 309 woorden
  • 17 augustus 2006
  • 19 keer beoordeeld
  • Cijfer 3.6
  • 19 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1970
Pagina's
155
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Verfilmd als

Boekcover Minoes
Shadow

Juffrouw Minoes was vroeger poes. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. En ook al is ze nu een gewoon meisje, toch zingt ze af en toe nog de mauw-mauw-song en spreekt ze nog prima 'kats'. Dat laatste komt haar baas Tibbe, die in een krant schrijft, goed van pas. Via de katten-pers-dienst komt hij heel wat verborgen en geheime zaken t…

Juffrouw Minoes was vroeger poes. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. En ook al is ze nu een gewoon meisje, toch zingt ze af en toe nog de mauw-mauw-so…

Juffrouw Minoes was vroeger poes. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. En ook al is ze nu een gewoon meisje, toch zingt ze af en toe nog de mauw-mauw-song en spreekt ze nog prima 'kats'. Dat laatste komt haar baas Tibbe, die in een krant schrijft, goed van pas. Via de katten-pers-dienst komt hij heel wat verborgen en geheime zaken te weten. Dat geeft weliswaar grote moeilijkheden, maar dankzij Minoes en haar vele kattenvrienden loopt alles goed af.

In Nederland is Pluk van de Petteflet waarschijnlijk Annie M.G. Schmidts beroemdste boek. In de rest van de wereld is dat ongetwijfeld Minoes, dat onder andere is vertaald in het Frans, Duits, Engels, Spaans, Catalaans, Italiaans, Noors, Zweeds, Ijslands, Grieks, Hebreeuws en niet te vergeten Japans. Minoes werd in 1971 bekroond met een Zilveren Griffel.

Minoes door Annie M.G. Schmidt
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Zakelijke gegevens

Titel = Minoes
Auteur = Annie M.G. Schmidt
Uitgever = Querido

Creatieve opdracht

Ik heb voor de creatieve opdracht nr. 2 gekozen.

http://upload.talk2.nl/files/961353naamloosas.PNG
Klik hier voor het krantenbericht

Mijn mening over het boek

Ik vind het een leuk boek, omdat veel dingen nogal onwaarschijnlijk zijn en niet kunnen gebeuren. Ik hou ook wel van boeken met een waarheid in zich, maar dit vind ik ook leuk. Er komen ook leuke spannende stukjes in voor en dat maakt het boek ook leuk om te lezen. Het is ook wel prettig dat je niet zo vaak herhaling ziet in het boek. Want in sommige andere boeken zie je dat namelijk wel heel vaak, en dat maakt het zo langdradig.. Het is gewoon een leuk boek wat prettig is om te lezen.

Info over Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt werd in 1911 in Kapelle op Zuid-Beveland, geboren. Eerst werkte ze in een bibliotheek. Daarna ging ze bij een Amsterdamse krant werken. Ze schreef stukjes voor volwassenen en versjes voor kinderen, ze deed dat op een hele andere manier dan toen gebruikelijk was. Minder deftig, gewoner. Zo werd Annie M.G. Schmidt al vlug beroemd. Met ‘Dikkertje Dap. Met ‘De spin Sebastiaan. En met de versjes over ‘Het beertje Pippeloentje. Samen met Fiep Westendorp ging Annie strips maken, zo is eigenlijk ook ‘Pluk van de Petteflet’ontstaan en ook ‘Tante patent’. En samen met onder andere Harry Bannink schreef ze veel liedjes en musicals. Haar bekentste boeken zijn Pluk van de Petteflet, waarschijnlijk wel Minoes en Otje.

Ook ziezo is een bekent boek dat is een groot versjes boek van Annie. In 1995 stierf Annie M.G. Schmidt in Amsterdam.

En nog veel meer.
Het zijn allemaal fictie boeken.
Vaak gaan ze over kinderen.
Ze wil met haar boeken bereiken dat kinderen plezier hebben in het lezen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Minoes door Annie M.G. Schmidt"